Hoppa till huvudinnehåll

motvärn

 • Anne Suominen: Borde Sipilä lyssna på Korkman?

  15.09.2015 Inrikes

  Halverad semesterpeng är rättvisare än Sipiläs åtgärdspaket

  Det lutar mot ett ”samhällsfördrag” trots allt. När fredagens massiva protester är över hägrar diskussioner om alternativ till de regeringsbeslut som ligger på bordet nu. Statsministern kunde göra klokt i att ta en ny runda och fackbossarna i att tala ihop sig.

 • TS: Åbo kan gå miste om gasterminal

  25.02.2014 Åboland

  Åbo kan bli utan en ny gasterminal i Pansio, skriver Turun Sanomat. Orsaken är de besvär som lämnats in till Åbo förvaltningsdomstol.

 • Katainen ser inget politiskt budskap i våldsaktioner

  08.12.2013 Inrikes

  Statsminister Jyrki Katainen (Saml) har svårt att se det politiska budskapet i Tammerforsupploppen. Enligt Katainen kan våldets budskap aldrig vara politiskt. Han säger att han inte förstår den sortens aktioner.

 • Över tusen oroar sig för tillsatsämnen i skolmaten

  03.12.2013 Huvudstadsregionen

  Esbomammor jobbar för bättre skolmat

  Två mammor från Esbo kräver skolmat med mindre tillsatsämnen. En Facebookgrupp som dom har grundat har samlat över 1000 medlemmar på några månader

 • Gränsbevakningen flyttar jobb från Åbo till Helsingfors

  28.11.2013 Åboland

  Gränsbevakningen flyttar bort flygplansservice från Åbo. Tretton anställda flyttar från Åbo till Helsingfors.

 • Shinawatra klarade förtroendeomröstning - protesterna fortsätter

  28.11.2013 Utrikes

  Thailands premiärminister Yingluck Shinawatra har vunnit en förtroendeomröstning om regeringen, mitt under pågående massiva gatuprotester.

 • Aktivistledare som störtade Mubarak arresteras

  27.11.2013 Utrikes

  En åklagare i Egypten har utfärdat arresteringsorder mot två ledande aktivister som var med om att störta den förra presidenten Hosni Mubarak.

 • Kärnkraftsmotståndare lobbar mot Fennovoima

  23.10.2013 Österbotten

  Kärnkraftsmotståndare i Sverige och Finland lobbar just nu hårt mot Fennovoimas planerade kärnkraftverk i Pyhäjoki. Vi "bombar" politiker och bolag i Fennovoima med e-post, säger Christina Morin i Luleå. Hon tillhör nätverket ett Kärnkraftsfritt Bottenviken.

 • Esboföräldrar är vana att kämpa och segra

  18.10.2013 Huvudstadsregionen

  I Rödskogs skola i Norra Esbo är föräldrarna vana att stå upp för sin skola. Skolan är stadens minsta och kampen om skolans vara eller icke-vara har varit hård många gånger.

 • "Vi kan stoppa köpcentrumet"

  16.10.2013 Västnyland

  Ett stort köpcentrum passar lika dåligt i Ekenäs som ett oljeraffinaderi skulle ha passat i Tvärminne på 1970-talet. Det anser ett tjugotal motståndare som nu har organiserat sig genom att grunda en förening som heter Norra hamnen.

 • Vindkraftsbolag ger upp i Österbotten

  11.10.2013 Österbotten

  Det blåser bra, men det finns för mycket motstånd i Österbotten. Därför har Saba wind stängt sina vindkraftsprojekt i Österbotten, uppger bolagets Finlandschef Christoffer Wiik.

 • Grovt rattfylleri i Pedersöre

  28.09.2013 Österbotten

  En polispatrull i Pedersöre satte vid kring midnatt fast en bilförare för grovt rattfylleri. Föraren misstänks även för motstånd mot tjänsteman.

 • Familjehemmet på Kyrkostrand i Jakobstad väntar på tillstånd

  26.09.2013 Österbotten

  Det planerade familjehemmet på Kyrkostrand i Jakobstad väntar ännu på beslutet att få starta verksamheten. Familjehemmet var redo att ta emot fem minderåriga barn redan i början av september, men nu kan det hända att tillståndet kommer först i slutet av året

 • Syrieninsats fördröjs

  29.08.2013 Utrikes

  Den militära insatsen mot Syrien håller på att fördröjas, bland annat på grund av Storbritannien. President Barack Obama säger att han ännu inte har fattat något beslut, men USA har dragit slutsatsen att det är den syriska regeringen som är ansvarig för gasattackerna utanför Damaskus förra veckan.

 • Aktivister vill stoppa malmbrytning i norra Sverige

  21.08.2013 Utrikes

  Polisen i Kallak i norra Sverige har gripit aktivister som försökt hindra gruvbolaget Jokkmokk Iron Mines att inleda provsprängningar i området. Aktivister har sedan i juli motsatt sig bolagets planer på att börja utbryta malm på sameområden.

 • Spänt i Egypten i väntan på utrymning

  12.08.2013 Utrikes

  Läget i Egypten är spänt i väntan på att säkerhetstrupper ska börja skingra protestlägren i Kairo. Blodiga sammandrabbningar befaras mellan polisen och den avsatte presidenten Muhammad Mursis anhängare.

 • Våldsamheter befaras i Kairo

  26.07.2013 Utrikes

  I Egypten befarar man våldsamheter på fredag mellan den avsatte presidenten Muhamad Mursis anhängare och motståndare. Försvarsministern har uppmanat presidentens motståndare att dra ut på gatorna.

 • "Räsänen kan inte bytas ut än"

  16.07.2013 Österbotten

  Kristdemokraternas förre ordförande Bjarne Kallis tror att den nuvarande ordföranden och inrikesminister Päivi Räsänen kommer sitta kvar på sin post. Han syftar på rabaldret som uppstått efter Räsänens tal under Missionsdagarna.

 • Svenska Yle träffade efterlysta islamistledare

  11.07.2013 Utrikes

  Egyptiska åklagare har utfärdat en arresteringsorder på den andlige ledaren för Muslimska brödraskapet, Muhammed Badie och flera andra ledare för rörelsen. Vår utsände har träffat ett par av de efterlysta männen i brödraskapets protestläger i Kairo.

 • Svårt bilda regering i Egypten

  10.07.2013 Utrikes

  Egyptens nyutnämnde premiärminister Hazem al-Beblawi har inlett försöken att bilda en övergångsregering. Muslimska brödraskapet har redan avvisat hans invit om att ingå i regeringen.

Sidor