Hoppa till huvudinnehåll

konspirationer

 • "Som att ramla ner i kaninhålet" - konspirationsteoretikern finns i oss alla, säger Kent Werne som skrivit en bok på ämnet

  22.11.2018 Samhälle

  Alternativa verkligheter kräver bättre källkritik.

  Konspirationstänkande är allt vanligare i samhället, och många anknyter till gamla beprövade fördomar och idéer som fått ny fart på nätet. Men beror det bara på att möjligheterna till konspirationsteorier blivit fler, eller att vi på något vis är väldigt mottagliga för dem?

 • Ryssland slåss för att behålla inflytandet på Balkan

  21.07.2018 Utrikes

  Försöker stoppa Makedoniens Natomedlemskap.

  Ryssland har trappat upp sina försök att behålla greppet om sina sista fästen på Balkan. Landet försöker så split mellan Grekland och Makedonien för att förhindra att Makedonien blir Natomedlem.

 • Konspirationsteoretikern ser dystert på världen

  25.12.2015 Samhälle

  Söker desperat efter sanningen medan ångesten ökar.

  Konspirationsteoretikern tror inte på den officiella förklaringen på saker och ting. Den officiella versionen av en händelse är bara fabrikerad för att vilseleda allmänheten. Sanningen ska fram, och med den den dolda ondskan, tror konspirationsteoretikern.

 • Argentina upplöser säkerhetstjänst efter mystisk död

  27.01.2015 Utrikes

  Argentina upplöser sin säkerhetstjänst. Beskedet kommer efter att en åklagare dog under oklara omständigheter några timmar innan han skulle presentera laddade anklagelser mot statsledningen.

 • Kuba griper exilkubaner för terrorism

  08.05.2014 Utrikes

  Säkerhetspolisen på Kuba har gripit fyra män misstänkta för att ha planerat terrordåd i öriket.

 • Venezuela bryter förbindelser med Panama

  06.03.2014 Utrikes

  Venezuela har brutit sina diplomatiska förbindelser och handelsrelationer med Panama på årsdagen av den förre ledaren Hugo Chavez död.

 • DN: FN gräver i Hammarskjölds död

  11.02.2014 Utrikes

  FN:s generalsekretare Ban Ki-Moon har beslutat att en rapport om hans företrädare Dag Hammarskjöld ska presenteras för generalförsamlingen. Hammarskjölds död 1961 har varit föremål för många spekulationer.

 • Mursiallierade vill inte ha med armén i politiken

  03.08.2013 Utrikes

  Allierade till Egyptens avsatte president Muhammad Mursi säger att de respekterar folkresningen som ledde till Mursis fall, men att de inte godkänner att arméchefen är med i de politiska förhandlingarna. Mursis allierade uttalade sig under samtal med representanter från EU och USA.

 • Mordet på John F Kennedy

  15.09.2009 Arkivet

  Ett Amerika i chock.

  Ett Amerika i chock! John F Kennedy, en av USA:s populäraste presidenter, mördades i Dallas den 22 november 1963. Nyheten spreds snabbt över hela världen.

 • Ett skådespel om vem som mördade Kennedy

  24.05.2007 Arkivet

  Om Lee Harvey Oswald, konspirationsteorier och märkligheter

  Vad är sanningen om Lee Harvey Oswald och mordet på Kennedy? Här är ett skådespel där konspirationsteorier och märkliga detaljer tas upp.

 • Martin Luther Kings dröm dog i Memphis

  24.05.2007 Arkivet

  Martin Luther King sköts i Memphis 1968.

  Martin Luther King, ledaren för den svarta medborgarrättsrörelsen höll sitt välkända tal "I have a dream" i augusti 1963. Han sköts till döds i Memphis den 4 april 1968.