Hoppa till huvudinnehåll

hämnd

 • Filmrecension: Cold Pursuit – Liam Neeson förvandlar ännu en vardaglig man till kallblodig mördare

  01.03.2019 Kultur och nöje

  Norska thrillerkomedin Kraftidioten i ny tappning.

  År 2014 blev Kraftidioten en framgång för regissören Hans Petter Moland och huvudrollsinnehavaren Stellan Skarsgård. Men vad händer när den nordiska hämndstoryn emigrerar till USA?

 • Trump hämnades på Pelosi och ställde in hennes resa till Afghanistan

  18.01.2019 Utrikes

  Trump stoppade resan i sista minuten.

  Flygvapnets buss stod redan utanför Kapitolium och en del av delegationen hade hunnit gå ombord, då representanthusets talman Nancy Pelosi nåddes av ett brev från president Donald Trump. Trump stoppade hennes resa till Afghanistan i sista minuten.

 • Den kvinnliga hämnden – eller hur mannen blev villebråd

  16.12.2017 Kultur och nöje

  Tänk om kvinnorna bestämde sig för att hämnas?

  Metoo-kampanjen och avslöjandena kring Harvey Weinstein har visat att kvinnor för många män är ett lovligt villebråd. Men tänk om kvinnorna reste sig till kamp och efter trakasserier och övergrepp bestämde sig för att hämnas? I Steinar Bragis, Anja Snellmans och Maria Svelands romaner blir hämnden verklighet.

 • Egypten hämnas mord på kopter

  27.05.2017 Utrikes

  Armén har slagit till mot jihadistiska träningsläger.

  Den egyptiska armén har slagit till mot jihadistiska träningsläger som svar på gårdagens terrorattack mot kristna kopter.

 • Nicole Kidman & Julia Roberts i thriller som upprör

  18.03.2016 Kultur och nöje

  En kvinna mördas. En misstänkt släpps fri. Dags för hämnd?

  För Hollywoods marknadsföringsmaskineri måtte Secret in Their Eyes ha tett sig som ett riktigt drömprojekt. Men hos Silja Sahlgren-Fodstad ger den bara upphov till mardrömmar. Och många frågor.

 • Leonardo DiCaprio i en helvetesvandring

  29.01.2016 Kultur och nöje

  The Revenant visar att hämnd driver den vita mannen framåt.

  Alejandro González Iñárritus film The Revenant handlar om det vi sett så många gånger tidigare, en man som är ute efter hämnd.

 • Ljuva dödsstraff

  02.12.2015 Kultur och nöje

  Carina Bergfeldt skrev en bok om dödsdomarna i USA.

  Den svenska journalisten Carina Bergfeldt har skrivit boken Sju dagar kvar att leva som handlar om dödsstraffet i USA och industrin kring den.

 • Sicario – snygg stilövning utan sting

  18.09.2015 Kultur och nöje

  Crime is a disease – meet the cure?

  Drogkarteller, korrumperade poliser och agenter som tar lagen i egna händer – det har vi sett förut. Men sällan så här snyggt. Eller såhär kyligt.

 • Krigsslutet 1945: Lova att du skjuter dig!

  11.05.2015 Utrikes

  En självmordsepidemi spred sig som en löpeld i Tyskland.

  Det är ett fenomen som det har talats tyst om. Under de sista veckorna av det andra världskriget kom det till en regelrätt självmordsepidemi bland tyskar som av olika anledningar inte stod ut med det tyska nederlaget. En nyutkommen bok tar fasta på vad som egentligen hände.

 • Furious 7 – när kärleken kraschar

  01.04.2015 Kultur och nöje

  Drygt ett år efter Walkers död har Furious7 premiär.

  Vi har följt dem genom femton år och sex filmer – Dominic Toretto och hans gäng. Men i november 2013 dog Paul Walker som spelade den ena huvudrollen och nu är frågan om inte hela serien dragit sin sista suck?

 • Jordanien till IS: Det här var bara början

  06.02.2015 Utrikes

  Jordanien säger att torsdagens flyganfall mot sunni-islamistiska IS bara är ett smakprov på vad Amman kommer att göra för att bekämpa terrorgruppen.

 • Jordaniens kung besökte pilotens familj

  05.02.2015 Utrikes

  Stridsplan från det jordanska flygvapnet gjorde på torsdagen räder mot Islamiska staten IS ställningar i Syrien och gjorde på hemvägen en överflygning över byn Aya där den mördade piloten Moaz al-Kasasbeh bodde och som kungen samtidigt besökte.

 • White God – film som är på bettet

  30.01.2015 Kultur och nöje

  Handen på hjärtat; när såg Du senast en ungersk film? Ifjol? Aldrig? Oberoende av svaret så lönar det sig att genast utöka den ungerska kvoten med ”White God”.

 • Anna Odell – proffsprovokatör

  06.11.2014 Kultur och nöje

  Hon leker med gränsen mellan verklighet och fiktion. Väcker debatt och starka känslor. Först genom att fejka en psykos, sedan genom att iscensätta en mardrömslik klassträff. Som får åskådaren att obekvämt vrida på sig i biobänken.

 • Hämnaren kör plogbil

  17.10.2014 Kultur och nöje

  Män som spårar ur

  I en klassisk filmscen ur filmen Falling down får William Foster (spelad av Michael Douglas) nog av stressen, hettan och de larmande ljuden i en bilkö i Los Angeles. Han kliver ur sin bil och förvandlas från förvärvsarbetande familjefar till en hämnare som vill utplåna allt och alla som kommer i hans väg.

 • The Equalizer – mördarmaskinen

  26.09.2014 Kultur och nöje

  På 1980-talet var "The Equalizer" synonymt med en brittisk gentleman som i hårdkokt tv-serieformat redde upp fall som polisen gick bet på. Trettio år senare är han tillbaka. I Denzel Washingtons gestalt. Med knivskarp blick och hårda nävar.

 • "Kriget har påverkat hela Palestina"

  27.08.2014 Utrikes

  Då Israel och palestinierna på tisdag kväll kom överens om att inleda en långvarig vapenvila gav sig tusentals palestinier ut på gatorna för att fira. Festligheterna var stora också på Västbanken men enligt människorättsobservatör Nanette-Marie Forsström kan vapenvilan också leda till hämndattacker.

 • 14 soldater dödade i Jemen

  09.08.2014 Utrikes

  Soldaterna var på väg hem från tjänstgöring i östra Jemen när de kidnappades och sedan dödades. Enligt myndigheterna ligger terrororganisationen al-Qaida bakom, rapporterar nyhetsbyråerna.

 • Tre gripna israeler erkänner mord på palestinsk yngling

  07.07.2014 Utrikes

  Tre av sex israeler som greps misstänkta för mordet på en palestinsk yngling förra veckan har i polisförhör erkänt att de begick mordet.

 • Palestinska pojken brändes levande

  05.07.2014 Utrikes

  Preliminära obduktionsresultat visar att den palestinska pojken som hittades mördad i Jerusalem på torsdagsmorgonen hade bränts till döds. Mordet misstänks ha varit en hämndattack för morden på tre israeliska tonårspojkar på Västbanken.

Sidor