Hoppa till huvudinnehåll

borgerliga partier

 • Expert inför SFP:s ordförandeval: "Det behövs mer sting och fart"

  09.06.2016 Debatt

  Vädra motsättningarna inom SFP, efterlyser Petteri Väänänen.

  Enligt kommunikationsrådgivaren Petteri Väänänen skulle den pågående ordförandekampen inom SFP vara betjänt av mer intensitet och ideologiska motsättningar. Med en klar förhandsfavorit uteblir spänningsmomenten, menar Väänänen.

 • Lipponen: Borgerliga regeringar sköt konkurrenskraften i sank

  05.12.2015 Inrikes

  Lipponen uttalade sig i programmet Morgonetttan i TV1.

  Förre statsministern och SDP-ledaren Paavo Lipponen anser att Finlands konkurrenskraft har gått förlorad med borgarna vid makten.

 • ”Centern godkänner ingen extremism”

  16.08.2015 Debatt

  Regeringen ändå handlingskraftig säger Antti Kurvinen (C).

  I en Centerledd regering finns inte utrymme för extremism, säger nyvalda österbottniska riksdagsledamoten Antti Kurvinen (C). Det är ändå varje partis uppgift att hålla rent i eget hus, säger den 29-åriga Kauhavapolitikern.

 • Framgång för EU-skeptiska partier i Europa

  26.05.2014 Utrikes

  De högerextrema partierna har gjort ett framgångsrikt EU-val. I Frankrike gick var fjärde röst till invandrarfientliga Nationella fronten.

 • Första prognos: Klar borgerlig majoritet

  09.09.2013 Utrikes

  Det ser ut att bli en klar borgerlig majoritet i Stortinget i Norge, visar den första valprognosen. Enligt prognosen får de borgerliga partierna 96 mandat och de rödgröna 72 mandat i Stortinget. Det ser alltså ut som nederlag för den socialdemokratiska regeringen.

 • Elisabeth Rehn och Martti Ahtisaari i presidentvalet 1994

  25.01.2012 Arkivet

  Martti Ahtisaari mot Elisabeth Rehn 1994

  En finlandssvensk borgerlig kvinna från svenska folkpartiet som nästan vann över en erfaren socialdemokratisk man. I det första direkta presidentvalet 1994 var vinnarna inte politikerveteraner. Lillanfenomenet: hur gick det till och vad var det som släckte framgången de sista dagarna före den andra omgången?

 • Regeringen 2007

  12.06.2007 Arkivet

  Borgerlig regering med gamla bekanta namn

  Regeringen som bildades 2007 var helt borgerlig och presenterade några intressanta namn, bland dem veteranerna Paavo Väyrynen (cent.) som blev utrikeshandelsminister och Ilkka Kanerva (saml.) som blev utrikesminister.