Hoppa till huvudinnehåll

militärpersonal

 • "Baltops stärkte Nylands brigads ställning – både i Finland och Europa"

  08.07.2016 Västnyland

  Brigaden redo att stå värd för övningen på nytt.

  Nylands brigad gynnades av att stå värd för ett delmoment av den stora militärövningen Baltops tidigare i somras. Brigaden är nu en del av den europeiska amfibiefamiljen, säger brigadkommendören.

 • Ny kommendör: Viktigt att marinen får nya fartyg

  29.12.2015 Åboland

  Utan nya fartyg kan marinen inte uppfylla sina uppgifter.

  Nu måste flottan förnyas. Marinen är i behov av minst fyra nya stridsfartyg, säger den nya kommendören Veijo Taipalus.

 • USA säger upp 40 000 soldater

  08.07.2015 Utrikes

  Anledningen är budgetåtstramningar inom försvaret.

  Den amerikanska armén planerar att minska sina styrkor med 40 000 soldater de kommande två åren. Också 17 000 civilanställda inom armén ska tvingas sluta.

 • USA vill placera ut tunga vapen också i Estland

  28.01.2015 Utrikes

  Tunga amerikanska stridsvagnar och militärutrustning kommer att lagras i Baltikum. Det skriver den amerikanska dagstidningen Stars and Stripes, som bevakar frågor som berör USA:s försvar.

 • Kjell Törner tar över en välmående brigad

  31.12.2014 Västnyland

  Kommodor Kjell Törner tog på nyårsaftonen över som brigadkommendör för Nylands brigad. Han efterträder kommodor Olavi Jantunen som blir operativ chef på Marinstaben.

 • Värnplikt gör Finlands försvar billigt

  07.09.2014 Samhälle

  Finland är det enda nordiska land där alla värnpliktiga män kallas till militärtjänst. Värnpliktssystemet verkar spara pengar, Finland använder nämligen mindre summor på sin försvarsmakt än de andra nordiska länderna.

 • Ofritt presidentval i Egypten

  26.05.2014 Utrikes

  I Egypten har den styrande militären skickat ett klart budskap till de nära 54 miljoner röstberättigade inför presidentvalet - säkerhet och kontroll över landet kan enbart utföras av dess egen kandidat, Abdul Fatah al-Sisi.

 • TS: Försvaret ställer in stort skjortköp

  11.02.2014 Inrikes

  Försvarsmakten är tvungen att dra tillbaka två stora skjortköp till beväringarna på grund av dålig kvalitet, skriver Turun Sanomat.

 • Frankrike kan förlänga operation i Centralafrika

  06.02.2014 Utrikes

  Frankrike kommer sannolikt att förlänga sin militära insats i Centralafrikanska republiken på grund av det fortsatta våldet i landet, sade den franska försvarsministern Jean-Yves Le Drian på torsdagen.

 • Bilbomb dödade tio soldater i Egypten

  20.11.2013 Utrikes

  Minst tio soldater har dött och över 30 soldater har skadats i en bilbombattack på Sinaihalvön i Eypten, rapporterar egyptiska säkerthetskällor. Hittlills har ingen tagit på sig skulden för attacken.

 • Militär attack mot islamistbas i Somalia

  05.10.2013 Utrikes

  En utländsk militär styrka rapporteras under natten ha attackerat en islamistbas i södra Somalia. Basen i staden Barawe, söder om huvudstaden Mogadishu, attackerades från havet.

 • USA:s utrikesutskott gav grönt för militärattack

  04.09.2013 Utrikes

  USA tog på onsdagen steget närmare en militärattack mot Syrien när senatens utrikesutskott röstade för president Barack Obamas resolution om en begränsad attack mot Assad-regimen. Rösterna föll 10-7. Senaten väntas rösta om förslaget nästa vecka.

 • Bomb detonerade i flygvapnets buss i Jemen

  25.08.2013 Utrikes

  I Jemens huvudstad Sanaa dödades minst sex mänskor då en bomb detonerade i en buss och närmare 30 människor skadades. Ombord på bussen fanns anställda inom flygvapnet.

 • Soldatmördare fälld

  23.08.2013 Utrikes

  Den amerikanska officer som sköt ihjäl 13 kamrater på en militärbas i Texas för fyra år sedan har befunnits skyldig på alla punkter.

 • Undantagstillstånd utlystes i Egypten - vicepresidenten El Baradei avgår

  14.08.2013 Utrikes

  Undantagstillstånd har utlysts i Egypten. Vidare har militären fått order om att hjälpa inrikesministeriet med att upprätthålla ordning och säkerhet i landet. Följ händelserna på twitter och se den arabiska tv-kanalen al-Jazira!

 • "Förläng yrkesmilitärernas karriärer"

  13.06.2013 Inrikes

  Staten vill förlänga yrkesmilitärernas arbetskarriärer. Försvarsmakten motiverar officerarnas låga pensionsålder med att det behövs militärt ledarskap också i reserven.

 • Toppmilitärer grillades om sexövergrepp

  05.06.2013 Utrikes

  Antalet sexövergreppp inom den amerikanska armén har ökat ytterligare, men försöken att få ett slut på det sexuella våldet stöter på motstånd. Landets toppmilitärer vill inte gå med på vissa av de förändringar som politiker föreslår för att få slut på övergreppen.

 • Utrikesutskottet för deltagande i militärövning på Island

  04.06.2013 Inrikes

  Riksdagens utrikesutskott är enhälligt för ett finländskt deltagande i luftstridsövningar på Island. Övningen ordnas i samband med övervakningen av Islands luftrum.

 • Natos befälhavare i pension

  20.02.2013 Utrikes

  Natos nyutnämnda befälhavare general John Allen går i pension. Han tänker inte ta emot sitt nya jobb som chef för försvarsalliansens militära insatser. Allen meddelade i natt att han avgår på grund av sin frus försämrade hälsotillstånd.

 • Frankrike skickar fler trupper till Mali

  15.01.2013 Utrikes

  Frankrike kommer att skicka mer trupper till Mali. Enligt försvarskällor i Paris ska de franska styrkorna i landet efterhand ökas till 2 500 man.

Sidor