Hoppa till huvudinnehåll

sportprogram

 • Yle Sporten presenterar nytt fördjupat koncept – Sportliv skildrar idrottarnas stora vändpunkter

  04.02.2019 Sport

  Sandra Eriksson och mental ohälsa i första programmet.

  Vad tänkte Finlands bästa hinderlöpare när alla känslorna försvann? Hur reagerade en lovande längdåkare när hon inte ens klarade av att stå i gymmet? Yle Sportens nya koncept Sportliv ger publiken en inblick i idrottens innersta. Det första programmet har premiär lördagen den 16 februari.

 • Sport som du vill ha den – Sportmagasinet växer på Arenan

  18.08.2017 Sport

  Hela program eller enskilda inslag – nu kan du välja själv.

  Missade du inslaget om bröderna Jensen eller Krista Pärmäkoski? Slukar du allt som handlar om basket eller tennis? Eller är motorsport viktigare än allt annat? Laborera fritt bland Sportmagasinets inslag på Arenan och bygg upp en helkväll med sport – bara för dig.

 • Eklöv: I Danmark är idrott roligt på riktigt

  23.11.2016 Sport

  Danmarks framgångssaga ur redaktörsperpektiv.

  De danska idrottsframgångarna de senaste åren har väckt stort intresse. Team Danmark som har ansvar för den danska idrotten har satsat mycket på att skapa en trivsam idrottsmiljö. Och det är idrottsmiljön som jag anser att är nyckelordet i den danska framgången.

 • Yle sänder mera från de olympiska spelen än någonsin tidigare – OS i Rio på Yles kanaler den 5-21 augusti

  02.08.2016 Bolaget

  Yle satsar stort på sina sändningar från OS i Rio.

  Yles Rio-produktion är den största fjärrproduktionen i Finlands historia. Totalt sänder vi mer än 4 000 timmar OS på våra kanaler: Rio Areena, Yle Arenan, Yle TV2, Yle Fem, Yle Puhe och Yle Vega.

 • Följ EM på finlandssvenska i Yles kanaler

  16.05.2016 Sport

  Fotbolls-EM inleds 10 juni och avslutas 10 juli.

  Fotbolls-EM i Frankrike innebär hela 51 högklassiga landskamper innan en mästare kan koras på Stade de France den 10 juli. Samtliga matcher som Yle sänder under sommaren refereras också på svenska.

 • Släggkastaren Fredrik Fröberg: Vi behandlas illa av tävlingsarrangörerna

  09.05.2016 Västnyland

  Fröberg vill se friidrottarna på friidrottsplanen.

  Sjundeå IF:s släggkastare Fredrik Fröberg säger att släggkastarna behandlas illa av tävlingsarrangörer. Sällan – om någonsin – får släggkastarna tävla på samma arena som de övriga friidrottarna.

 • 30-åringen Sun City vill vinna division 2

  25.04.2016 Västnyland

  Hangö har ett slagkraftigt lag i amerikansk fotboll.

  Sun City från Hangö firar sina 30 år och vill jubileet till ära vinna sin serie i sommar. Föreningens representationslag spelar i herrarnas division 2 i amerikansk fotboll.

 • E-sport på väg att bli populärare än fotboll

  01.04.2016 Sport

  Redan den tredje populäraste idrottsgrenen i Finland.

  Företaget Sponsor Insight gör årligen en undersökning för att ta reda på den finska befolkningens intresse för olika idrottsgrenar. Bland män i åldersgruppen 18-39 år är e-sport redan den tredje populäraste grenen efter ishockey och fotboll. Men vad handlar e-sport egentligen om? Sportmagasinet tisdag kl. 21:00 Yle Fem och Yle Arenan

 • Europamästaren Peter Huldin: Jag håller på med BJJ tills jag fyller 70 år

  29.03.2016 Västnyland

  "Jag tände för BJJ genast på första träningen".

  Hangöbon Peter Huldin vann EM-guld i brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) i februari. Han har sysslat med BJJ i dryga 15 år och säger att han tände för sportgrenen redan på sin första träning.

 • Skadade BK-målvakten: Inte roligt att stå på sidan

  21.03.2016 Västnyland

  Martin Pråhl är borta resten av handbollssäsongen.

