Hoppa till huvudinnehåll

nöjen

 • Christoffer Strandberg antar julutmaning och öppnar plånboken inför jul: "Alla är inte lika lyckligt lottade som jag"

  04.12.2018 Huvudstadsregionen

  Deltar i Yle Huvudstadsregionens "Gör en god gärning".

  Mumintrollet är en snäll och generös karaktär, säger [link:https://svenska.yle.fi/artikel/2018/12/01/17-ariga-anna-startade-sitt-tredje-valgorenhetsprojekt-samlar-in-julklappar-till;17-åriga Anna Ilmoni ;standard;] som utmanar Christoffer Strandberg att göra en god gärning inför julen. Strandberg är den som lånar sin röst till Mumintrollet i den nya tv-serien som lanseras i februari.

 • Rikhard Husu: Bryssel är inte så barnvänligt och det älskar ungarna - här är sju saker jag lärt mig om min nya hemstad

  08.09.2018 Utrikes

  Vår EU-korrespondent samlar sina första intryck av Bryssel.

  Efter en månad i Bryssel reflekterar Svenska Yles Europakorrespondent Rikhard Husu över sina första intryck av den nya hemstaden Bryssel.

 • Säkerhetsexpert är inte rädd för nöjesparker trots olyckan på Borgbacken: "Risken för en betydande olycka är en på 16 miljoner"

  08.08.2018 Inrikes

  Tukes utreder som bäst olyckan som inträffade på Borgbacken.

  Förra året utredde säkerhets- och kemikalieverket Tukes tio fall som skett i nöjesparker i Finland. Det är förhållandevis lite. Det är viktigt att följa säkerhetsanvisningarna för apparaterna, säger Markus Mesimäki som utreder olyckor.

 • Ingen kringströvande katt i veckans frågesport i Västnyland - däremot många andra bra ämnen

  14.05.2016 Västnyland

  En blandning av lätta och svårare frågor.

  Vi bjuder på en blandning av lätta och svårare frågor om bland annat idrott, kultur, miljö och politik. Testa hur många frågor du får rätt!

 • Våren är nästan här - känner du igen de här välbekanta ljuden?

  02.03.2016 X3M

  Lyssna på fem olika vårtecken och gissa vad de är.

  Det har börjat kvittra och låta i buskar och träd, men det är inte endast fåglar som är på bra humör. Lyssna på fem andra vårtecken och gissa vad de är.

 • Dags för fest - imorgon är det UMK-final

  26.02.2016 X3M

  På lördag väljer du artisten som ska representera Finland.

  Den stora dagen är nästan här. UMK-finalen drar igång imorgon och nio otroligt fina artister kommer att tävla om din röst. Pertti Kurikan Nimipäivät och ingen annan än Lordi kommer också att göra en comeback i en garanterat häftig direktsändning.

 • Max Martin – den svenska hitmaskinen

  10.02.2016 X3M

  Vi samlade ihop den färska Polarprisvinnarens största hits.

  Vad har Britney Spears låt "...Baby One More Time", Katy Perrys "California Gurls" och Taylor Swifts "Shake it Off" gemensamt? Svaret är den svenska låtskrivaren och producenten Max Martin. Vi har samlat ihop hitmakarens mest kända låtar.

 • Så här kan det se ut på allt fler biografer snart

  09.02.2016 X3M

  Nu erbjuder en del biografer middag i samband med filmen.

  Saknar du också att få njuta av en ordentlig måltid under ditt biobesök? Nu erbjuder en del mindre biografer en middagsupplevelse i samband med filmen.

 • Det finns två sorters människor här i världen - vilken grupp tillhör du?

  09.02.2016 X3M

  De som äter sin fastlagsbulle med sylt och så dom andra.

  Men det är inte bara fyllningen i fastlagsbullen som delar oss. Det finns två sorters människor när det kommer till så gott som allt. Vi har flera exempel på beteenden som delar oss. Vilken grupp tillhör du?

