Hoppa till huvudinnehåll

bostadsförmedling

 • Nu behöver du mera sparpengar för att köpa ditt drömhus

  08.07.2018 Västnyland

  Allt färre köper hus som kräver renovering.

  Från och med juli krävs det att du har ett eget sparkapital på minst 15 procent av värdet på den bostad du vill köpa. Kostar bostaden 200 000 euro måste du först spara ihop 30 000 euro. I Västnyland, där bostadshandeln från tidigare går trögt, kan bankernas nya direktiv förvärra läget ytterligare.

 • Stigande bostadspriser i Borgå

  08.07.2016 Östnyland

  Priserna började sjunka i mars men har nu återhämtat sig.

  Bostadspriserna i Borgå har åter börjat gå upp efter att kurvan började peka neråt i mars.

 • Studerande motsätter sig hyreshöjningar i Vasa

  24.01.2016 Österbotten

  Vasa stad vill höja arrende för studiebostäder.

  Vasa stad vill ta bort rabatten på de tomter som studiebostadsstiftelser arrenderar i Vasa. Det innebär högre bostadshyror vilket studerande inte går med på.

 • Ljusglimtar på den västnyländska bostadsmarknaden

  04.12.2015 Västnyland

  Fredagssnackare Lea Adolfsson ser en piggare bostadsmarknad.

  Fredagssnackare och fastighetsmäklare Lea Adolfsson från Raseborg ser att bostadsmarknaden piggnat till en aning i höst. Hon tror att det beror på att västnylänningarna vågar lita på sin ekonomi mer än tidigare.

 • Dyra höjningar för hyresgäster med gamla kontrakt

  07.08.2015 Inrikes

  Det finns fler bostäder än för fem år sedan, men de är dyra.

  Det är främst hyresgäster med flera år gamla kontrakt som drabbas av problem med allt högre hyror. I det stora hela är situationen på hyresmarknaden ändå bättre än för några år sedan.

 • Mäklaren tipsar - här lönar det sig att köpa

  15.04.2015 Huvudstadsregionen

  Sälj i öst, köp i väst.

  Sälj din bostad i östra Helsingfors, håll hårt i lägenheten i Esbo – bostadsmarknaden upplever ett uppsving i hela landet.

 • Bostadsdjungelns lagar skrivs nu om

  22.02.2015 Ekonomi

  Bostadsmarknaden är en snårig djungel där det första steget kan vara helt avgörande. Köper du fel bostad från första början, kan det påverka dina boendemöjligheter för resten av livet. Det är de starkaste som överlever. Se video!

 • Ni är så misstänksamma!

  06.11.2014 Utrikes
 • Nu råder köparens marknad

  06.10.2014 Österbotten

  Det råder köparens marknad på bostadsmarknaden. Nedgången har pågått i ett drygt år och visar inga tecken på bättring. Små, centralt belägna lägenheter går att sälja, medan egnahemshus och radhuslägenheter är mer svårsålda.

 • UM: Borgå säljer unika fastigheter

  05.08.2014 Östnyland

  Borgå stad säljer nu två gamla värdefulla trähus. Den ena fastigheten finns i Gamla stan, den andra i Empirestadsdelen. En lyckad försäljning inbringar allt som allt 1,7 miljoner euro berättar tidnigen Uusimaa.

 • Blivande Åbostudenter jagar bostäder

  15.07.2014 Åboland

  En klar studieplats innebär inte att man automatiskt får en bostad och för tillfället jagar många blivande Åbostudenter efter en bostad till hösten.

 • Husets energiklassning kostar flera hundralappar

  08.07.2014 Österbotten

  Husägare får öppna plånboken för att få energicertifikat. Grundtanken är god men certifikaten måste bli lättare att förstå om de ska fylla sin egentliga funktion, säger Jan Snickars som är försäljningschef för bostadsförmedlingen SKV i Vasa.

 • Lika svårt studentbostadsläge som tidigare i Åbo

  03.07.2014 Åboland

  Studentbystiftelsen i Åbo har i sommar fått ungefär samma antal ansökningar som tidigare år. Man uppskattar att cirka 500 studerande blir utan bostad när höstterminen inleds.

 • Rekordmånga fastighetsförmedlare går i konkurs

  26.06.2014 Huvudstadsregionen

  År 2014 ser ut att bli 2000-talets mest konkursdrabbade år för fastighetsförmedlingsbranschen. Samtidigt utbildas nya i en takt som aldrig förr.

 • Pekka Poutanen: Husen som ingen vill köpa

  04.06.2014 Huvudstadsregionen

  I början av 2000-talet valde många familjer att flytta till ett stort egnahemshus nära naturen. Dagens unga lyckliga familjer väljer hellre staden nära kulturen, andra människor och mångsidig service, som man kan nå behändigt utan två bilar.

 • Lönsamt att köpa större bostad nu

  15.04.2014 Inrikes

  Det går fortfarande trögt på bostadsmarknaden, visar Kiinteistömaailmas senaste barometer. Kunderna är försiktiga på grund av det ekonomiska läget. För barnfamiljer och dem som köper sin första bostad skulle det löna sig att slå till nu, räntorna är låga och större bostäder prisvärda, visar barometern. Se TV-Nytts inslag!

 • Bostäder för den som klarar hyran

  11.04.2014 Åboland

  Förutom ett andligt hem, så erbjuder Åbo och S:t Karins kyrkliga samfällighet tak över huvudet för många i Åbo. Samfälligheten äger långt över 900 lägenheter, allt från ettor till stora familjelägenheter.

 • Bostadsförmedlarens första år handlar om att vinna eller försvinna

  20.11.2013 Huvudstadsregionen

  Casper Wallén har klarat av det första svåra året som bostadsförmedlare. Han arbetar för ett franchisingföretag i det ansedda Ulrikasborg i Helsingfors. Trots att arbetet innebär personliga risker, hård konkurrens och kvällar och veckoslut, trivs han med jobbet. Men att vara bostadsförmedlare passar inte alla.

 • Mikael förmedlar bostäder i Dalsbruk

  24.09.2013 Lyssna på Radio Vega Åboland!

  Läget på bostadsmarknaden i så gott som hela Finland stampar på stället just nu. Det är inga snabba klipp som gäller.

 • Vacklande bostadsmarknad i Östnyland

  31.07.2013 Östnyland

  Längre försäljningstider och lägre priser är kännetecknande för situationen just nu på den östnyländska bostadsmarknanden. Under sommaren har priset på våningsbostäder klart sjunkit jämfört med samma tid i fjol.

Sidor