Hoppa till huvudinnehåll

kroppsspråk (gester)

 • Doft i armhålan och maskulin röst - Maren tar kemin till hjälp för att hitta en partner

  18.04.2018 Yle Fem

  Norska serien När kemin stämmer i Yle Fem och på Arenan.

  Programserien När kemin stämmer lyfter fram de faktorer som gör att vi människor dras till varandra. Vad är det vi letar efter i en eventuell partner, medvetet eller omedvetet? Maren Ringnes Rogstad som är 31 år och singel testar sina preferenser på sju män.

 • Stå inte där som en saltstod - lär dig tala med hela kroppen

  01.10.2017 Kultur och nöje

  Att ha händerna i fickan eller på ryggen går inte för sig.

  I Finland ser man många som håller ett tal med händerna i fickorna eller på ryggen. Det är ofta ett tecken på nervositet. Och sällan bra. Lär dig tala med hela kroppen.

 • Retorik: Väss dina argument och håll ett odödligt tal

  11.08.2016 Vetamix

  Så för du fram ditt budskap i tal.

  Stand-up komikern Simon Garshasebi sätts på prov i utmanande uppdrag av retorikexperten Barbro Fällman. Han får hålla tal i olika miljöer och övertyga pensionärer, fotbollssupportrar och professorer. Vi möter kända förebilder inom retoriken som politiker, musiker och talskrivare. Vad är det som gör vissa tal odödliga?

 • Kroppsspråket viktigt i kundbetjäning

  17.03.2016 Vetamix

  Kroppsspråket sänder ut signaler som påverkar motparten.

  Kroppsspråk är det det nonverbala eller icke kommunikativa språk som vi uttrycker genom kroppen. Genom kroppsspråk sänder vi medvetet eller omedvetet ut signaler som avslöjar oss inför andra. Man kan bli medveten om sitt kroppsspråk och också ändra beteendemönster som kanske inte fungerar i kundbetjäning eller allmänt i mötet med andra människor man kommer i kontakt med.

 • Coachen tipsar: Så här blir du skicklig på kroppspråk

  20.01.2016 Yle Fem

  Niina Sainius är specialist på icke-verbal kommunikation.

  Oberoende om du ska diskutera med kassan i matbutiken, hålla ett föredrag eller vara imponerande på en arbetsintervju kan det vara skäl att fundera på ditt kroppsspråk.

 • Att lyssna, inte lysa

  26.05.2015 Kultur och nöje

  Improteatern Stjärnfall berättar om sitt samarbete

  Att lyssna. Att ta upp andras idéer och ge upp sina egna. Att våga lita på varandra. Radioteateraktuella improgruppen Stjärnfall berättar om tjugo års arbete där samspelet betyder allt.

 • Så här tolkar du politikers kroppsspråk

  22.03.2015 Val

  Kroppsspråket avslöjar mer än du tror.

  Den största delen av vår kommunikation sker genom icke-verbal kommunikation. Kroppsspråket avslöjar mer än du tror.

 • Håll koll på ditt kroppsspråk

  24.02.2015 X3M

  Det gäller att hålla koll på kroppen under en arbetsintervju. Visste du till exempel att det är den vänstra handen som avslöjar dina känslor i en handskakning? Vi utsätter Anna-Karin Siegfrids för ett litet test.

 • Din kropp visar dina sanna känslor

  24.02.2015 X3M

  Kroppsspråket avslöjar mera om det du tänker än vad du kanske skulle vara bekväm med, men det gäller att kunna läsa signalerna. X3M bad kropsspråksexperten Christoph Treier om tips på vad du ska titta efter.

 • Så får du jobbet - kolla kroppsspråket!

  21.05.2014 Huvudstadsregionen

  Få tillfällen är så nervpåfrestande som en arbetsintervju. Då man har allt det andra under kontroll är det viktigt att inte låta en dålig hållning eller bister min beröva en drömjobbet. Kroppsspråksexpert Pertti Kotovuori visar hurdant kroppsspråk du ska använda under arbetsintervjun.

 • Teater på teckenspråk i Åbo

  05.03.2014 Åboland

  Tre teatrar i Åbo bjuder på föreställningar som tolkas till teckenspråk under våren. Projektet är ett samarbete med Diakonia-yrkeshögskolan i Åbo.

 • Polisen frågar om service på svenska

  04.06.2013 Inrikes

  Polisen vill utreda i vilken utsträckning medborgarna faktiskt får service på svenska, finska samiska eller teckenspråk. Därför kan man fylla i ett frågeformulär på polisens hemsida.

 • Yle börjar sända ryskspråkiga tv-nyheter

  06.05.2013 Inrikes

  Yle börjar sända ryskspråkiga tv-nyheter nästa vecka. En redaktion på fem personer ansvarar för dagliga sändingar som i första hand ska handla om Finland men också bjuda på nyheter från Ryssland. Ämnen som intresserar särskilt den ryskspråkiga publiken vill nyheterna bjuda på varje dag.

 • Döv på finlandssvenska

  23.03.2013 Vega

  Oscar Lönnholm har varit döv sedan födseln. Det var först då han började i gymnasiet som han fick reda på att det finns ett finlandssvenskt teckenspråk.

 • Veckans andaktstalare: Kaj Granlund

  19.03.2013 Tro

  Född och bor i Österbotten men har haft förmånen att få uppleva de flesta delar av Svenskfinland genom studier och arbete.