Hoppa till huvudinnehåll

bli arg

 • Ilska och frustration hör till föräldraskapet - men viktigt lära sig hantera sina känslor

  27.04.2019 Familj

  Hur ska man hantera sin ilska och vrede mot sitt barn?

  Får man som förälder visa sin ilska? Och hur ska man hantera den starka frustration man som förälder ibland känner utan att gå över gränsen?

 • Känslor berättar vad vi behöver - "Lär barnen att handskas med det irrationella"

  28.07.2018 Familj

  Vi behöver bli bättre på känslomässiga färdigheter.

  Det är viktigt att vi lär oss och våra barn att känna igen och hantera känslor. Vilka behov berättar känslorna om och hur kan vi använda dem på ett vettigt sätt i vår interaktion med andra?

 • Mio Lindman: Finsk missunnsamhet gör oss slutna

  23.07.2017 Kultur och nöje

  Varför är det så viktigt att ingen kommer lätt undan?

  Varför är undertonen så ilsken när man pratar om exempelvis basinkomst eller arbetslösas förmåner i Finland? Varför ses det som viktigast att "ingen ska komma för lätt undan"? Filosofen Mio Lindman funderar på jargongen i samhällsdebatten.

 • Ted Forsströms finlandssvenska irritationsgenerator

  15.06.2016 X3M

  Ted Forsström gör dig garanterat upprörd.

  Är du förbannad men vet inte varför? Känner du hur det riktigt kliar i fingrarna att få skriva en riktigt arg statusuppdatering eller insändare? Låt mig inspirera dig!

 • Konsten att gräla rätt

  31.03.2016 X3M

  Gräl i förhållandet är inte enbart dåligt. Men gräla rätt.

  Grälar du och din partner mycket? Ingen fara. Det betyder nödvändigtvis inte att ni har ett dåligt förhållande. Tvärtom kan ni komma närmare varandra genom gräl, bara ni bråkar på rätt sätt.

 • Min man är död

  05.12.2013 Tro

  ”När jag förlorade Kjell då insåg jag att om jag skall överleva detta, då har jag två alternativ. Ett är att kapsla in mej och sluta in mej i mej själv. Det andra är att låta allt rinna ut, inte censurera hur jag känner mej, utan låta allting komma ut.” Susan valde att inte skydda sej för något. ”Om jag ska överleva måste jag kunna uttrycka precis det som jag känner och tänker och komma igenom det här” resonerade hon. Möt Susan Haraldsson i Himlaliv 8.12. kl 20.30 i Yle Fem och därefter 30 dagar på Arenan

 • På läger med pappa

  29.10.2013 Arkivet

  Vuxna män som leker med sina barn, utan att ha bråttom.

  Vuxna män som leker med sina barn, utan att ha bråttom. På Breidablick utanför Hangö håller Ståla ett läger för pappor och barn. Eero Wallen följer med hur en vecka utan mamma förflyter.

 • Franskt bröstimplantatföretag inför rätta

  17.04.2013 Utrikes

  I Frankrike har rättegången mot det omtalade bröstimplantatföretaget PiP börjat. Det franska bröstimplantatföretaget PiP tvingades i konkurs år 2010 och för två år sedan uppmanade franska myndigheter tiotusentals kvinnor att operera bort implantaten.

 • Hur bearbeta en skilsmässa?

  13.03.2013 Västnyland

  En skilsmässa betyder bland annat ilska, besvikelse och sorg för både föräldrar och barn. Men hur ska man bearbeta det hela för att inte fastna i de här känslorna eller låta dem ta över när läget är svårt? Förutom goda vänner kan till exempel en skilsmässokurs eller ett läger kan hjälpa på traven.

 • Barn skall fostras med kärlek och logik enligt ny metod

  31.01.2013 Österbotten

  I vår ordnas i Kristinestad en föräldraskurs i kraftfrigörande fostran, som bygger på empati och goda relationer mellan barnet och fostraren. Metoden heter Love and Logic. Catarina Mikkonen har importerat metoden till Finland från USA.

 • Egypten: Mursi avskedade ministrar

  06.01.2013 Utrikes

  Egyptens president Muhammad Mursi har avskedat landets finansminister och inrikesminister. Mursi har redan tidigare lovat lugna ner folkets ilska över den ekonomiska krisen i landet genom att möblera om i regeringen.

 • Är aids straffet för ett promiskuöst leverne?

  14.11.2012 Arkivet

  Dansaren Janne Väänänen har HIV.

  Dansaren Janne Väänänen har HIV. Han talar öppet om sin sjukdom men får till svar av pastorn Håkan Westergård att aids är synd. Men kan en sjukdom vara syndig? Kan man leva för evigt med samma partner? Är homosexualiteten fel enligt bibeln? Dessa tunga och svåra frågor sysslesätter i Talking Heads 1993.

 • "Munkjacka inte symbol för brottslighet"

  02.04.2012 Utrikes
 • Den interaktiva digital-televisionen kommer

  25.08.2011 Arkivet

  Man förutspådde interaktivitet och publikt deltagande.

  I augusti 2001 stod nya spännande televisionstider för dörren: de digitala sändningarna skulle starta. Man förutspådde interaktivitet och publikt deltagande. Dessutom lanserades två nya kanaler.

 • Pendolino kommer till Finland

  28.09.2010 Arkivet

  I mitten av 1990-talet kom snabbtåg av en helt ny typ till Finland: Pendolino. De vackra och snabba tågen visade sig ha många problem i det finska klimatet

 • Vasa - en stad i förändring

  24.02.2009 Arkivet

  Trädgårdsstaden revs för höghus och biltrafik.

  På 1960- och 1970-talen for arkitekterna och kommundirektörerna hårt och svårt fram med Vasa stad.

 • Holger firar självständigheten

  04.12.2007 Arkivet

  Holger Spår får inte prata med presidentens gäster.

  Holger Spår vill prata med de gäster som skall till presidentens bal på självständighetsdagen, men han blir bortjagad av polisen. Han är rasande.