Hoppa till huvudinnehåll

företagsarrangemang

 • LS: Eltete ansökte om företagssanering

  14.07.2017 Östnyland

  Tingsrätten beviljade tillfälliga åtgärdsförbud.

  Bolaget hade inte lyckats komma överens med sina huvudsakliga finansiärer och indrivningsåtgärder hotade därför bolaget.

 • Han satsade på eget: "Städning är stort"

  23.08.2015 Inrikes

  Unga kan och vill men behöver uppmuntran.

  Med en växande arbetslöshet blir det allt viktigare med egna intiativ och företagsidéer. Sebastian Heinrichs satsade tillsammans med två kompisar på ett nytt webbprojekt med städning som huvudprodukt. Men egna idéer behöver mera uppmuntran från samhället.

 • Kaj Arnö: Snapsvisan ger nörden råg i ryggen

  26.05.2015 Kultur och nöje

  Teknologkulturen är världsberömd för sin anspråkslöshet

  Kultur markerar tillhörighet. Vi lär oss bete oss så som vår viktigaste referensgrupp av oss kräver: Så här gör man; så där gör man inte.

 • Vacon är nu en del av Danfoss

  02.12.2014 Österbotten

  Miljardaffären är klar. Vasaföretaget Vacon går nu in i danska Danfoss. Vesa Laisi förblir vd på Vacon, men blir samtidigt också vd för Danfoss Drive som utvecklar frekvensomvandlare.

 • Sisu ska ha 600 lastbilsbyggare i Serbien

  02.06.2014 Västnyland

  Lastbilstillverkaren Sisu kommer att sysselsätta hela 600 personer i den lastbilsfabrik som de vill köpa i Serbien. Verksamheten på Sisus verksamhet i Finland eller fabriken i Karis påverkas inte omedelbart, uppger Sisu i ett pressmeddelande.

 • Möbelvaruhuset Masku ansöker om företagssanering

  16.10.2012 Åboland

  Möbelvaruhuset Maskun Kalustetalo har ansökt om företagssanering. Kostnaderna för affärsverksamheten har vuxit sig högre än vinsterna.