Hoppa till huvudinnehåll

ärt (art)

 • Paulig köper majoriteten i pulled havre-tillverkare

  01.09.2016 Inrikes

  Finländsk matinnovation ska ut i världen.

  Livsmedelskoncernen Paulig köper 51 procent av Gold&Green Foods som tillverkar den omtalade nya livsmedelsprodukten pulled havre. Företagen strävar efter framgång internationellt.

 • Närodlat och inhemskt på Borgå torg

  06.09.2013 Östnyland

  Borgå torg är just nu ett ymnighetshorn av inhemska och närproducerade grönsaker, bär och blommor. Se video & bildspel!

 • Sockerärter utan maskar

  07.08.2013 Inrikes

  Många ärtälskare undrar varför dagens ärtskidor är nästan helt maskfria. Man kan köpa en liter ärter och i bara en ärtskida hitta en pytteliten mask. Annat var det förr då man från torgdisken fick ärtskidor som innehöll riktligt med både maskar och larver. Är ärtskidorna giftigare än förr?

 • Åbo stads solrosor klara att plockas

  05.08.2013 Åboland

  Åbo stad har i år igen planterat solrosor som stadens invånare fritt får plocka av på Runsala och vid stadens odlingslotter. De börjar vara klara att plockas.

 • Gratis bukett till kalaset

  29.07.2013 Huvudstadsregionen

  Nu är de första blommorna färdiga att plockas på Vandas ängar för gratisplockning i Vanda. De populära solrosorna har ännu inte slagit ut, men även den färggranna blåklinten gör sig fin i en bukett.

 • Grönsaker och bär går bra åt på Ekenäs torg

  26.06.2013 Västnyland

  Enligt torgförsäljare Lars Forsstedt ser torgförsäljningssäsongen ganska normal ut i år. Torgförsäljare Guy Ranta säger att sommartorgen går lika bra som förut, men vintertorgen har allt färre kunder.