Hoppa till huvudinnehåll

konsulat

 • Åklagare: Khashoggi ströps och styckades på Saudikonsulat

  31.10.2018 Utrikes

  Khashoggis kvarlevor har inte hittats.

  Enligt Istanbuls åklagare blev journalisten Jamal Khashoggi omedelbart dödad då han steg in i Saudiarabiens konsulat i Istanbul.

 • Saudisk åklagare: Jamal Khashoggi dödades i handgemäng inne på konsulatet

  20.10.2018 Utrikes

  Detaljerna kring händelsen alltjämt oklara.

  Saudiarabien uppger nu att den försvunna journalisten Jamal Khashoggi miste livet inne på det saudiska konsulatet i Istanbul i Turkiet i samband med att flera personer började bråka.

 • Fallet Khashoggi utreds av saudisk delegation

  13.10.2018 Utrikes

  Håller turkiska bevis för att Khashoggi har mördats?

  Vad hände egentligen när journalisten Jamal Khashoggi gick till Saudiarabiens konsulat i turkiska Istanbul? En delegation från Saudiarabien har anlänt till Turkiet för att reda ut det påstådda mordet.

 • Hundratals hem förstörda i Kaliforniens brandinferno

  08.12.2017 Utrikes

  Bitte Westerlund: "Vi såg stora lågor i närheten av huset".

  De stora skogsbränderna i södra Kalifornien har nu förstört 440 hem och andra byggnader nordväst om Los Angeles. Över 230 000 människor har evakuerats. Bland dem Bitte Westerlund som tvingades fly från Los Angeles-förorten Bel-Air.

 • Österrikes honorärkonsulat öppnades i Vasa

  16.08.2017 Österbotten

  Är det sjunde österrikiska konsulatet i Finland.

  På onsdag invigde den österrikiska ambassadören Elisabeth Kehrer det sjunde österrikiska honorärkonsulatet i Finland. Konsulatet är placerat i Vasa och som honorärkonsul fungerar Markus Myllymäki.

 • HS: Not till Finland om S:t Petersburgskonsulatets verksamhet

  15.07.2017 Inrikes

  Rykten om smuggling av krigstekniskt material.

  Ryssland har skickat en not till Finland om verksamheten vid S:t Petersburgskonsulatet, skriver Helsingin Sanomat. I ryska medier cirkulerar ett påstående om att Finlands myndigheter och diplomater blandat sig i smuggling av krigstekniskt material från Ryssland till Finland.

 • Att lyckas i L.A.: Juha - Inte för naiv

  24.07.2015 X3M

  Magnus träffar konsulen Juha Markkanen.

  Magnus träffar Juha Markkanen som representerar Finland och ansvarar för landets marknadsföring i stora delar av USA. Han får träffa nästan vilken kändis han vill och dessutom använda konsulatets pool och tennisbanor i Bel Air.

 • Ny dansk honorärkonsul i Vasa

  02.06.2015 Österbotten

  Kaj Ericsson slutar som Danmarks honorärkonsul i Vasa.

  Efter 38 år som Danmarks honorärkonsul i Vasa avtackades Kaj Ericsson av den danska ambassadören Jette Nordam. Ny dansk honorärkonsul i Vasa är Tom Westermark.

 • Danmarks konsul betalar inte hemresan

  20.02.2015 Östnyland

  Ingmar Karlsson, Danmarks konsul i Borgå, bjuder inte på gratis konsulatskjuts ifall danska medborgare saknar pengar till hemresan när de besöker Finland.

 • Elbilen fick tyst på fredagssnackarna

  30.01.2015 Västnyland

  Det är inte varje fredag som en fredagssnackare får en möjlighet att diskutera sig själv. Den möjligheten fick Ulrica Isaksson eftersom hon är konsulatsekreterare. Isaksson och Ilse Klockars hade många idéer om fredagens ämnen. Det var bara elbilarna som fick dem att bli tysta. Men bara en liten stund.

 • Svenska konsulatet i Ekenäs nu på Novia

  28.01.2015 Västnyland

  Sveriges konsulat invigde nya utrymmen på onsdagen. Nya konsuln Birgitta Forsström ser möjligheter till viktiga nätverk.

 • Knivdrama på Finlands konsulat i Istanbul

  13.01.2015 Utrikes

  Polisen i Istanbul grep på torsdagsförmiddagen en man som dragit kniv inne på Finlands konsulat i staden.

 • Birgitta Forsström Sveriges honorärkonsul i Västnyland

  12.12.2014 Västnyland

  Sveriges konsulat för svenska medborgare i Hangö, Raseborg och Ingå får ny konsul och flyttar samtidigt till Yrkeshögskolan Novia på Raseborgsvägen 9 i Ekenäs. Birgitta Forsström tar över efter Peter Heinström som har skött hedersuppdraget i många år.

 • USA grep misstänkt ledare för Benghazi-attacken

  18.06.2014 Utrikes

  Gripandet har fått stor publicitet i USA där konsulattacken för snart två år sedan har förblivit en mycket inflammerad politisk fråga.

 • Talibaner angrep indiskt konsulat i Afghanistan

  23.05.2014 Utrikes

  Fyra tungt beväpnade rebeller har dödats i en attack mot Indiens konsulat i staden Herat i västra Afghanistan.

 • Explosion utanför Finlands honorärkonsulat i Benghazi

  11.10.2013 Utrikes

  Ett bilbomb har exploderat utanför Finlands honorärkonsulat i Benghazi i Libyen, rapporterar Sveriges Radio. Attentatet ska ha orsakat omfattande materiella skador, men det finns inga uppgifter om personskador.

 • Många ambassader stängda i Mellanöstern

  04.08.2013 Utrikes

  Flera västerländska ambassader och konsulat i Mellanöstern håller stängt i dag som en säkerhetsåtgärd. Säkerheten har skärpts vid ambassaderna i Jemen efter att USA gick ut med en varning om ökat terroristhot.

 • Självmordsattack mot konsulat i Afghanistan

  03.08.2013 Utrikes

  Nio personer har dödats och över har 20 skadats i en självmordsattack mot det indiska konsulatet i staden Jalalabad i Afghanistan. Attacken utfördes efter att USA på fredagen gick ut med en global resevarning för Mellanöstern.

 • Utlandsfinländare vill kunna rösta på distans

  17.04.2013 Utrikes

  Finländare i utlandet vill kunna rösta brevledes i framtiden istället för att till exempel ta sig till närmaste ambassad eller konsulat. Röstning på distans skulle göra det lättare för de här personerna att rösta i finländska val och också höja valdeltagandet, påpekar utlandsfinländarnas parlament.

 • Aleko Lilius – med äventyr i portföljen

  22.01.2013 Titta och lyssna

  Affärsman, järnvägskung, bedragare, svindlare och författare. Allt detta och mer därtill var Aleko Lilius under sitt mångskiftande liv. Ralf Friberg har läst en nyutkommen biografi om denne märklige man.

Sidor