 • Beyoncés nya video – därför snackar alla om den

  08.02.2016 X3M

  Bilder som berättar om polisvåld, skönhet och stolthet.

  Beyoncé är tillbaka! Hennes nya låt Formation med tillhörande musikvideo har varit helgens största snackis. Videon är som ett ställningstagande bildgalleri över livet som afroamerikan. Bilder som handlar om polisvåld och rasism men också om makt, skönhet och stolthet.

 • Tio galnaste och roligaste sketcherna från Saturday Night Live

  06.02.2016 X3M

  Är du redo för det legendariska programmets finska premiär?

  Live from Helsinki, it’s saturday night! Så kan du skrika nu på lördag när den finska versionen av Saturday Night Live får sin premiär. Nu presenterar vi dig lite bakgrundsinformation och de roligaste stunderna från det legendariska amerikanska tv-programmet.

 • Tio kändisar med finska rötter

  03.02.2016 X3M

  Vi finländare har en stark närvaro i nöjesindustrin i USA.

  Matt Damon, Pamela Anderson och Renée Zellweger. Vi finländare har en stark närvaro i nöjesindustrin i USA. Speciellt om man tittar på var folk har sina rötter. Kolla in vår lista på kändisar med finskt påbrå.

 • Kändisar som gick bort 2015

  30.12.2015 X3M

  Vi hedrar artister som lämnade oss det här året.

  Vi tar en titt tillbaka och hedrar några artister och författare som lämnade oss det här året. Många stora internationella och nordiska stjärnor och underhållare gick bort under 2015.

 • Rösta på årets unga finlandssvensk 2015!

  28.12.2015 X3M

  Femton fina kandidater. Rösta på din favorit!

  Vi har vaskat fram femton fina kandidater till årets unga finlandssvensk. Kommer det att bli Benjamin Peltonen, Amina Elezović, Li Andersson, Amanda Harkimo eller någon annan? Gå in och rösta på din favorit!

 • Mellandagarna - filmmaraton i Helsingfors, teater i Vasa

  26.12.2015 X3M

  Några tips på vad du kan göra under mellandagarna.

  Några fina tips på vad du kan göra under mellandagarna runt Svenskfinland.

 • Julgubben - ett före detta fyllo med horn

  25.12.2015 X3M

  Julgubben såg väldigt annorlunda ut förr i tiden.

  Alla känner till julgubben, men den glada mannen som bor på Korvatunturi har inte alltid sett så vänlig ut. Traditionellt var han en man klädd i gamla kläder och en mask med horn och gick från hus till hus och sökte efter sprit.

 • Lefvande minnen

  24.12.2015 Kultur och nöje

  Lassoredaktionen minns sina biografer.

  Jouko Aaltonens nya nostalgiska dokumentär Känslornas tempel fick oss att minnas våra första, största, konstigaste, mest kittlande bioupplevelser.

 • Finlandssvenska jultraditioner du inte visste om

  23.12.2015 X3M

  Allt mellan julkorset i Lappfjärd och julgäddan från Korpo.

  Julgäddan från Korpo och julkorset i Lappfjärd. Nu är det dags för att ta en titt på olika regionala jultraditioner i Svenskfinland.

 • Är du redan trött på Star Wars?

  16.12.2015 X3M

  Gillar du eller hatar du Star Wars? Svara på vår quizz.

  Alla snackar om Star Wars just nu, men är det faktiskt så att alla gillar filmserien? Sanningen kan äntligen komma fram med hjälp av vårt viktigaste quiz någonsin: älskar du eller hatar du Star Wars?

 • Finländare vill veta hur man gör en fritsu

  16.12.2015 X3M

  Vad sökte Finländare på Google 2015?

  Google har publicerat statistik över vad finländare har sökt mest under det här året. Resultaten är deprimerande. Vi finländare vet inte hur man gör varken en fritsu eller ett barn. Men misströsta inte, vi bjuder på några livsviktiga tutorials. Kolla också in vad annat vi har sökt på Google.

Sidor