Hoppa till huvudinnehåll

släktskap

 • "Finlandssvenskar är usla på att samarbeta"

  01.07.2018 Samhälle

  Jens Berg resonerar kring finlandssvenskheten.

  Socialt kapital, föreningsverkamhet och positiv Morjens-attityd gör finlandssvensken framgångsrik. Men bara i den egna kretsen.

 • Vardagshjälten Gunilla Fagerlund är en hjälpsam tvillingsyster

  10.02.2018 Västnyland

  Tvillingsyster utsågs till vardagshjälte i Hangö.

  Hangöbon Gunilla Fagerlund utnämndes till vardagshjälte av sin syster Helena Lesch-Saarinen. Hon står till tjänst med praktisk hjälp och ett lyssnande öra.

 • Lilla Ängelby bär på stora hemligheter

  28.09.2015 Yle Fem

  Mia Skäringer har huvudrollen i ny dramathriller

  Mia Skäringer, känd från bland annat Solsidan, har huvudrollen i dramathrillern Ängelby. En berättelse om ett samhälle där människorna styrs av dolda krafter. En plats där det snart spås inträffa världsomvälvande händelser.

 • De sade att de var mina föräldrar för pengarnas skull

  11.09.2015 Titta och lyssna

  Sabina Söderlund-Myllyharju adopterades från Taiwan.

  När Sabina Söderlund-Myllyharju var ett år gammal adopterades hon och hennes ännu yngre adoptivsyster från Taiwan. Men när Sabina i vuxen ålder ville börja ta reda på sitt ursprung och började leta efter sina biologiska föräldrar i Taiwan framgick det ganska snabbt att det inte skulle bli lätt.

 • Släkten är bäst

  24.07.2015 Kultur och nöje

  50 år på samma stuga utan att gräla

  Tänk att sådana ställen finns. Sommarställen där tre syskon med sina vidlyftiga familjer huserar om somrarna.

 • Josefins faster startade ett tjugoårigt krig

  11.05.2015 Yle Fem

  Släkresa med beundran och avsky i Peru

  Josefin växte upp i Sverige med en familjemyt om hur hennes peruanska faster Augusta tog upp en väpnad kamp för de fattiga i Peru. Ett krig som varade i tjugo år. Josefin reser till Peru för att få veta sanningen om Augusta och kriget.

 • Hem - tre halvsystrar förenas

  29.04.2015 Yle Fem

  Varm dramaserie om längtan, familj och kärlek.

  Hela livet vänds upp och ner för tvåbarnsmamman Annika, världsmästaren Trine och bonden Oda när den lokala countrykungen avslöjar att han är far till dem alla tre.

 • Drömmen om Grønnegaard

  20.03.2015 Yle Fem

  Syskonbanden sätts på prov i andra säsongen av Arvingarna.

  Signe kämpar på för att förvekliga sin dröm om Grønnegaard. Hon har stöd för sina planer hos syskonen – men deras kaotiska liv börjar långsamt få allt större konsekvenser.

 • Mammon - avslöjande med ofattbart pris

  11.11.2014 Yle Fem

  Vänskap, makt och pengar styr i norsk storserie.

  Peter är grävande journalist på en av Norges mest respekterade tidningar. En dag får han från en anonym källa ett tips som visar sig kunna bli årets stora skop. Problemet är bara att anklagelserna riktas mot hans egen bror.

 • Med tungt bagage ut i världen

  27.10.2014 Titta och lyssna

  Norsk serie där sex kända personer får åka tillbaka till sina rötter. Ofta handlar det om en resa tillbaka till ett förflutet man inte gjort upp med - ett bagage som varit tungt att bära genom livet. En serie full med släktband, exotiska platser och känslosamma återseenden.

 • "Jag kom med flygplan, inte med stork"

  23.05.2014 Kultur och nöje

  Conny Wiik, adopterad från Taiwan söker sina rötter

  ”Jag kan ju ha blivit bortrövad och såld också, det vet vi inte”. Conny Wiik kom till Finland från Taiwan som ettåring, under en tid då det inte fanns någon lagstiftning i Finland gällande internationell adoption. Efter 33 år söker Conny svar på vem och var hans biologiska mamma kan vara.

 • Släkt, historia och sammanhang sökes

  05.02.2014 Titta och lyssna

  Nutidsmänniskan trängtar efter familj och släkt, ett ställe där man blivit född, en stuga eller herrgård som man kan återvända till eller en hel nation vars öden man kan känna sig som en del av. Tv-bolagen är inte sena att hänga på skriver producent Camilla Thelestam.

 • Hemligheter och lögner på Åland

  24.01.2014 Pressmeddelanden

  Sunnanö är inte bara den vackraste platsen i hela den åländska skärgården, det är också den plats där familjen Waldemar har drivit ett populärt gammalt pensionat. När tre syskon återförenas kommer familjens hemligheter upp till ytan. Svenska dramaserien Tjockare än vatten (12) seriestartar 5.2.2014 på Yle Fem.

 • Blod är tjockare än vatten

  22.01.2014 Titta och lyssna

  Klarar syskonen Waldemar att ärva familjens pensionat?

  Sunnanö är den vackraste platsen i hela den åländska skärgården och den plats där familjen Waldemar har drivit ett populärt gammalt pensionat. Ett pensionat som hotar att förstöra relationerna i en redan splittrad familj. Nya dramaserien Tjockare än vatten (12) handlar om hemligheter, lögner och begravda sanningar.

 • Halvbrodern - Norskt succédrama

  17.09.2013 Yle Fem

  Följ familjen Nilsen genom fyra generationer.

  Halvbrodern är en familjesaga om fyra generationer i familjen Nilsen. I serien får vi följa Barnum och Fred som växer upp i efterkrigstidens Oslo och Barnum som i vuxen ålder som besatt letar efter sin försvunna halvbror. Serien blev en succé i Norge och nu börjar också övriga världen vakna. Det norska tv-dramat är på frammarch.

 • Dålig ekonomi, fel härkomst

  09.09.2013 Titta och lyssna

  Efter att försäljningen av Alex och Annas gamla hus gått med rejäl förlust har paret det väldigt tajt ekonomiskt. Mickan i sin tur har komplex över sin enkla bakgrund och börjar släktforska.

 • Ökad risk för missbildning hos barn till kusiner

  07.08.2013 Inrikes

  Risken för medfödd missbildning är ungefär dubbelt så stor för barn vars föräldrar är kusiner, visar färsk brittisk forskning. Risken är ändå förhållandevis liten - kring sex barn på hundra föds med anomali.

 • Från Pargas till Kyrkogårdsö

  13.05.2013 Åboland

  Jonas och David Nordberg är 17:nde generationen på Kyrkogårdsö. På Kyrkogårdsö bor idag två familjer året om, Markus Nordberg och hans bror med familjer.

 • Jonas ärver en släkt

  13.05.2013 Titta och lyssna

  15-åriga Jonas Nordberg stökar i garaget som vanligt. Hans värld handlar om skiftnycklar, skruvmejslar och olja. Drömmen är att bli tungfordonsmekaniker, helst i Sverige. Jonas som bott hela sitt liv ute på Kyrkogårdsö känner ett stark längtan bort därifrån. Samtidigt så känner han pressen. Någon måste ta över skärgårdshemmanet.