Hoppa till huvudinnehåll

popularitet

 • Enkät: Regeringen Marin populärare än föregångarna

  04.07.2020 Inrikes

  19 procent misstror regeringens verksamhet.

  Regeringen Marin är populärare än de regeringar som leddes av SDP:s Antti Rinne eller Centerns Juha Sipilä i samma skede av regeringsperioden, visar en undersökning från Kommunbranschens utvecklingsstiftelse.

 • Enkät: Kekkonen, Niinistö och Koivisto är finländarnas favoritpresidenter

  06.01.2018 Inrikes

  Nästan hälften placerar Kekkonen i topp tre.

  Nästan hälften av de som svarade placerar Kekkonen bland de tre mest uppskattade presidenterna, visar en undersökning gjord av Stiftelsen för kommunal utveckling. Bland unga finländare är Halonen och Ahtisaari favoriter.

 • Brigitte Macron ber inte om ursäkt för sin ålder

  17.07.2017 Utrikes

  Presidentfrun är nu oerhört populär i sitt hemland.

  Frankrikes första dam har med hjälp av visdom, värme, humor och självironi blivit väldigt populär i sitt hemland. Hon är också numera en politisk påverkare av rang. Hon sägs ha höjt mången kvinnas självförtroende.

 • Corbyn är nu populärare än May

  23.06.2017 Utrikes

  Theresa Mays popularitet har rasat efter nyvalet.

  För första gången anser brittiska väljare att oppositionsledaren Jeremy Corbyn skulle vara bättre på premiärministerposten än den sittande premiärministern Theresa May. Det visar en färsk opinionsmätning som gjorts på uppdrag av The Times.

 • Spice Girls uppmuntrade tjejerna att våga vara tuffa, sexiga och ta kontroll

  27.01.2017 Kultur och nöje

  Två decennier sedan gruppens debutsingel toppade listorna.

  För 20 år sedan tog popfenomenet Spice Girls och hitlåten Wannabe världen med storm. Gruppen som visade sig bli det mest framgångsrika flickbandet genom tiderna, banade väg för en kultur där också tjejer fick ta för sig.

 • IL: Berner, Grahn-Laasonen och Sipilä minst omtyckta ministrarna

  31.12.2016 Inrikes

  Statsministern nykomling på listan över impopulära ministrar

  Omkring varannan av finländarna är redo att avskeda ministrarna Anne Berner (C), Sanni Grahn-Laasonen (Saml.) och statsminister Juha Sipilä (C). Det här visar en enkät som tidningen Iltalehti har låtit göra.

 • Finländare vill att Niinistö fortsätter som president

  11.12.2016 Inrikes

  Pekka Haavisto är god tvåa igen.

  President Sauli Niinistö är överlägsen favorit i den presidentbarometer som Yle Uutiset låtit göra. De grönas Pekka Haavisto är god tvåa igen. Timo Soini och Paavo Väyrynen vill man helst inte se på presidentposten.

 • Teaterrecension: Vad ser du när du ser mig?

  18.09.2016 Kultur och nöje

  Nationalteaterns Sinuus gör uppror mot snäva rollmodeller.

  Finns vi ens om ingen trycker på gilla-knappen? I Sinuus undersöker Anna Paavilainen och Marja Salo hur snäva rollmodeller och sociala medier påverkar vår självbild.

 • SDP störst i nya partienkäten - alla tiders siffror för De gröna

  04.05.2016 Inrikes

  SDP och Gröna har medvind i mätningen av väljarstödet.

  Oppositionspartierna är klart populärare än regeringspartierna visar Yles senaste mätning av väljarstödet. SDP är nu det populäraste partiet, följt av Centern och Samlingspartiet. Väljarstödet för det tredje regeringspartiet Sannfinländarna har smultit och är nu 8,5 procent. De Gröna får 13,5 procent, så brett väljarstöd har partiet aldrig haft i en Yleenkät.

 • Uselt betyg för både regeringen och oppositionen

  21.04.2016 Inrikes

  TNS Gallup: Sipiläs regering har mycket litet stöd.

  Juha Sipiläs centerledda regering får ett dåligt vitsord av folket. Men inte heller oppositionen anses ha lyckats i sitt uppdrag, visar TNS Gallups partibarometer.

 • IS: Regeringen har gjort sig impopulär

  12.09.2015 Inrikes

  Hälften av finländarna är missnöjda med regeringen.

  Mindre än hälften av finländarna är nöjda med regeringen efter den gångna veckans meddelande om försämringar i arbetslivet, visar en enkät som Taloustutkimus gjort för Ilta-Sanomat.

 • HS: Sipilä mer omtyckt än sina föregångare

  03.07.2015 Inrikes

  58 procent är nöjda med statsministerns arbete.

  Statsminister Juha Sipilä (C) är populärare än de två senaste statsministrarna. Det framkommer i en gallup gjord av Helsingin Sanomat.

 • HS: Rekordlågt stöd för regeringen

  12.04.2015 Inrikes

  Stödet för regeringen är det lägsta på fyra år.

  Sex av tio finländare ger regeringen ett dåligt eller mycket dåligt betyg, visar Helsingin Sanomats enkät. Statsminister Alexander Stubb (Saml) fick ett lite bättre personligt betyg än den regering han leder.

 • Amanda och Oliver populäraste namnen ifjol

  05.03.2015 Inrikes

  Det populäraste förnamnet som gavs till svenskspråkiga flickor ifjol var Amanda. För pojkarna var det populäraste förnamnet Oliver. Efter Amanda var de populäraste förnamnen Ellen, Emma, Ella och Edith. För pojkarnas del var de Anton, Leo, Benjamin och Hugo.

 • Niinistö mer pop än någonsin

  14.12.2014 Inrikes

  Republikens president Sauli Niinistö är populärare bland folket än någonsin tidigare, framgår av Helsingin Sanomats mätning.

 • Att vara farsa till en tonårsidol

  21.11.2014 X3M

  I en exklusiv intervju berättar Fredi Lunden, Isac Elliots pappa, om livet när ens barn blir kändis. Hur hanterar man det hela och hur mycket har Fredi varit tvungen att offra för sin sons karriär?

 • Putins popularitet skjuter i höjden

  07.08.2014 Utrikes

  Rysslands president Vladimir Putin är populärare än på flera år i hemlandet, visar uppgifter från en färsk undersökning. Populärare än så här har han bara varit när Ryssland krigade mot Georgien.

 • Värdefullast: Ronaldo, Messi – och Pique

  28.05.2014 Sport

  Cristiano Ronaldo är den marknadsmässigt mest värdefulla fotbollsspelaren i världen, tätt följt av en annan megastjärna i Lionel Messi. Men trean och fyran i Daily Mails undersökning är mer överraskande.

 • Krafttag gör Putin populär

  23.04.2014 Utrikes

  Stödet för Rysslands president Vladimir Putin har bara två gånger tidigare varit lika stort som nu. Den ryske journalisten Dmitrij Kamisjev säger till Svenska Yle att också kritikerna blidkas av krafttag men populariteten kan minska snabbt om Ryssland går in militärt i Ukraina.

 • Putins stora tv-show

  17.04.2014 Utrikes

  Han älskar den och det verkar publiken också göra, nämligen den årliga tv-direktsändningen där Vladimir Putin svarar på folkets frågor. Läs Svenska Yles Rysslandskännare Kerstin Kronvalls rapportering om Putins sändning!

Sidor