Hoppa till huvudinnehåll

investeringsbolag

 • Verizon köper Yahoos operativa verksamhet

  25.07.2016 Utrikes

  Köpesumman är 4,8 mrd dollar.

  Amerikanska teleoperatören Verizon köper upp internetbolaget Yahoos kärnverksamhet.

 • Fabriken i Strömfors bruk får nytt liv

  02.11.2015 Östnyland

  Helmiryhmä från Pyttis har köpt Schneider Electric.

  Pyttisfamiljen Uusitalos investerings- och utvecklingsbolag Helmiryhmä har köpt Schneider Electrics fastighet i Strömfors bruk i Lovisa. Det betyder nya arbetsplatser både nu och i framtiden.

 • Staten sålde Destia

  26.05.2014 Inrikes

  Det statligt ägda vägbolaget Destia har sålts till investeringsbolaget Alhström Capital för 148 miljoner euro. Försäljningen är ett led i strategin att sälja statlig egendom som regeringen beslöt om i rambudgetförhandlingarna. Fackförbundet JHL anser att Destia såldes till vrakpris.

 • Capman avvisar beskyllningar

  25.11.2013 Inrikes

  Den finländska investeringskoncernen Capman avvisar uppgifter om att ha varit delaktig i en uppmärksammad affär i Sverige där ett tv-bolag beskylls för att ha filmat döende patienter utan deras medgivande för en tv-serie.

 • Avfall ger pengar

  31.10.2013 Västnyland

  Börsbolaget Taaleritehdas vill satsa på ett nytt metangasverk i Lojo. Taaleritehdas har väl tänkt sig att avfallshanteringen är en stor framtidsbransch som ger avkastning, bedömer vd:n för det västnyländska sopbolaget Rosk'n Roll.

 • HS: Ollila anmälde inte investeringsbolag

  03.08.2013 Ekonomi

  Nokias tidigare VD Jorma Ollila kan ha brutit mot lagen då han har låtit bli att anmäla att han i 13 år har ägt ett investeringsbolag i Luxemburg. Det här rapporterar Helsingin Sanomat i dag.

 • Fyra vill köpa DNA

  09.07.2013 Inrikes

  Fyra företag är intresserade av att köpa teleoperatören DNA. Försäljningspriset kan stiga upp till 1,3 miljarder euro, säger bankirkällor till nyhetsbyrån Reuters.

 • Urpilainen i HS: Pensionsbolagen bort från skatteparadisen

  27.04.2013 Inrikes

  Finansminister Jutta Urpilainen (SDP) uppmanar pensionsbolagen att flytta sina investeringar bort från skatteparadis och göra upp mer etiska riktlinjer för sin verksamhet, skriver Helsingin Sanomat.

 • Hautala: Solidiums ställning borde omarbetas

  17.04.2013 Inrikes

  Statens ägaransvariga minister Heidi Hautala (Gröna) anser att statens investeringsbolag Solidiums roll borde omarbetas. Hautala säger till Helsingin Sanomat att Solidiums roll i förhållande till statens ägarstyrning inte fungerar i dagsläget.

 • HS: Ollila blir styrelseordförande i Outokumpu

  22.01.2013 Inrikes

  Den tidigare Nokiachefen Jorma Ollila blir ny styrelseordförande för stålkoncernen Outokumpu. Enligt Helsingin Sanomat tar Ollila över efter Ole Johansson, efter bolagsstämman i vår. Outokumpu dementerar beskedet.

 • Siwa och Valintatalo byter ägare

  20.12.2012 Ekonomi

  Investeringsbolaget Triton köper upp hela aktiestocken i Suomen Lähikauppa som driver butikskedjorna Siwa och Valintatalo. Triton, som bland annat har en bas på skatteparadisön Jersey, äger också betydande andelar av andra företag i Finland.

 • Västanfjärdsbor vill inte ha vindkraftverk i Misskärr

  31.10.2012 Åboland

  Ett åttiotal Västanfjärdsbor samlades i går i Vårdkasen för att höra om planerna på att bygga en vindkraftspark i Misskärr. Av dem som uttalade sig på mötet var så gott som alla kritiska till planerna.

 • Air Finlands kunder får ännu vänta

  27.06.2012 Inrikes

  Passagerare som har blivit strandsatta till följd av Air Finlands konkurs får troligtvis flyga hem först på torsdag, uppger Konsumentverkets avdelningschef för charterresor Petteri Lehtonen. Allt beror på hur fort man får flygplan från bolagen, uppger Konsumentverket. Tidigare uppgav Konsumentverket att de första flygen skulle kunna avgå redan på onsdag natt.

 • Ingman Group köper Halti

  25.06.2012 Ekonomi

  Släkten Ingmans investeringsbolag Ingman Group blir storägare i företaget Halti som tillverkar sport- och fritidskläder och fritidsutrustning. Halti har fördubblat sin omsättning de senaste åtta åren och en allt större del av försäljningen sker utomlands.