Hoppa till huvudinnehåll

huvudet

 • Tre frågor att ställa vid en hjärninfarkt

  26.05.2016 Inrikes

  En stroke kan fastställas med tre uppgifter.

  Symtomen för en hjärninfarkt kan se ut på många sätt. En stroke kan fastställas genom tre uppgifter.

 • I Faderns och Sonens och den heliga Skallens namn

  08.02.2016 Kultur och nöje

  Sonen dog av en överdos. Nu målar fadern hans huvud.

  Som liten skuffade Henry Wuorila-Stenberg sin förlamade far i rullstol och såg bara hans bakhuvud. Som vuxen blev han tvungen att identifera sin son som dog av en överdos. Nu målar han deras huvuden. Och sitt eget. Om och om igen.

 • Tusentals gravida i Colombia bär på zikavirus

  30.01.2016 Utrikes

  Colombia näst värst drabbat efter Brasilien.

  Över 2 000 gravida kvinnor i Colombia rapporteras nu bära på zikaviruset. Colombia är det näst efter Brasilien det mest drabbade landet i världen.

 • Hjärnkirurg: Cykelhjälmar skyddar inte

  01.06.2014 Utrikes

  En brittisk hjärnkirurg har väckt debatt med sitt kontroversiella påstående om att cyklister inte gagnas av att bära cykelhjälm.

 • Avslöjande kronor

  27.05.2014 Hälsa

  Varför blir det så ofta en ful, mörk kant mellantandkött och konstgjorda tänder? undrar en läsare. Tandläkare Stefan Federley svarar.

 • Pålkkasviin försvarar bengaliska eldar

  01.04.2014 X3M

  Efter en orolig inledning på fotbollsallsvenskan i Sverige och en nära-ögat-situation då en pojke träffades av en bengalisk eld fördömer många fotbollsvåldet. Fotbollssupportern Patrik "Patte" Lindholm vill att bengaliska eldar tillåts inom vissa zoner på läktarna i Finland.

 • Kränkt för att han talade ryska

  17.03.2014 Samhälle

  I Finland bor det över 70 000 ryskspråkiga personer. Raseborgaren Sergei Trofimov är en av dem som fått utstå vardagsrasism på grund av sitt ursprung.

 • Kimitoöns omsorg under lupp

  28.01.2014 Åboland

  Hur ska Kimitoöns omsorg stå pall när nya krafter i framtiden styr social- och hälsovården? Det frågar sig Kimitoöns kommundirektör Tom Simola. Han vill se en stark hälsostation istället för två svaga i framtiden.

 • Hundraåringen klev in på Vasa stadsbibliotek

  25.01.2014 Österbotten

  Mannen bakom succéboken, Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, Jonas Jonasson besökte Vasa på lördagen. Allmänheten hade möjlighet att träffa författaren på biblioteket. Själva succéboken hade Jonasson i huvudet länge innan han skrev ner den.

 • Slagsmål och snabba mopeder sysselsatte polisen i Karleby

  27.12.2013 Österbotten

  En 15-årig pojke försökte köra ifrån polisen på moped under morgonnatten mot annandag jul i Karleby. Mopeden var oregistrerad och körde upp till 63 km/h.

 • Flera fall av misshandel i Karleby

  14.12.2013 Österbotten

  Flera fall av misshandel sysselsatte polisen i Karleby natten till lördag. En ung man fick skador i huvudet utanför en pub i centrum av Karleby i en misshandel där flera unga män deltog.

 • Ungdomar misshandlades i Korsnäståget

  10.11.2013 Österbotten

  Flera ungdomar blev slagna i ett köpcentrum och en rattfull man körde i diket i Gamla Vasa i lördags.

 • Ölstop i huvudet

  04.11.2013 Österbotten

  En man född 1980 utsattes under natten mellan söndag och måndag för grov misshandel på en restaurang i Vasa. En för offret okänd man slog honom i huvudet med ett ölstop.

 • Vakande tär på knopp och kropp

  21.10.2013 Vega

  - Vi är ju nog skapade för att sova på natten och jobba på dagen, rent fysiologiskt! Så säger Kristina Anttila, som är pensionerad administrativ översköterska från Vasa Centralsjukhus. Hon har egen erfarenhet från 10 års slit vid intensiven med många långa vaknätter.

 • Malala får Sacharov-priset

  10.10.2013 Utrikes

  Årets Sacharov-pris för tankefrihet går till den pakistanska flickan Malala Yousafzai, som kämpar för flickors rätt till utbildning.

 • Slagsmål i Karleby och Jakobstad

  22.09.2013 Österbotten

  Två män misshandlades vid en taxistolpe i Karleby och en man slogs i handen med en krycka i Jakobstad.

 • Rampfeber gör vardagen svår

  06.09.2013 Samhälle

  Radar fick kontakt med en man som har genomgått en sympatisk endoskopisk blockad. Nu över tio år senare säger han att han ångrar operationen. Han fick höra om ingreppet, via ett radioprogram. Vi har sammanfattat hans berättelse.

 • "Själens Esperanto" ger tröst vid svår sjukdom

  03.09.2013 Vega

  När cancerbeskedet kommer upplever de flesta det som om de befinner sig i en osäkerhets-zon, enligt Norrlund mycket beroende på att cancer historiskt sett haft ett ganska dystert förflutet. Idag blir ungefär 60 % av de finländare som insjuknar i cancer per år helt och hållet friska.

 • Flera slagsmål utbröt under natten

  07.07.2013 Österbotten

  En 27-årig man blev misshandlad i Vasa centrum söndagen efter midnatt. En okänd man hade slagit och sparkat mannen som fick näsblod och ett sår i ansiktet.

 • Osförgiftning (kolmonoxidförgiftning)

  18.04.2013 Hälsa

  Vad är det som händer i kroppen när man blir osförgiftad vid en brand eller om man stänger spjället för tidigt? Läs hematologens svar.

Sidor