Hoppa till huvudinnehåll

dag

 • Detta händer onsdag 26 november

  26.11.2014 Inrikes

  God morgon! I dag besöker världens åttonde mest inflytelserika person Finland. Dessutom har forskare granskat vår grannrelation till Ryssland.

 • Händer i dag: tisdag 25 november

  25.11.2014 Inrikes

  God morgon! I dag har Matti Alahuhta chans att bli vald till ordförande för Finlands näringsliv EK. ILO:s generaldirektör inleder sitt Finlandsbesök.

 • Detta händer lördag 22 november

  22.11.2014 Inrikes

  God morgon! I dag väljer Marthaförbundet ny ordförande i stället för avgående Harriet Ahlnäs. En annan finlandssvensk har chans att väljas till ordförande för European Youth Forum. Svenska Yle bjuder in både yngre och äldre till BUU-dag i Böle.

 • Detta händer fredag 21 november

  21.11.2014 Inrikes

  God morgon! I dag uppvaktar Pargas stadsdirektör med följe trafikministern angående skärgårdstrafiken. Estlands nytillträdda utrikesminister besöker Finland.

 • Detta händer i dag

  19.11.2014 Inrikes

  Från Fack-Finlandia till polisdemonstration – här kan du läsa om vad som är på gång i dag, onsdag.

 • Pålkkasviin försvarar bengaliska eldar

  01.04.2014 X3M

  Efter en orolig inledning på fotbollsallsvenskan i Sverige och en nära-ögat-situation då en pojke träffades av en bengalisk eld fördömer många fotbollsvåldet. Fotbollssupportern Patrik "Patte" Lindholm vill att bengaliska eldar tillåts inom vissa zoner på läktarna i Finland.

 • Lång fästingsäsong för katten Kiri

  31.03.2014 Österbotten

  Katten Kiri i Öja i Karleby fick sin första fästing redan i mitten av mars i år. Det är minst en månad tidigare än vanligt. Ägaren Linda Boberg-Santala säger att hon inte längre orkar vara rädd för fästingar. - Det är lite för mycket hysteri. Alla fästingar bär ju inte på TBE eller Borrelia. Men visst är jag noggrann. Jag kollar katten varje gång den kommer in.

 • På framtidens arbetsplats jobbar du när du vill

  31.03.2014 Österbotten

  Att känna en större frihet i sitt arbete och att kunna arbeta då man vill kommer att bli viktigare på framtidens arbetsplatser. Det tror futuristen Niko Herlin som på måndagen föreläste i Vasa.

 • "Det vi sparar på barnen i dag märks i framtiden"

  31.03.2014 Österbotten

  När Vasa stad sparar är det personalen som drar en stor del av lasset, med bland annat vikariestopp, minskade anslag och tidigare hot om permitteringar.

 • Grönt ljus för ny bro till Tyska holmen

  14.03.2014 Åboland

  Kimitoöns kommun och FN-steels konkursförvaltare diskuterade i dag en ny bro till Tyska holmen i Dalsbruk. Kimitoöns infrachef Roger Hakalax förklarar att kommunen vill ha en långsiktig lösning på broproblematiken i Dalsbruk.

 • Ridtävling i Kimito under veckoslutet

  14.03.2014 Åboland

  Nu kommer den inhemska tävlingssäsongen för ryttare igång på allvar. En av de första klubbtävlingarna i Sydvästra Finland ordnas på veckoslutet i Kimito.

 • För många förmedlar bostäder i Österbotten

  04.03.2014 Österbotten

  Fastighetsförmedlarna håller på att bli för många. Det anser i alla fall en del förmedlare i Karleby. I dag finns i Karleby 13 fastighetsförmedlare, i Vasa finns 25. Det betyder att varje förmedlare i medeltal gör knappt 50 affärer per år.

 • Gröna efterlyser tvåspråkigt gymnasium

  03.03.2014 Åboland

  De gröna på Kimitoön vill att möjligheterna för gymnasieundervisning både på svenska och finska utreds i Kimitoöns kommun.

 • Må bra dag i Västanfjärd

  03.03.2014 Åboland

  Lördagen den 8 mars ordnar Folkhälsan och Röda korset i Västanfjärd en alldeles egen Må bra dag för alla som fyllt 65 år. Seniorer från hela Kimitoön är välkomna!

 • Lundo och Tarvasjoki går samman?

  28.02.2014 Åboland

  I dag, fredag, ska de nya kommunfusionsplanerna för Lundo och Tarvasjoki presenteras. Tarvasjoki har redan två gånger fått kriskommunshjälp, men nu har staten sagt ifrån att kommunen inte får mer ekonomisk hjälp, utan måste söka andra lösningar.

 • Bitcoin sysselsätter i Kimito

  28.02.2014 Åboland

  Den digitala valutan bitcoin ger jobb åt unikt litet företag i Kimito. BFSB säljer utrustning som behövs för att skapa bitcoin och sysselsätter sex personer.

 • Snöskoter försvann i havet, man och kvinna räddades av fiskare

  27.02.2014 Österbotten

  Det kunde ha gått riktigt illa för paret som körde genom isen om inte ett par fiskare befunnit sig i närheten.

 • Åkrarna i Linnusperä blir bostadsområde

  27.02.2014 Österbotten

  Planeringen av ett småhusområde i Linnusperä i Karleby inleds. Stadsplaneändringen har gått igenom och det innebär att åkrarna kan bli bostadsområde.

 • Upp till bevis för abiturienterna

  07.02.2014 Österbotten

  Vårens studentskrivningar börjar i dag med provet i modersmål. Det är inte bara abiturienterna som är nervösa: Vasa gymnasiums rektor Anne Levonen säger att det är pirrigt inför skrivningarna.

 • I Karleby är det hålligång på äldreboendet

  07.02.2014 Österbotten

  På äldreboendet Furuåsen i Karleby finns två anställda vars jobb går ut på att hitta aktiviteter åt de äldre. Det innebär en hel del "hålligång" som 71-åriga Allan Hartell kallar det. Han är gärna med på både dans och fiskefärder.

Sidor