Hoppa till huvudinnehåll

människorov

 • Norsk gisslan "vid gott mod" efter frigivningen

  18.09.2016 Utrikes

  Norges statsminister har bekräftat att Sekkingstad är fri.

  Norrmannen Kjartan Sekkingstad som i går frigavs efter ett års fångenskap hos jihadistgruppen Abu Sayyaf i södra Filippinerna har träffat Norges ambassadör Erik Førner.

 • Holländsk gisslan fri efter fyra års fångenskap

  06.04.2015 Utrikes

  Sjaak Riijke kidnappades i Timbuktu år 2011.

  Franska specialstyrkor har fritagit en kidnappad holländare som togs som gisslan i norra Mali för fyra år sedan. Nederländaren Sjaak Riijke som fritogs i norra Mali nära den algeriska gränsen kidnappades samtidigt som svensken Johan Gustafsson år 2011.

 • Misstänkt kidnappare fortfarande häktad

  20.02.2014 Östnyland

  Tingsrätten i Borgå har fortsatt häktningen av den man som misstänks för att ha kidnappat en kvinna i Borgå i början av januari. Det skriver Ilta-Sanomat

 • AFP: Röda kors-arbetare kidnappade i Mali

  11.02.2014 Utrikes

  Islamister i Mali meddelar att de har kidnappat fem maliska hjälparbetare.

 • Kidnappningshot mot Österrikiska OS-hopp

  04.02.2014 Sport

  Österrikes olympiska kommitté har fått ett brev där det står att två av landets idrottare kommer att kidnappas under OS i Sotji. Enligt uppgifter skulle det handla om Marlies Schild och Janine Flock.

 • Kidnapparen omhäktad

  23.01.2014 Östnyland

  Den man som kidnappade en ung kvinna i Borgå den 7 januari omhäktades på torsdag i tingsrätten i Östra Nyland.

 • Kidnappad kvinna får vård

  16.01.2014 Östnyland

  Den kvinna som kidnappades i Borgå av en ung man förra veckan får nu vård. Hon får terapi via företagshälsovården.

 • Kidnapparen har studerat vid Haaga-Helia

  10.01.2014 Östnyland

  Mannen som kidnappade en kvinna i tisdags är inte Borgåbo men har tidigare haft kopplingar till staden.

 • Spelskulder orsaken till kidnappningen

  09.01.2014 Östnyland

  Spelskulder på över 10 000 euro är orsaken till kidnappningen i Borgå i tisdags. Det är i alla fall vad den häktade mannen uppger, säger kriminalkommissarie Mia Tuominen vid polisen i Borgå.

 • Kidnappningen var troligen planerad

  09.01.2014 Östnyland

  Mannen som kidnappade en ung kvinna i Borgå i tisdags hävdar att gärningen var ett infall. Polisen tror ändå att dådet var planerat.

 • Frigivna journalister hemma i Sverige igen

  09.01.2014 Utrikes

  De två svenska journalisterna som frigavs efter över 40 dagars fångenskap i Syrien har återvänt till Sverige. Efter att ha träffat sina anhöriga gav de märkbart medtagna journalisterna en presskonferens.

 • Kidnappade svenska journalister fria

  08.01.2014 Utrikes

  De två svenska journalister som kidnappades i Syrien i november har släppts fria. Det bekäftar svenska utrikesdepartementet.

 • Antalet kidnappningar i Syrien ökar

  26.11.2013 Utrikes

  Yles journalist Antti Kuronen är på plats i Syriens huvudstad Damaskus. Enligt Kuronen har antalet kidnappningar av lokala och internationella journalister i norra Syrien ökat sedan sommaren. Läs också: Bilbomb nära Damaskus dödade 15

 • Kvinnor hölls som slavar i 30 år i hus i London

  21.11.2013 Utrikes

  Polisen i Storbritannien har befriat tre kvinnor som har hållits fångna mot sin vilja i 30 år. Det är en 69 år gammal kvinna från Malaysia, en 57 år gammal kvinna från Irland och en 30-årig brittisk kvinna.

 • Paret Kaleva i HS: Vi har inte blivit traumatiserade

  16.11.2013 Inrikes

  Paret Atte och Leila Kaleva, som kidnappades i Jemen i fjol, har gett sin första intervju sedan presskonferensen då de släpptes i maj. I intervjun för Helsingin Sanomat säger Atte Kaleva att han är övertygad om att de hölls fångna av terrornätverket al-Qaida.

 • Frankrike skärper säkerheten i Mali efter journalistmord

  03.11.2013 Utrikes

  Frankrike skärper säkerheten kring staden Kidal i västafrikanska Mali efter morden på två franska journalister igår. Journalisterna kidnappades efter en intervju och hittades senare ihjälskjutna utanför staden.

 • Franska journalister dödades i Mali

  02.11.2013 Utrikes

  Två franska journalister har kidnappats och sedan dödats i Mali. Fransmännen fördes tidigare i dag bort av fyra beväpnade män efter en intervju i staden Kidal i landets östra del, och hittades senare skjutna utanför staden.

 • NHL-målvakt misstänks för kidnappning

  31.10.2013 Sport

  Colorado Avalanche-målvakten Semyon Varlamov har gripits misstänkt för kidnappning och misshandel. Varlamov har själv överlämnat sig till polisen.

 • Par häktas för kidnappning av liten flicka

  22.10.2013 Utrikes

  Det romska paret som misstänks ha kidnappat en liten flicka har häktats i Grekland i väntan på rättegång. Polisen misstänker att flickan kan vara offer för människohandel.

 • Tips väller in om omhändertagen flicka

  21.10.2013 Utrikes

  I Grekland ska det par, som misstänks för att ha kidnappat en nu fyraårig flicka, i dag infinna sig i rätten. Den blonda flickan omhändertogs förra veckan. Samtidigt rapporteras att en skandinavisk man kräver DNA-test, för att bevisa att flickan är hans dotter.

Sidor