Hoppa till huvudinnehåll

fall (misslyckande)

 • Kimitoön förhandlar denna vecka om Tyska holmens bro

  07.03.2014 Åboland

  Kimitoöns kommun ska den här veckan förhandla med FN-steels konkursbo om möjligheterna att bygga en ny bro till Tyska holmen i Dalsbruk. Sannolikt kommer också den gamla bron upp under mötet.

 • Finby sneglar inte västerut

  06.03.2014 Åboland

  Finby vill gärna fortsätta vara en del av Salo. Det tror i varje fall Finbybon Anders Björkqvist. Han tycker att det lilla samhället längst söderut i staden har vind i seglen.

 • "Stor ära att vara nämndeman"

  28.02.2014 Österbotten

  Nämndemännen fungerar som lekmannadomare vid rättegångar för speciellt grövre brott. Nu vill regeringen minska antalet nämndemän. Anders Brunberg har fungerat som nämndeman vid Österbottens tingsrätt i nio år och han tycker att nämndemännen har en viktig funktion som länk mellan rättsväsendet och allmänheten.

 • Många brandstationer behöver piffas upp

  27.02.2014 Åboland

  Många brandstationer i Egentliga Finland är i dåligt skick. Brandstationen i Pargas är en av dem som behöver omfattande renoveringar.

 • Planer för Kasnäsmöllor lagda på is?

  25.02.2014 Åboland

  Kimitoöns kommun vill veta hur det går med vindkraftsplanerna i Kasnäs. Det är oklart om bolaget fortfarande är intresserat av projektet.

 • Sfp-gruppen vill bevara hjärtkirurgin i Vasa

  30.01.2014 Österbotten

  Bevara hjärtkirurgin med fortsatta sparkrav på specialsjukvården i Vasa. Det blev slutresultatet när Sfp-gruppen i sjukvårdsdistriktets fullmäktige möttes i Vasa på torsdag kväll.

 • Bostadslösa i Åbo söker sig inomhus

  14.01.2014 Åboland

  Det kalla vädret har fått lite fler personer att besöka skyddshärbärget Sillankorva i Åbo. Mest kunder har Sillankorva ändå på sommaren.

 • Henriksson betonar att självstyrelselagen gäller

  13.01.2014 Inrikes

  Justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) är förvånad över att frågan om finskans ställning på Åland ens diskuteras. Ålands enspråkighet bestäms av internationella avtal och av självstyrelselagen. Regeringen har heller inga planer på att ändra enspråkigheten när självstyrelselagen ses över.

 • Upphittade julhälsningar delas ut på fredag

  27.12.2013 Österbotten

  Posten delar i dag ut brev och julhälsningar som hittats runtom i Närpes. Det var i förra veckan som flera postlådor länsades i Närpes och en massa försändelser försvann. Gärningsmännen var antagligen ute efter pengar och värdesaker.

 • Inte längre Rysslands rikaste man

  20.12.2013 Utrikes

  Michail Chodorkovskij var i början av 1990-talet Rysslands rikaste man och mycket inflytelserik i rysk politik. Nu, drygt 10 år senare, återstår inget av det, men han är fri och kan igen träffa sin sjuka mor.

 • Poliser fick böter för Myllylä-snokeri

  28.11.2013 Åboland

  Tingrätten i Egentliga Finland har dömt tre poliser till böter för att ha snokat reda på skidåkaren Mika Myllyläs dödsorsak via polisens system.

 • Polisen uppmanar: kolla stugan!

  28.11.2013 Åboland

  Stugägare i skärgården uppmanas att kontrollera sina sommarstugor. Enligt polisen har det förekommit många stuginbrott under hösten.

 • Pälsstöld i Nykarleby

  25.11.2013 Österbotten

  En betydande mängd pälsar har stulits från en farm i Nykarleby natten till måndag. Skinnen har av allt att döma lastats på en släpvagn som stulits från en intilliggande pälsfarm.

 • Medlare reder ut kulturkrockar

  07.11.2013 Huvudstadsregionen

  Helsingfors har börjat anlita medlare i konflikter som upplevs som kulturkrockar.

 • "Ingen realism i pengainsamling för hjärtkirurgin"

  04.11.2013 Österbotten

  Kust-Österbottens hjärtdistrikt kör den här veckan igång en insamling i hopp om att ge hjärtkirurgin i Vasa nådatid. Målet är 200 000 euro. Att rädda hjärtkirurgin med insamlade medel är ändå helt orealistiskt. Det säger Göran Honga som är direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt.

 • Plåtslageri och byggföretag skyldiga till arbetarskyddsbrott

  01.11.2013 Österbotten

  Det blev fällande domar i arbetarskyddsbrottmålet i Österbottens tingsrätt. Domen föll idag, fredag, och de två inblandade företagen dömdes till samfundsbrott och skadeståndsersättningar. Arbetsledarna dömdes till dagsböter.

 • Härligt, härligt - men farligt, farligt

  07.10.2013 Vega

  -Jag känner mig osäker, nervös, rädd och skakig - men gör det i alla fall! För sen - i luften - är det det bästa som finns! Niko Järvinen berättar om hur han känner sig inför ett fallskärmshopp från 3 kilometers höjd, och det säger väl det mesta om upplevelsen.

 • Förslag: Fyra centralkök i Raseborg

  04.10.2013 Västnyland

  I framtiden ska Raseborg ha regionala centralkök i Karis, Ekenäs, Pojo och Tenala. Det förslaget har arbetsgruppen som utarbetar köksfunktionerna i Raseborg kommit fram till.

 • Svenska råttor resistenta mot råttgift

  17.09.2013 Utrikes

  Sverige har fått sina första fall av råttor och möss som är resistenta mot råttgift. Det visar en undersökning från företaget Anticimex som bekämpar insekter och ohyra i bostäder. Finsk expert förhåller sig aningen skeptisk till uppgifterna.

 • Tiotals brott under Jakobs dagar

  30.07.2013 Österbotten

  Totalt 40 brott anmäldes till polisen under årets Jakobs dagar. Under veckoslutet hade polisen dubbelt fler uppdrag än normalt. De flesta fallen handlade om trafikbrott, stölder och misshandel.

Sidor