Hoppa till huvudinnehåll

hälsoekonomi

 • Vården i Hangö granskas noggrant

  20.08.2015 Västnyland

  Grundtryggheten ser svåra år framför sig.

  Hangö måste ändra på vissa strukturer inom vården för att hållas inom budgetramarna. Det sker inom de närmaste åren, säger Ulf Lindström (SDP) som är ordförande för grundtrygghetsnämnden.

 • Hangö och Raseborg vinner på vårdreformen

  04.12.2014 Västnyland

  Alla andra västnyländska kommuner vinner på social- och hälsovårdsreformen utom Ingå. Mest vinner Hangö där vårdkostnaderna ska vara 400 euro mindre per invånare år 2020. Det här klarnade idag då social- och häslovårdsminsteriets uträkningar offentliggjordes.

 • "Alla dagar bjuder på överraskningar"

  03.06.2014 Västnyland

  Även en lugn dag på hälsostationen i Karis är det fullt upp. Yle Västnyland följde med en arbetsdag, som bjöd på en del överraskningar.

 • Låt läkaren välja!

  03.06.2014 Västnyland

  Skräddarsy läkartjänsterna för att locka flera läkare till hälsocentralen i Raseborg! Det receptet ger överläkare Åsa A Westerlund, som också vill ha tid för mera administrativt arbete för att hinna rekrytera läkare till regionen.

 • Dags att kommentera reformförslaget

  02.01.2014 Östnyland

  Kommunerna har nu tio veckor på sig att ge synpunkter om förslaget till servicestrukturreformen inom social- och hälsovården, den såkallade sote-reformen.

 • Mindre öppet vid hälsostationerna vid julen

  18.09.2013 Åboland

  Det blir mindre öppet på social- och hälsovårdscentralerna i Åbo under julen. Det beslutade social- och hälsovårdsnämnden på tisdag.