Hoppa till huvudinnehåll

subventioner

 • De äldre ska få billigare bussbiljett och studierabatten ska sänkas - HRT föreslår förändringar i biljettpriserna

  26.10.2018 Huvudstadsregionen

  Också kontrollavgiften lyfts fram än en gång.

  Helsingforsregionens trafik HRT föreslår förändringar i villkoren för att få studierabatt om man är studerande i över 30 års ålder. Studierabatten föreslås dessutom sänkas från nuvarande 50 till 45 procent. Personer som fyllt 70 år ska få åka hälften billigare om dagarna och samtidigt föreslås kontrollavgiften höjas från nuvarande 80 till 100 euro.

 • Den subventionerade lunchen riskerar ryka i Jakobstad - oro bland restaurangerna

  12.01.2018 Österbotten

  Inget är beslutet men restaurangerna har ändå informerats.

  Restaurangerna i Jakobstad har informerats om att stadens anställda ska betala hela sin måltid själva efter den första april. Trots att staden först nästa vecka fattar beslut om att eventuellt avskaffa den subventionerade lunchen.

 • Thailands förre premiärminister tros ha flytt landet

  25.08.2017 Utrikes

  hon kan dömas till upp till tio års fängelse.

  Thailands förra premiärminister Yingluck Shinawatra tros ha flytt från landet. Thailands högsta domstol gav order om att Yingluck ska gripas när hon inte dök upp i domstolen för att höra sina dom i rättegången mot henne.

 • Statlig eller privat - vem ska styra förbindelsebåten?

  05.09.2016 Östnyland

  Skärgårdstrafiken är livsviktig men utsatt.

  Frågan om vem som ska köra och vem som ska betala för skärgårdstrafiken till sjöss är aktuell i höst. Efter några år av statssubventionerad trafik funderar Kommunikationsministeriet på att åtminstone delvis låta privata aktörer ta hand om trafiken. Skärgårdsbor och sommargäster befarar att det medför att avgifter införs igen.

 • Lännen Media: Kaikkonen föreslår 4 000 euro för köp av ny elbil

  22.08.2016 Inrikes

  Finland riskerar att bli omkörd, anser Centerpolitikern.

  Den som köper en ny elbil borde få en subvention på 4 000 euro av staten, föreslår Antti Kaikkonen som är ordförande för Centerns riksdagsgrupp.

 • Soininvaara: Regeringens bostadspolitik leder till segregering

  28.05.2015 Huvudstadsregionen

  Inkomstgränser för dem som bor i ARA-bostäder ses över.

  Helsingforspolitikern Osmo Soininvaara (Gröna) tror att regeringens linje att inkomstgränserna för dem som bor i ARA-bostäder ska ses över kan leda till segregering i Helsingfors. Det kan leda till att den som får jobb måste flytta ut, säger han.

 • Arkitekt: Hitas behöver mer flexibilitet

  28.05.2015 Huvudstadsregionen

  Också singlar behöver billigare bostäder.

  Det behövs betydligt mer flexibilitet i det prisreglerade Hitassystemet, säger arkitekt Stefan Ahlman.

 • Jingluck Shinawatra inför rätta i Bangkok

  19.05.2015 Utrikes

  Jingluck åtalas för kriminell vårdslöshet i risskandal.

  Thailands avsatta premiärminister Jingluck Shinawatra bedyrade att hon är oskyldig då rättegången mot henne inleddes i Högsta domstolen i Bangkok.

 • Umeåpolitiker: Färjorna till Stockholm får statsstöd

  28.04.2015 Österbotten

  Kvarkentrafiken behandlas orättvist, då den inte stöds

  Färjorna mellan Stockholm och Finland är statssubventionerade eftersom taxfree-försäljning fortfarande är tillåten där. Det sade Jonas Sjöstedt, svensk vänsterledare från Umeå, nyligen i den svenska riksdagen.

 • Mjölksektorn får stöd pga sanktionerna

  13.10.2014 Ekonomi

  EU:s lantbruksministrar har enats om att Finland och de baltiska länderna ska få stöd som kompensation för sanktionerna mot Ryssland. Hur mycket pengar det kan bli frågan om är oklart.

 • Chockhöjning på bensinpriset i Egypten - nu 80 cent

  05.07.2014 Utrikes

  Priserna på bränsle och elektricitet steg kraftigt i Egypten natten mellan fredagen och lördagen. Priset på bensin och diesel steg med mellan 40 och 78 procent beroende på kvalitet då regeringen drog ned på subventionerna.

 • Kiljava-institutet frias i bedrägerimål

  26.06.2014 Inrikes

  FFC:s utbildningsstiftelse och Kiljava-institutets tidigare ledning gjorde sig inte skyldiga till bedrägeri för att få statsstöd.

 • Sjundeå borde igen stöda pendlare

  23.05.2014 Västnyland

  I Sjundeå funderar politikerna på att igen börja ge stöd för invånare som pendlar till jobbet. Kommunfullmäktige beslöt i november i fjol att sluta subventionera invånarnas arbetsresebiljetter.

 • Företagsstöden ökar trots att de borde minska

  18.09.2013 Inrikes

  Statens stöd till företagen fortsätter att växa trots att målsättningen har varit den motsatta. I fjol fick näringslivet inemot 670 miljoner euro i direkta statsstöd. Det var en ökning med närmare nio procent från året innan.

 • Bergh: Papperstidningen dör – ny teknik finlandssvenskarnas chans

  18.09.2013 Inrikes

  Kaj-Gustaf Bergh är inne på sitt sjunde år som föreningen Konstsamfundets vd. Hans krav på nollresultat har mjuknat och han är redo att stöda tidningarna med tre, fyra miljoner även i framtiden. Men den årliga budgeten ska hålla.

 • När blir vindenergi lönsamt?

  13.09.2013 Samhälle

  Kan vindkraft någonsin bli en lönsam energiform utan subventioner? Det är svårt att bli klok på det när man lyssnar till professorerna. Den ena säger ja, den andra säger nej. Faktum är att vindkraft subventioneras i så gott som hela världen i dag.

 • Mest läst på webben: Dödsdömd som blev frisk

  27.05.2013 Västnyland

  Den absolut mest lästa artikeln förra veckan handlar om Ekenäsbon Viveka Rabehl som blev botad från sin cancer i Sverige trots att hon redan fått en dödsdom från HUCS.

 • FNB får statligt mediestöd

  02.05.2013 Inrikes

  Regeringen har fattat beslut om statligt stöd för medier på minoritetsspråk. Både Finska notisbyrån och tidningen Lapin kansa får stöd.

 • SLC: Lantbruket fick stryk igen

  09.02.2013 Inrikes

  Nedskärningarna i EU:s lantbruksstöd blev mindre än befarade. Den enskilda bonden kan dock komma att förlora upp till 15 euro per hektar, säger Holger Falck, ordförande för Svenska lantbruksproducenternas centralförbund.

 • Jordbruksstödet: Nu börjar manglandet

  14.01.2013 Inrikes

  Finland har inlett förhandlingarna om EU:s lantbruksstöd med bilaterala möten. Jord- och skogsbruksminister Jari Koskinen( Saml.) åker runt i EU-medlemsländerna för att be om stöd för Finlands mål i förhandlingarna.

Sidor