  Målvakten Martin Pråhl, en verklig trotjänare inom BK-handbollen är skadad och följer med det pågående slutspelet från läktaren. Han säger att det är väldigt jobbigt att inte få vara med på planen och kriga tillsammans med lagkamraterna.

 • Schackmästare: Spel i FM-ligan kan ge schackboom i Västnyland

  14.03.2016 Västnyland

  "Samla alla schacklubbar i regionen under samma tak".

  Karisklubben Uras historiska avancemang till den högsta serien i schack i Finland kan ge en schackboom i Karis och hela Västnyland. Det tror åtminstone Johan Lindstedt, en av spelarna i det framgångsrika laget.

 • Tredje gången Vasaloppet för Conny Karlsson

  29.02.2016 Västnyland

  Ekenäsbon vill klara 90 kilometer på mindre än nio timmar.

  På söndag står Ekenäsbon Conny Karlsson för tredje gången på startlinjen för att avverka Vasaloppet. Karlsson har förberett sig väl och är mest rädd för att bli sjuk innan det är dags att skida 90 kilometer.

 • Sjundeåspelare debuterar äntligen i landslaget

  22.02.2016 Västnyland

  Maria Jukola känner lite spänning inför debuten.

  Maria Jukola säger att FM-guld är den enda målsättningen hennes lag Sjundeå IF har i det stundande slutspelet i damernas FM-serie i handboll. Man kan inte ha silver som mål, säger hon.

 • Tamás Gruborovics vill spela i ligan igen – med Ekenäs IF

  15.02.2016 Västnyland

  EIF:s mittfältsspelare tror på lagets möjligheter.

  Tamás Gruborovics, Ekenäs IF:s nya förstärkning, är trött på att spela i ligan och valde därför Ekenäslaget i nästhögsta serien division 1. Om EIF stiger till ligan är han ändå redo att spela i den högsta fotbollsserien igen.

 • Jonna Berghem ger sig inte

  08.02.2016 Västnyland

  Hickenlöparen siktar på EM-tävlingarna i juli.

  Sprinterlöparen Jonna Berghem vet hur det känns då en skada förstör tävlingssäsongen. Hon har upplevt det många gånger trots att hon endast är 22 år. Ännu har hon inte ansett sig behöva professionell hjälp för att klara de mentalt hårda motgångarna.

 • BK-46:s Tobias Fagerström till tysk proffsklubb

  01.02.2016 Västnyland

  Hamburger Sportverein vill ha Kariskillen i sitt U17-lag.

  Femton år gamla fotbollsspelaren Tobias Fagerström från Karis och BK-46 förbereder sig för en flytt till Tyskland och anrika Hamburger Sportverein. Klubben erbjuder honom ett kontrakt för studier och spel i klubben som spelar i Bundesliga, den högsta serien i Tyskland.

 • För Linus Boström är maxserier vardagsmat

  25.01.2016 Västnyland

  Ekenäsbowlaren kämpar om en plats i landslaget.

  Ekenäsbon Linus Boström hör till den absoluta toppen i finländsk bowling. Han har bland annat slagit 14 gånger 300 poäng i en serie. 300 poäng är maxpoäng i en serie på tolv kast.

 • Finländarna tittar på tv tre timmar per dag

  21.01.2016 Inrikes

  Självständighetsbalen samlade som vanligt flest tittare.

  Tv:ns ställning är fortfarande stark i Finland. År 2015 tittade vi i medeltal på tv 2 timmar och 59 minuter per dag, enligt Finnpanels mätning. Programmet som samlade flest tittare var återigen självständighetsbalen.

 • Tränaren Jan Malm redo att stiga åt sidan

  11.01.2016 Västnyland

  Ingen bra säsong för innebandyklubben Knights.

  Innebandyklubben FBC Raseborg Knights säsong i division 2 har inte gått som väntat. Laget ligger i mittskiktet i serietabellen efter att ha förlorat hälften av sina tolv spelade matcher.

 • Tomtarna önskar God Jul!

  16.12.2015 Sport

  Minns ni tomteskaran som tog över Sportmagasinet inför jul?

  Mellan åren 1994 och 2003 avslutade Sportmagasinet höstsäsongen med ett julprogram. Publikresponsen var tudelad. Antingen var tomteprogrammet det bästa eller det sämsta magasinet under året. Döm själv!

Sidor