Hoppa till huvudinnehåll

blåräv

 • Stor åtgång men låga priser på rävskinn – "Vi är inte nöjda"

  11.06.2019 Österbotten

  Pälsauktionen blev något av en besvikelse för uppfödarna.

  Pälsauktionen i Vanda blev något av en besvikelse för de österbottniska pälsdjursuppfödarna. Priset på blåräv blev lägre än vad man hade hoppats på.

 • Rävgarn - ett nytt och mångsidigt hantverksmaterial

  17.02.2019 Österbotten

  Visas upp på Loftet i Vasa.

  Sockor, vantar eller rentav en tröja av rävgarn - hur låter det? På Loftet i Vasa visas som bäst produkter gjorda av den här hittills oanvänd råvaran.

 • Dålig åtgång på blåräv på pälsauktionen i Vanda

  21.12.2017 Österbotten

  Priset på blåräv sjönk med cirka tio procent.

  Efterfrågan på blåräv var liten på decemberauktionen i Vanda. Bara drygt hälften av blårävsskinnen såldes och prisnivån sjönk med tio procent. Resultatet motsvarade ändå förväntningarna, säger man vid Saga Furs.

 • Bättre åtgång på blårävsskinn – men fortfarande olönsamt

  19.09.2017 Österbotten

  Priset på blåräv steg med 7-8 procent.

  Alla blårävsskinn gick åt på tisdagens skinnauktion i Vanda. Enligt Ulf Eriksson steg priset på blåräv med 7-8 procent. Men ännu ligger man under lönsamhetsgränsen.

 • Jätterävar på nya smygfilmer från pälsfarmer

  15.08.2017 Österbotten

  Oikeutta eläimille filmade på fem farmer.

  Djurrättsorganisationen Oikeutta eläimille har publicerat nya filmer från pälsfarmer. På filmerna syns farmade blårävar som har förädlats till jättestorlek och som har svårt att röra sig. Uppdaterad med kommentarer från Pälsdjursuppfödarnas Förbund och Oikeutta eläimille.

 • Priset på blåräv sjönk

  09.06.2017 Österbotten

  Endast 70 procent av skinnen såldes.

  Priset på blåräv sjönk med 15 procent under Saga Furs auktion i Vanda. Av strax över en halv miljon skinn gick 70 procent åt.

 • Skinnpriserna rasade - Österbotten kan tappa 250 miljoner euro

  18.03.2016 Österbotten

  Blårävsskinn rasade från 129 euro ifjol till 46 euro i går.

  Ifjol hämtade pälsnäringen in cirka 500 miljoner euro till Österbotten. I år kan summan halveras, så mycket har skinnpriserna sjunkit. I dag fredag avgörs mycket. Över en halv miljon rävskinn ska säljas på en enda dag.

 • Blåräv gick inte åt när kunderna stannade hemma

  21.12.2015 Österbotten

  Endast 20 procent av blårävsskinnen gick åt.

  Endast 20 procent av blårävsskinnen gick åt på pälsauktionen i Vanda. De kinesiska kunderna deltog inte i auktionen, säger Ulf Eriksson ordförande för Svenska Österbottens pälsdjursodlarförening.

 • Priset på blåräv föll

  04.06.2014 Österbotten

  Priset på blåräv fortsätter att falla. Vid Saga Furs auktion på tisdagen blev medelpriset 109 euro per skinn. Av utbudet på en halv miljon skinn såldes 92 procent.

 • Blåräven fortfarande lönsam

  13.03.2014 Österbotten

  Auktionen av blåräv fick en bra inledning på torsdagmorgon när Saga Furs skinnauktion fortsatte i Vanda. Medelpriset för ett blårävsskinn landar på 142 euro. Den största klassen av blårävsskinnen gick bättre åt med ett medelpris på 178 euro.