Hoppa till huvudinnehåll

närhet

 • Pirr i magen. Läppstift på skjortan. Vattenkyssar - här finns era berättelser om längtan!

  08.06.2017 Kultur och nöje

  Materialet bearbetas till en webbserie.

  I våras efterlyste Svenska Yle berättelser om längtan och fick in tiotals berörande och skickligt skrivna texter. Materialet används för en dramaserie för webben som publiceras senare i år. Läs och njut av de fina bidragen.

 • Finns det annan längtan än den efter kärlek? Skicka oss din berättelse senast söndag!

  13.05.2017 Kultur och nöje

  Svenska Yle gör webbdrama av läsarnas texter.

  En längtan efter kärlek och närhet präglar de berättelser som läsare hittills har skickat in som material för Svenska Yles webbserie. Det finns fortfarande tid att skicka in sin egen berättelse om längtan. Regissören Anna Blom efterlyser vardagshumor.

 • Maria Sundblom Lindberg: Ångest

  26.02.2017 Familj

  "Tröst och trygghet är en bristvara i vårt land."

  Att ha ångest är att leva med en våt filt runt kroppen. Att ha panikångest är mer tvärtom. Våldsam och plötslig upplevelse av att inte kunna andas eller röra sig. Hjärtat skenar i bröstkorgen och man är mer än rädd. Man är i panik. Man tror man ska dö.

 • En förälder får vara friskt självisk

  26.12.2015 Familj

  Föräldraskap är inte lika med uppoffringar.

  Föräldraskap är inte lika med uppoffringar utan där ingår också föräldrarnas egna liv och intressen, säger Outi Ruishalme, psykoterapeut och chef för kriscentret vid Föreningen för mental hälsa i Finland.

 • Flodhästmunnen på mässan

  22.10.2015 Kultur och nöje

  Om hetsätning, bulimi.

  Händer det dig som mig att din mun blir bred som en flodhästs, ett gap berett att glupa i sig allt som lite också går att äta – ju ohälsosammare dess bättre.

 • Att kramas med främlingar

  02.03.2015 X3M

  Att ligga på golvet och låta främlingar röra vid din kropp, det är ett kramkalas. Isabella Mattsson provade på fenomenet när hon skrev en artikel för Nyt-liite i Helsingin sanomat.

 • Reko-handel kör igång i Nagu

  20.01.2015 Åboland

  Vill du köpa dina varor direkt från bonden eller odlaren? Det hoppas producenter i skärgården som nu startar en Reko-ring.

 • Lyckad bingokväll på Hemmet i Åbo

  18.12.2014 Åboland

  Röda Korsets ungdomsavdelning arrangerade tillsammans med studenter från yrkeshögskolan i Åbo en lyckad bingokväll för de äldre på serviceboendet Hemmet. De som deltog välkomnade evenemang av den här sorten.

 • En reborndocka är som en nyfödd baby

  17.09.2014 Arkivet

  Söker människorna substitut för närhet genom dockorna?

  En reborn-docka är en docka som skall likna ett litet spädbarn så mycket som möjligt. De som gör dockor menar att dockorna föds, som barn. Och när man köper dockorna adopterar man dem. Söker människorna substitut för närhet genom dockorna?

 • Nu söks nya Hjärtevänner

  23.05.2014 Titta och lyssna

  Programserien Hjärtevänner handlar om förälskelse, ensamhet och drömmar. Drömmar om vänskap, närhet och kärlek på äldre dar. Nu söker vi deltagare till den andra säsongen. Kanske söker vi just dig?

 • Beröring räddar parförhållandet

  20.11.2013 Familj

  Under småbarnsåren glider många par ifrån varandra både fysiskt och mentalt. Det känns som om barnen tar all kraft och energi och när man väl är på tumanhand saknas lusten. Hur ofta kramas ni? Svara på vår webbfråga!

 • En sund själ i en sund kropp?

  15.08.2013 Hälsa

  Här ska det bantas och trimmas, döljas det ena och framhävas det andra! Det verkar som om kroppen skulle vara nån slags belastning i stället för ett hem att trivas i? Borde man i stället lyssna på vad kroppen försöker berätta?

 • Att amma eller inte amma

  30.05.2013 Arkivet

  Amningen väcker stora känslor.

  Amningen väcker stora känslor. Alla har åsikter och känslor kring amning, modersmjölk och flaskmjölk. Måste alla amma och är det fel att inte göra det?

 • Henrik Fexeus flirttips

  06.05.2013 Titta och lyssna

  Får alla ligga? Det svarar tankeläsaren och psykologiska illusionisten Henrik Fexeus på i Min Morgon. Han är aktuell med boken Alla får ligga: Strategier i förförelsekonst för den moderna gentlemannen och kvinnan.

 • Utrymmesbrist orsakar paus för familjecaféet i Ingå

  07.11.2012 Västnyland

  Folkhälsans familjecafé i Ingå håller tillsvidare stängt på grund av att man saknar en lokal för verksamheten. Kommunen behöver lokalen i det så kallade Stenhuset intill Kyrkfjärdens för sina anställda och caféverksamheten som tidigare har hållits där måste därför flytta ut.

 • Iso Omena-sprängaren häktad

  06.07.2012 Inrikes

  Den person som misstänks för tisdagens sprängningsolycka i Mattby i Esbo häktades idag. Den häktade är anställd vid det bolag som utförde sprängningarna nära köpcentret Iso Omena.

 • Lagerbyggnad brann ner i Nådendal

  30.05.2012 Inrikes

  En gammal lagerbyggnad av trä brann i dag ner till grunden i Nådendal. Byggnaden, som låg i närheten av Åbos reparationsdocka, hade länge stått tom och ingen skadades i eldsvådan.

 • Sa du sex?

  26.01.2010 Arkivet

  Hur var ditt första samlag? Är det farligt att onanera?

  Hur var ditt första samlag? Är det farligt att onanera? Det är svårt att tala om kärlek och sex. Men i det här programmet berättar några unga vuxna ärligt och självutlämnande om sina sexuella erfarenheter och tankar.