Hoppa till huvudinnehåll

ekonomiska kriser

 • Stora protester i Zimbabwe - regeringen blockerar sociala medier

  18.01.2019 Utrikes

  Regeringen försöker krossa demonstrationsrörelsen.

  Myndigheterna i Zimbabwe har gett order om att blockera åtgången till vissa appar för sociala medier. Åtgärden är en del av försöken att krossa protesterna mot regeringens politik.

 • Krisen på Irland slog hårt mot de unga - nästan en hel generation flyttade utomlands

  29.11.2016 Utrikes

  Hundratusentals unga irländare har flyttat utomlands.

  Den ekonomiska krisen satte igång en enorm flyttström på Irland. På fem år flyttade nästan tio procent av landets unga utomlands. Staten har försökt göra landet mer attraktivt på olika sätt, men trots det fortsätter de unga att söka lyckan utomlands.

 • Massiva demonstrationer mot presidenten i Venezuela

  01.09.2016 Utrikes

  Oppositionen försöker avsätta den impopuläre Maduro.

  I Venezuela har oppositionen på torsdagen kallat till massiva demonstrationer i huvudstaden Caracas mot den socialistiske presidenten Nicolas Maduro. Oppositionen försöker få valkommissionen att ge klartecken för en folkomröstning om presidentens ställning.

 • Ekonomiskt nödläge utlyst i Rio de Janeiro

  18.06.2016 Utrikes

  Delstatens guvernör varnar för ekonomisk kollaps inför OS.

  Guvernören för delstaten Rio de Janeiro har utlyst ekomiskt nödläge och varnar för en "total kollaps" med knappt sju veckor kvar till OS.

 • Finanskrisen kan ha orsakat en halv miljon dödsfall i cancer

  26.05.2016 Utrikes

  Arbetslöshet och nedskärningar påverkar cancerdödligheten.

  Finanskrisen i världen kan ha orsakat en halv miljon extra cancerfall under åren 2008 till 2010, framkommer det ur en forskning gjord av en internationell forskningsgrupp.

 • Juncker: Grekland har "i princip" nått målen

  08.05.2016 Utrikes

  EU kan börja diskutera skuldlättnader.

  Grekland har "i princip" nått målen för det reformprogram som fordringsägarna krävt och EU kommer att börja diskutera möjliga skuldlättnader för Grekland. Det säger EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker till tyska medier.

 • HS: Svåra politiska beslut om Grekland enligt hemligt PM

  09.04.2015 Inrikes

  Finansministeriet tycker att Finland ska förbereda sig.

  Finland måste förbereda sig på att Grekland inte lyckas slutföra sitt anpassningsprogram som planerat - det här enligt ett hemligt PM från finansministeriet som Helsingin Sanomat fått tag på.

 • Idas arkivblogg: Alla måste spara i recessionstider

  03.09.2014 Arkivet

  De som har minst måste spara mest.

  Detta är en naiv text. Här finns inga analyser om ekonomi, jag har inte läst Thomas Piketty. Jag bara förundrar mig över sparandet. Över att det känns som det alltid är de som har minst som måste spara mest.

 • Lovisa räddar Talludden genom lån

  02.09.2014 Östnyland

  Fastighetsbolaget Talludden i Kuggom i Lovisa får ekonomiskt stöd av Lovisa stad. Staden beviljar ett lån på 15 000 euro för att förhindra att bolaget går i konkurs.

 • Barnfamiljerna skulle spara för allas bästa

  26.03.2014 Arkivet

  Sparåtgärder under recessionens 1990-tal.

  Under recessionen på 1990-talet måste alla dra sitt strå till stacken för nationens ekonomi. Men i synnerhet barnfamiljernas förmåner sattes under lupp. Och till förmånerna hörde barnbidraget, som delas ut åt alla.

 • Konstnärer stressade i hårdnande konkurrens

  11.11.2013 Huvudstadsregionen

  Avundsjuka, mobbning, osäkerhet och ekonomiska problem bekymrar konstnärer. Arbetshälsoinstitutet i Helsingfors har undersökt vilka hälsoproblem författare, skådespelare och bildkonstnärer har. Den allt hårdare konkurrensen i konstvärlden leder till orättvis behandling på arbetsplatserna.

 • Tillväxt i Finland blir lika låg som i Grekland

  05.11.2013 Utrikes

  EU-kommissionen förutspår att ekonomin i Europa gradvis återhämtar sig nästa år. Tillväxten kommer att vara blygsam; 1,4 procent i hela EU och bara 1,1 procent i euroområdet. I Finland kommer den att vara endast 0,6 procent.

 • Anställningströskeln hög bland företagare

  05.09.2013 Åboland

  Enmansföretagen i Finland blir allt fler men deras situation är allt annat än enkel. Lågkonjunkturen drabbar alla och tröskeln att anställa personal är hög.

 • Bilmärket som tog över Europa - se kartan

  18.02.2013 Utrikes

  Volkswagen dominerar personbilsmarknaden i Europa. Och allt fler fransmän och italienare vill köra tyskt.

 • Börserna gladdes åt amerikansk budgetdeal

  02.01.2013 Utrikes

  Börserna runt om i världen har reagerat positivt på budgetuppgörelsen i USA. I Europa stängde börserna allmänt på plus, FTSEeurofirst 300 indexet steg med 2 procent, Dax-index i Frankfurt med 1,9 procent och CAC i Paris med 2,2 procent.

 • Tiilikainen: EU förtjänar fredspriset

  12.10.2012 Inrikes

  EU är värt Nobels fredspris. Det anser Teija Tiilikainen, direktör för Utrikespolitiska institutet. Tiilikainen säger att EU har varit ett omfattande fredsprojekt i flera årtionden

 • Urpilainen: Rehns utspel överraskade

  23.08.2012 Inrikes

  Finansminister Jutta Urpilainen säger sig vara överrumplad av ekonomikommissionär Olli Rehns kritik om att Finland har gjort ett "självmål" eurodebatten. Läs också: Rehn om eurokrisen: Finland gjorde självmål

 • Katainen avråder från vilda eurospekulationer

  23.08.2012 Inrikes

  Statsminister Jyrki Katainen uppmanar de finländska politikerna att avhålla sig från alla slags onödiga spekulationer om ett eventuellt utträde ur eurozonen. Läs också: vad DN skriver om Finland och euron.

 • ECB-Draghi tror på eurons framtid

  21.07.2012 Utrikes

  Mario Draghi, chef för Europeiska centralbanken, avfärdar uppskattningarna om att euroområdet skulle falla samman på grund av den ekonomiska krisen.

 • Fler arbetsgivare än tidigare kör över sommarjobbare

  11.07.2012 Inrikes

  För små eller försenade löner är fortfarande det största problemet bland sommarjobbare i Finland. Stödtelefonen Kesäduunaripuhelin får omkring tio samtal per dag, vilket är fler än tidigare.

Sidor