Hoppa till huvudinnehåll

flygkapningar

 • Kapningsförsök ledde till nödlandning i Bangladesh - misstänkt man sköts till döds av säkerhetsstyrkor

  24.02.2019 Utrikes

  Planet var på väg till Dubai.

  Specialstyrkor i Bangladesh har stormat ett passagerarplan och skjutit ihjäl en man som betedde sig hotfullt. Mannen uppges ha haft en pistol med sig ombord. Planet var på väg från Dhaka till Dubai.

 • Man försökte kapa ryskt passagerarflygplan

  22.01.2019 Utrikes

  Polisen grep kaparen efter att planet nödlandat.

  En person har försökt kapa ett flyg mellan den sibiriska staden Surgur och Moskva. Kaparen kunde gripas efter att planet nödlandat på flygplatsen i staden Chanty-Mansijsk.

 • Den motvillige flygkaparen - när Finland höll andan i 18 timmar

  15.12.2018 Kultur och nöje

  Gjorde ödet Aarno Lamminparras till en flygkapare?

  Finlands första flygkapning sker år 1978 då inrikesflyget från Uleåborg till Helsingfors kapas av affärsmannen Aarno Lamminparras. I historiens backspegel rymmer incidenten många tragikomiska element och slumpartade skeenden som kunnat ändra historiens gång.

 • Kapningsdramat på Malta över - kaparna hade politiska motiv

  23.12.2016 Utrikes

  Kaparna hade hotat att spränga planet i luften.

  Kapningsdramat med ett libyskt plan som kapades och fördes till Malta fick ett fredligt slut på fredagseftermiddagen. Kaparna hade hotat att spränga planet med 118 människor ombord. Senare visade det sig att kaparna hade bara vapenkopior.

 • Libyskt plan med 118 ombord kapat till Malta

  23.12.2016 Utrikes

  Kaparna hotade spränga planet.

  Ett libyskt inrikesplan kapades på fredagen och tvingades flyga till Malta. Kaparna hotade spränga planet. Efter några timmar på Maltas internationella flygplats släpptes största delen av passagerarna ut ur planet.

 • När WTC-tornen föll och världen klövs itu

  11.09.2016 Arkivet

  Den elfte september 2001 stannade hela västvärlden upp.

  Den elfte september 2001 stannade hela västvärlden upp. Runt hela världen satt människor klistrade framför TV-rutor som visade samma bilder om och om igen. Två flygplan som flyger in i World Trade Center, explosioner, kaos och skyskrapor som rasar samman.

 • Flygvärdinnan: Så här gör vi om någon försöker kapa planet

  30.03.2016 X3M

  Flygvärdinnan Sara Henriksson berättar.

  Flygvärdinnan Sara Henriksson berättar om situationen som ingen flygvärdinna vill vara med om, men som alla måste förbereda sig på. En kapning.

 • Flygkapningen blev en källa till skämt

  30.03.2016 Utrikes

  Medan flygkaparen häktades spreds skämt och lustigheter.

  Egyptiern som kapade ett inrikesflyg på tisdagen och tvingade det att landa i Cypern har nu häktats. Samtidigt har flygkapningen blivit en källa till skämt och lustiga historier.

 • Kapningsdrama på Cypern över

  29.03.2016 Utrikes

  Kaparen är gripen, uppger cypriotiska myndigheter.

  Den man som kapade ett passagerarplan och tvingade det att landa på Cypern är gripen, uppger cypriotiska myndigheter. Planets drygt 50 passagerare och fem besättningsmän uppges alla vara oskadda.

 • Flygkapare på Cypern misstänks ha personliga motiv

  29.03.2016 Utrikes

  Kaparen har frigett de flesta passagerarna.

  Ett kapat egyptiskt passagerarplan har landat på Cypern. Kaparen har frigett de flesta av de drygt 80 ombordvarande. Kaparen vill ha asyl på Cypern och han misstänks ha personliga motiv för sitt handlande.

 • Kapat sovjetiskt plan i Finland

  23.03.2009 Arkivet

  Ett passagerarplan landade på Helsingfors-Vanda flygfält.

  En varm julidag 1977 fick Finland av en slump huvudrollen i en internationell flygkapning. Ett sovjetiskt passagerarplan, som kapats på en inrikesrutt, landade på Helsingfors-Vanda flygfält.

 • RAF eller Baader-Meinhof

  05.12.2008 Arkivet

  Tysklands mörka men samtidigt fängslande historia.

  RAF eller Baader Meinhof-ligan hör till Tysklands mörka men samtidigt fängslande historia.

 • Terrorn har kommit till USA

  26.10.2006 Arkivet

  Terrorn i USA 11.9.2001

  Den elfte september 2001 stannade vardagen upp. Runt hela världen satt människor klistrade framför TV-rutor som visade samma bilder om och om igen. Två flygplan som flyger in i World Trade Center, explosioner, kaos och skyskrapor som rasar samman.

 • Terroristernas namn i WTC-attacken

  26.10.2006 Arkivet

  Efter terrorattackerna mot USA släpps Mohammed Attas bild.

  Den tredje dagen efter terrorattackerna mot USA släpps Mohammed Attas bild till pressen. Han var en av terroristerna ombord på de fyra flygplanen. Men ännu finns inga officiella kopplingar mellan Atta och Bin Ladin.

 • Mediernas reaktion på 9/11

  26.10.2006 Arkivet

  Hur behandlades egentligen terroristattackerna i medierna?

  Hur behandlades egentligen terroristattackerna den elfte september i medierna? Var bevakningen tillräckligt mångsidig och hur påverkade de olika starka nyhetsbilderna oss? Sådana frågor ställer sig OBS några veckor efter terrordåden.

 • Dagen efter WTC-attackerna

  26.10.2006 Arkivet

  Dagen efter 9.11.2001

  Den tolfte september började redan terrorattackernas omfattning klarna. Samtidigt blev det allt tydligare att USA var ute efter att hämnas. Medan offren fortfarande bärgades från ruinerna av World Trade Center, höll George W. Bush tal där han pratade om ett krig mellan det goda och det onda i världen.