Hoppa till huvudinnehåll

fallskärmshopp

 • Matias Rosström hoppar fallskärm flera gånger i månaden: "En otrolig frihetskänsla"

  11.09.2017 X3M

  Matias Rosström vet hur det känns att hoppa från 4000 meter.

  Gör det ont? Pirrar det? Är det svårt att andas? Ja, hur känns det att hoppa från en höjd på 4000 meter? Matias Rosström vet.

 • Dragracing och fallskärmshoppning möjligheter för Täktom flygfält

  04.06.2017 Västnyland

  Hangö stad vill utveckla Täktom flygfält.

  Dragracing eller fallskärmshoppning? Möjligheterna är oändliga för Täktom flygfält i Hangö. Visioner är välkomna under den kommande fullmäktigeperioden, säger Hangös stadsdirektör Denis Strandell.

 • Nu är Sandvikens stadion invigd

  21.08.2016 Österbotten

  Den nygamla stadion invigdes med pompa och ståt.

  Juniorfotbollsspelare i Vasa höll i bandet när Sandvikens stadion invigdes på söndag eftermiddag. Det duggade lätt när Joakim Strand, stadsfullmäktigeordförande och riksdagsledamot (SFP) klippte bandet.

 • Hoppar 7,6 km utan fallskärm

  31.07.2016 Utrikes

  Luke Aikins landade säkert i ett nät.

  Amerikanen Luke Aikins har blivit den första människan att hoppa från 7 620 meters höjd (25 000 fot) utan fallskärm. Han landade säkert i ett nät på lördagen.

 • Flygfält planeras i Pyttis

  20.07.2016 Östnyland

  Ankkuri: Flygfält placeras invid sportcentret i Pyttis.

  Enligt tidningen Ankkuri finns det redan långt hunna planer på ett flygfält invid Sirius Sport Resort i Pyttis.

 • Öppet hus på flygplatsen i Vasa

  07.05.2016 Österbotten

  Många ville se flygplanen och de andra fordonen på flygfälte

  På flygfältet i Vasa står de små privata flygplanen och flygplatsens egna brandbilar, plogbilar och fordon för bagagehantering uppradade. Många lockades under lördagen till flygplatsen för att få se lite mer av det som rör sig bakom kulisserna.

 • Fallskärmshoppare omkom i Kouvola

  06.06.2015 Inrikes

  En annan hoppare kolliderade med mannens fallskärm.

  En fallskärmshoppare omkom i går kväll i en olycka i Uttis i Kouvola.

 • Vingen bröts på olycksplanet i Jämijärvi

  16.04.2015 Inrikes

  Flera faktorer inverkade på att planet kraschede.

  Det fanns flera orsaker till flygolyckan som inträffade för ett år sedan i Jämijärvi. Enligt Olycksutredningscentralen hade kraschen att göra med flygplanets konstruktion och hur planet manövrerades. Den direkta orsaken till kraschen var att den högra vingen bröts.

 • Oviss framtid för Täktom flygfält

  26.10.2014 Västnyland

  Fallskärmshopparna försvann och hobbyflygare är det inte så gott om. Verksamheten på Täktom flygfält i Hangö har drastiskt minskat och det finns farhågor om att flygfältets tid är förbi om fem, tio år.

 • 57-årig Googlechef slog höjdrekord med fallskärm

  25.10.2014 Utrikes

  Människan har för första gången hoppat fallskärm från över 40 kilometers höjd. Den nya rekordhållaren är den 57-årige amerikanen Alan Eustace som slog världsrekordet med ett hopp från gränstrakterna till rymden i den övre stratosfären.

 • Titta jag flyger!

  23.07.2014 Östnyland

  Iklädd en röd overall som påminner om en formel 1-förares och med den vita hjälmens visir nerdraget går jag mot min utmaning. Jag har blivit utmanad att flyga och nu är det dags. Se flygvideon!

 • Fallskärmshoppare dog i flygkrasch

  05.07.2014 Utrikes

  Elva personer har troligtvis dött och en skadats allvarligt i en flygolycka med fallskärmshoppare i Częstochowa i södra Polen.

 • Nej till evenemang för fallskärmshoppare

  12.06.2014 Västnyland

  Luftfartsorganisationen Aviastar vill börja hoppa fallskärm igen i Hangö men staden går inte med på att bevilja undantagslov från det miljölov som gäller just nu. Innan ens ärendet varit på miljönämndens bord hade två åsiktsyttringar om fallskärmshopparnas anhållan lämnats in.

 • Fallskärmshoppare omkom i Alavo

  22.05.2014 Österbotten

  En person omkom i en fallskärmsolycka i Alavo i Södra Österbotten igår kväll. Offret är en medelålders man som bodde på orten.

 • Utredarna vill få mera uppgifter om olycksplanet

  23.04.2014 Inrikes

  Utredningarna kring olycksplanet i Jämijärvi kommer att fortsätta inomhus. Vrakdelarna flyttas bort från terrängen. Utredarna har hittat elektroniska delar som de hoppas att kan hjälpa dem, men de vill gärna få mera uppgifter om händelseförloppet.

 • ”Alla är medvetna om riskerna”

  22.04.2014 Inrikes

  Kim Törnwall har hoppat fallskräm i åtta år och gjort kring hundra hopp från planet som störtade i Jämijärvi. Enligt honom var planet populärt bland fallskärmshoppare.

 • Företag vill ha strängare regler för fallskärmsklubbar

  21.04.2014 Inrikes

  Vid Malms flygplats i Helsingfors är stämningen dyster efter gårdagens flygolycka. Men samtidigt är Pasi Siimes, vd för företaget Skyxperience, som arrangerar fallskärmshopp här skeptisk till att fallskärmsklubbars flyg inte behöver uppfylla lika stränga krav som kommersiella bolags. Se TV-Nytt-inslag!

 • Härligt, härligt - men farligt, farligt

  07.10.2013 Vega

  -Jag känner mig osäker, nervös, rädd och skakig - men gör det i alla fall! För sen - i luften - är det det bästa som finns! Niko Järvinen berättar om hur han känner sig inför ett fallskärmshopp från 3 kilometers höjd, och det säger väl det mesta om upplevelsen.

 • Allt fler väljer att gifta sig utomhus

  20.07.2013 Inrikes

  Det blir allt populärare att gifta sig utomhus i huvudstadsregionen. Men också på andra håll i landet hålls vigselceremonier på allt mer säregna platser, visar Yles enkät.

 • Man hoppade med fallskärm från skorsten i Tammerfors

  16.02.2013 Inrikes

  Polisen i Tammerfors fick på lördag kväll rycka ut på ett uppdrag av det ovanligare slaget. Vid halvsjutiden fick polisen anmälan om en man som klättrade upp för skorstenen till Klingendahls gamla fabrik.

Sidor