Hoppa till huvudinnehåll

hamnarbetare

 • VN: Ny lösning för stuvarna vid Hangö Stevedoring

  13.09.2017 Västnyland
  Det är inte längre så att 25 stuvare vid Hangö Stevedoring drabbas av långa permitteringar. Istället permitteras alla stuvare i kortare perioder ända till slutet på år 2018, skriver Västra Nyland.
 • Oklart hur mycket muddringen kommer kosta Karleby

  01.09.2017 Österbotten
  Det är staten som äger farleden in till Karleby. Ändå ser det ut som att Karlebyborna själva kommer bli tvungna att står för en betydande del av kostnaderna då farleden ska muddras.
 • Livliga Valkom blev en sovstad

  10.01.2017 Östnyland
  Valkom i Lovisa var i tiderna en livlig stadsdel med butiker, hamn och industrier. Sjömanskrogen Rio var legendarisk.
 • Destination: Ingå hamn

  15.05.2016 Västnyland
  Den nederländska båten Lauwersborg har lossat kalksten från Norge i Ingå hamn. Kalkstenen tronar i stora högar vid kajplatsen och förs längs landsvägen till kalkförbränning i Lojo.
 • Hamnarbetare i Raumo marscherade ut

  18.03.2016 Åboland
  Anställda vid hamnen i Raumo har ordnat en utmarsch i dag, fredag.
 • Tyst i hamnarna på fredag

  14.09.2015 Västnyland
  Trafiken står stilla även i hamnarna i Finland på fredag. Hamnarbetarna jobbar inte mellan klockan 6 på fredag morgon till klockan 6 på lördag morgon.
 • Privatiseringar i Grekland – på gott och ont

  21.08.2015 Utrikes
  Grekland tog tidigare i veckan det första steget i den våg av privatiseringar som är ett krav för att landet ska få internationella lån. Flera hamnar, vattenverk, järnvägarna och elnätsoperatören privatiseras. Många greker är rädda för vad det här kommer att innebära.
 • Ingå gästhamn får besök av Yle Västnyland

  13.07.2015 Västnyland
  På tisdag (14.7) sänder God morgon Västnyland live från Ingå gästhamn. Vi snackar med unga hamnarbetare och erfarna båttaxichaufförer. Vem vet, det kan också vara att vi låter en båtförare välja musiken vi spelar.
 • Morgonjobb i Ingå hamnar stör fritidsboende

  29.01.2015 Västnyland
  Arbetstiderna i hamnarna i Ingå ledde till diskussion i Ingå miljö- och byggnadsnämnd på tisdagen. Fortum Power and Heat skulle vilja lasta och lossa mellan klockan 6 och 22 såsom Inkoo Shipping gör, men nämnden tycker att klockan 7-22 är bättre.
 • Hamnen i Lappvik tystnade

  28.09.2014 Västnyland
  I fredags lastades det sista fartyget med stål i SSAB Europes, före detta Rautaruukkkis, hamn i Lappvik. Från och med nu kommer hamnen att stå tom, men det betyder inte att den får förfalla.
 • Karleby hamn gick miste om export av 400 järnvägsvagnar

  11.06.2014 Österbotten
  Karleby hamn går miste om intäkter från exporten av 400 järnvägsvagnar på grund av hamnstrejken. Det är stora pengar och därtill drabbas ägarna till flera fartyg som skulle lastas i hamnen, säger hamndirektör Torbjörn Witting.
 • Outokumpu ser över avtalen

  11.06.2014 Inrikes
  Outokumpukoncernen tänker se över avtalen för skrottransporterna, säger bolagets kommunikationsdirektör Niina Kostiander. Uppståndelsen kring de undermåliga avtalen på fartygen som Outokumpu har anlitat har lärt bolaget en läxa, säger man på Outokumpu. Läs också: "Slavarbetskraft ombord"
 • Nya Kvarkenhamnar Ab tror på ökad trafik

  03.06.2014 Österbotten
  Vasa och Umeå ökar synligheten i Europa med ett gemensamt hamnbolag. Det nya bolaget får 40 anställda.
 • Personalen vid stuveriföretaget Port Act sägs upp

  15.04.2014 Västnyland
  Stuveriföretaget Port Act, som verkar i Rautaruukkis hamn i Lappvik, upphör med sin verksamhet i höst.
 • Framtiden oviss för Lappvik hamn

  09.10.2013 Västnyland
  Framtiden för stuvarna i Lappvik hamn är i vågskålen efter att Rautaruukki har sagt upp avtalet med stuveriföretaget Port Act. Drygt 20 personer jobbar för stuveriföretaget.
 • Portugisiska sjukskötare strejkar

  09.07.2013 Utrikes
  Portugisiska sjukskötare strejkar i protest mot minskade löner och förlängd arbetsvecka. Strejken senarelägger bland annat operationer och undersökningar där läkaren behöver assistens av sjukskötare.
 • Närmare hundra stuveriarbetare får gå

  15.05.2013 Huvudstadsregionen
  Finnsteves samarbetsförhandlingar upphörde i dag, onsdag, och det blev klart att närmare hundra arbetstagare förlorar sina jobb.
 • Många vill bli hamnmästare i Hangö

  20.02.2013 Västnyland
  Hela 21 personer har sökt den lediganslagna tjänsten som hamnmästare i Hangö hamn. Hamnmästare är den näst högsta personen efter verkställande direktören i hamnen.
 • Utmarsch vid Steveco i Kotka

  04.02.2013 Inrikes
  Stuvarna vid hamnoperatören Steveco har marscherat ut från sina arbetsplatser i hamnen i Kotka. Enligt huvudförtroendeman Jarkko Arpula är det frågan om en konflikt mellan stuvarna och arbetsgivaren gällande hanteringen av fartygscontainrar.
 • Lugnt i hamnen - Stevedoring permitterar igen

  02.01.2013 Västnyland
  Ekonomin i Europa är svag och trafiken över Hangö hamn är därför inte allt för livlig. Stuvarna på Hangö Stevedoring måste i år ta ut mera ledig tid än hittills medan tjänstemännen och arbetsledningen permitteras.

Sidor