Hoppa till huvudinnehåll

självständighet (individer)

 • Teaterrecension: Tonårsflickor utmanar snäva rollmodeller i ny pjäs

  11.05.2016 Kultur och nöje

  Lilla Villan gör teater av Johanna Holmströms Asfaltsänglar.

  Salla Leinos dramatisering av Johanna Holmströms Asfaltsänglar är en klassisk utvecklingsberättelse med modernt stuk.

 • Motion: funktionsnedsatta i Helsingfors måste få internet

  03.12.2015 Huvudstadsregionen

  Nuvarande läget strider mot FN:s konvention.

  I en motion till Helsingfors fullmäktige kräver ledamot Sari Mäkimattila att stadens grupphem för personer med funktionsnedsättning ska få internetförbindelse. Att inte tillhandahålla internetförbindelse går emot FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.

 • Maja är glad för åren i Afrika

  25.08.2014 Samhälle

  Maja Stadius tillbringade sina första skolår i Kongo. Där lärde hon sig flera språk, bland annat swahili. Hon har sedan studerat franska och latin, undervisat i båda språken och hennes språkkunskaper har fört henne bland annat till Kimito och Genève.

 • Uppfostrad till självständighet

  28.05.2014 Samhälle

  I Samtal om livet träffar Ann-Sofie Sandström Moa Thors som under sin uppväxt i Nykarelby uppfattades som lite annorlunda - men på ett positivt sätt. Familjen Thors talades ”högsvenska”, åt exotiska maträtter – och under var kalas var det pappan som organiserade lekarna.

 • Duman diskuterar Krim i specialsession

  18.03.2014 Utrikes

  Det ryska parlamentets underhus duman har inlett en specialsession om Krim och det är möjligt att man redan i dag beslutar att uppta halvön i den ryska federationen.

 • Krim förklarade sig självständigt - vill bli ryskt

  17.03.2014 Utrikes

  Krim har utropat sig självständigt och samtidigt ansökt om att få ansluta sig till Ryssland. Deklarationen om självständighet gavs efter den omstridda folkomröstningen i söndags då över 96 procent av väljarna röstade för en anslutning till Ryssland.

 • Kina rasar över möte mellan Obama och Dalai Lama

  21.02.2014 Utrikes

  USA:s president Barack Obama träffade Tibets andlige ledare i exil Dalai Lama i Vita huset på fredagen. Mötet har upprört Kina som krävde att det skulle inhiberas.

 • Kristinestad säger nej till Närpes frieri

  01.10.2013 Österbotten

  Nu tackar också Kristinestad nej till Närpes invit om en utredning över samarbete och kommunfusion inom K5-området. Stadsstyrelsen i Kristinestad anser att självständighet är det främsta alternativet, och det blir ingen utredning i det här skedet.

 • Kommundirektör tar regeringens förslag om tvångsfusioner med ro

  30.08.2013 Österbotten

  - Vi får vänta och se vad den slutliga formuleringen är. Så säger Korsholms kommundirektör Rurik Ahlberg om regeringens förslag om påtvingade kommunfusioner.

 • Undantagstillstånd i delar av Nigeria

  15.05.2013 Utrikes

  I västafrikanska Nigeria råder undantagstillstånd i tre nordöstliga delstater. De är hårt drabbade av det upptrappade våldet från militanta islamister.

 • Femfaldigt ja till Sibboinvit

  08.05.2013 Östnyland

  Samtliga östnyländska kommuner, förutom Pukkila, sa i dag officiellt ja till Sibbos invit om utredning av ett Storöstnyland.

 • Att stå på egna ben - Studieliv

  21.03.2013 Titta och lyssna

  “Den största överraskningen var nog hur mycket pengar det går åt till att köpa mat. Att betala räkningar, göra elavtal och andra liknande grejer känns kanske inte lika fint men man samlar ju vuxenpoäng"

 • Fredsbevararna lämnar Östtimor

  31.12.2012 Utrikes

  FN avslutar sin fredsbevarande operation i Östtimor vid årsskiftet. FN-styrkorna började dra sig tillbaka från Östtimor i oktober då landets säkerhetsstyrkor tog över ansvaret för säkerheten.

 • Vasa stad bjöd niorna på självständighetsbal

  05.12.2012 Österbotten

  Självständighetsdagen firades redan på onsdagen på många håll. Bland annat anordnade Vasa stad på eftermiddagen en självständighetsfest för grundskolans avgångsklasser.

 • Mångkulturell Vårt land

  05.12.2012 Kultur och nöje

  På Fotografiska museet i Helsingfors kan man som bäst ta del av Minna Rainios och Mark Roberts installation/videoverk ”Vårt land” där icke-infödda finländska medborgare sjunger Finlands nationalsång.

 • Lek president: Vem skulle du bjuda till slottet?

  30.11.2012 Slottsbalen

  På självständighetsdagen tågar närmare 2000 gäster in på presidentens mottagning. Men finns din favorit bland de inbjudna? Vem skulle du bjuda till festen? Se topplistan!

 • Valdebatt från Korsnäs

  16.10.2012 Österbotten

  Korsnäs är en liten kommun som klarar sig förhållandevis bra. Hur skall man se på sin framtid i kommunreformernas tid? Är det fortfarande självständighet man skall satsa på eller borde man börja se sig om efter en fusionspartner?