Hoppa till huvudinnehåll

bekymmer

 • Norrena & Frantz: "Flörten på krogen hjälpte mig att komma över mitt ex"- så hanterar du ett brustet hjärta

  22.06.2019 Familj

  Hur gör man comeback efter en separation?

  Relationspodden Norrena & Frantz ville veta hur man botar hjärtesorg. Här är publikens berättelser.

 • Alla har väl rätt till regeringsbekymmer

  23.12.2017 Utrikes

  Tysk regeringsbildning måste få ta tid.

  Sedan valet för snart tre månader sedan försöker man i Tyskland få ihop en ny regering. Det går mycket långsamt och resultatet är allt annat än klart. En situation som nödvändigtvis inte alls är skadlig för landet rapporterar vår medarbetare i Tyskland Johnny Sjöblom.

 • Folkhälsans tonårspoliklinik i Vasa i farozonen

  31.10.2014 Österbotten

  Det är en osäker framtid som Folkhälsans tonårspoliklinik i Vasa går till mötes. Vasa sjukvårdsdistrikt köper inte längre dess tjänster och nu överväger Vasa stad om man ska använda Folkhälsan eller inte.

 • "De lever i parallella universum"

  22.05.2014 Österbotten

  I stort sett mår de österbottniska ungdomarna bra. Men de lever i helt olika världar. Det menar ungdomsforskaren Patrik Söderberg.

 • Pälsfarmernas djur är bullerkänsliga djur under valpningen

  01.04.2014 Österbotten

  I helgen inleds pälsdjurens valpningssäsong på de österbottniska farmerna. Under valpningen är djuren extra känsliga för buller, rökutveckling och andra dylika störande moment.

 • Maskrosbarnet vände sig mot solen

  14.03.2014 Österbotten

  Hjälp finns att få och hjälp ska man kräva. Det säger Jessika Arvik som växte upp i en familj med många bekymmer. Pappa misshandlade både fysiskt och psykiskt och mamma drack. Idag mår 22-åriga Jessika bra och nu försöker hon hjälpa andra i samma sits.

 • Få vill byta hälsostation över kommungränsen

  18.02.2014 Österbotten

  Det är inte många som valt att nappa på möjligheten att byta hälsostation. Men i Korsholm och Vörå är det flera klienter på privata boenden som är skriven på annan ort och behöver hemsjukvård. Men det tillåter inte lagen.

 • Sökes: Jourhavande vänner

  10.09.2013 Österbotten

  Kyrkans samtalstjäns erbjuder ensamma personer en möjlighet att få prata ut om sina bekymmer. I höst ska nya frivilligarbetare utbildas för att delta i jourverksamheten.

 • Äldreboenden kan tvingas stänga

  20.03.2013 Österbotten

  Privata äldreboenden i Österbotten kan tvingas stänga eftersom de inte fyller Regionförvaltningsverkets krav på anställda och utrymmen. De Gamlas Hem i Jakobstad borde utöka personalen eller bygga om fastigheten och Florahemmet anställa kompetent personal.

 • Hur bearbeta en skilsmässa?

  13.03.2013 Västnyland

  En skilsmässa betyder bland annat ilska, besvikelse och sorg för både föräldrar och barn. Men hur ska man bearbeta det hela för att inte fastna i de här känslorna eller låta dem ta över när läget är svårt? Förutom goda vänner kan till exempel en skilsmässokurs eller ett läger kan hjälpa på traven.

 • Skolskjuts i Malax upprör

  13.02.2013 Österbotten

  När höstterminen börjar i Malax gäller nya regler för skolskjutsarna. Kommunstyrelsen beslöt i måndags bland annat att första och andra klassisterna ska gå en och en halv kilometer till en skolskjuts.

 • Finansinspektionen varnar Ålandsbanken

  07.02.2013 Inrikes

  Finansinspektionen ger en offentlig varning till Ålandsbanken för att banken har blandat ihop kundernas medel med bankens egna medel.

 • En åtta för Pargas och Kimitoön

  10.12.2012 Åboland

  Kommunsammanslagningarna i Åboland har gått hyfsat. Det visar en utvärdering som Pargas och Kimitoön låtit göra. I Kimitoön har man ändå tummat på samgångsavtalet och det oroar revisionsnämndens ordförande.

 • Betalas senare – ett drama om att skuldsätta sig

  15.10.2010 Arkivet

  Marianne och Håkan är unga, nygifta och kära.

  Marianne och Håkan är unga, nygifta och kära. Men hur går det då de köper allt till den nya bostaden på avbetalning?

 • Klagomuren tog upp tittarnas klagomål

  11.02.2010 Arkivet

  Ett interaktivt program där publiken fick klaga i tv.

  Program där publiken får ringa in och ställa frågor har alltid varit populära. Klagomuren gick i TV och behandlade främst sociala och juridiska problem.

 • Barntransporterna under kriget

  19.01.2007 Arkivet

  Krigsbarn i andra världskriget

  Under andra världskriget, åren 1939-1945, evakuerades närmare 80 000 barn från Finland, av dem 72 000 till Sverige, 4200 till Danmark och ett hundratal till Norge.