Hoppa till huvudinnehåll

avslöjanden

 • Påstådda våldtäkter, masturbation, tafsande - sexuella trakasserier upprör i EU-parlamentet

  25.10.2017 Utrikes

  EU-parlamentariker debatterade frågan: Nu räcker det!

  Avslöjanden om omfattande sexuella trakasserier skakar EU-parlamentet. Flera europeiska tidningar återger vittnesmål om sexuella trakasserier kopplade till EU-parlamentet, även flera EU-parlamentariker pekas ut.

 • Trump på Twitter: Det är min rätt som president att dela information

  16.05.2017 Utrikes

  Trump verkar bekräfta att han gav Ryssland hemligheter.

  Både Vita huset och Ryssland hade dementerat uppgifter om att Donald Trump hade gett hemligstämplad information till den ryska utrikesministern. Då tog Trump till Twitter för att förklara att han hade givit informationen till Ryssland och att han som president hade rätt att göra det.

 • Svenska tidningar har identifierat 72 svenska män som laddat ner sexövergrepp på barn

  09.01.2017 Utrikes

  Tidningarna har talat med en del av männen.

  Svenska Dagbladet och Aftonbladet har gjort en granskning av miljontals nedladdningar av sexövergrepp på barn. De har identifierat 72 svenska män i materialet, spårat upp dem och talat med en del av dem.

 • Nu ska Assange förhöras i London

  13.12.2015 Utrikes

  Ecuador och Sverige har skrivit under ett avtal om det här.

  Ecuador och Sverige har nu skrivit under ett avtal som gör att Wikileaksgrundaren Julian Assange ska kunna förhöras på Ecuadors ambassad i London, uppger nyhetsbyrån Reuters.

 • The Sun avslöjade planerad terrorattack

  27.06.2015 Utrikes

  En bomb skulle utlösas under en parad i London.

  Den brittiska tidningen The Sun har avslöjat terroristorganisationen IS:s planer på att utföra ett självmordsattentat i London. Attacken skulle ha skett i dag. Polisen har inte bekräftat uppgifterna.

 • Skandalbanken HSBC:s vd gömde själv miljoner

  23.02.2015 Utrikes

  Nyheten att jättebanken HSBC:s filial i Schweiz hade hjälpt rika att undvika skatter och tvätta pengar ledde till stora rubriker tidigare i år. Nu visar det sig att också bankens vd hade gömt några miljoner.

 • Talvivaara har skulder till och med till presidenten

  25.11.2014 Inrikes

  Många prominenta finländare kan förlora stora summor pengar i gruvbolaget Talvivaaras konkurs. En av dem är president Sauli Niinistö, avslöjar en bok om Talvivaara som publiceras på tisdagen.

 • "Det var jag som dödade bin Ladin"

  06.11.2014 Utrikes

  Vem som avfyrade skottet som dödade al-Qaida-ledaren Usama bin Ladin har varit en välbevarad hemlighet. Den tidigare soldaten Robert O'Neill har skapat stora rubriker efter att han gick ut i medierna och sa att det var han.

 • Snowden: Mitt uppdrag är slutfört

  24.12.2013 Utrikes

  Den förra säkerhetsagenten Edward Snowden är nöjd med vad han har åstadkommit, och anser sitt uppdrag slutfört.

 • Jacob Söderman: mycket korruption under ytan i Finland

  04.12.2013 Titta och lyssna

  Finlands topplacering i Transparency Internationals korruptionslista vacklar – en hälsosam sak, tycker Jacob Söderman.

 • Östasiater ilskna på Australien efter avslöjanden

  01.11.2013 Utrikes

  Flera länder i Östasien är irriterade över avslöjanden om att Australien har hjälpt USA:s underrättelsemyndighet NSA att spionera på flera länder. Bland andra Kina, Indonesien och Thailand kräver förklaringar.

 • Google och Yahoo risar NSA

  31.10.2013 Utrikes

  Internetföretagen Google och Yahoo reagerar ilsket på avslöjanden om att USA:s underrättelsemyndighet NSA har skaffat sig tillgång till hundratals miljoner användarkonton genom dataintrång i företagens egna kommunikationslänkar utomlands.

 • Pakistan godkände amerikanska drönarattacker

  24.10.2013 Utrikes

  Pakistan krävde ett slut på de amerikanska drönarattackerna i Pakistan senast på onsdagen. På torsdagen publicerar Washington Post en artikel där det hävdas att Pakistan har godkänt så gott som varenda attack.

 • Snowden har nya avslöjanden i bakfickan

  17.10.2013 Utrikes

  Den spionmisstänkta Edward Snowden har nya hemligheter i bakfickan och det är viktigt att han stannar i Ryssland för att kunna avslöja dem. Det säger hans far Lon Snowden efter att ha besökt sin son i Moskva.

 • "Ett par månader i fängelse gör gott åt alla"

  20.09.2013 Titta och lyssna

  Whistleblowers är mycket på tapeten idag i och med Wikileaks och Edward Snowdens spridning av hemligt material. År 1973 avslöjade Guillou tillsammans med journalistkollegan Peter Bratt den hemliga svenska underrättelseorganisationen IB:s olagligheter.

 • EU hotar säga upp terroravtal med USA

  13.09.2013 Utrikes

  EU hotar efter nya avslöjanden att säga upp sitt avtal med USA om att upptäcka finansiering av terrorism. USA:s underrättelsetjänst NSA har kommit över och delat med sig av bankuppgifter.

 • Sverige deltar i NSA-övervakningen

  06.09.2013 Utrikes

  USA och Storbritannien har knäckt internetkrypteringar på mycket bredare front än vad som var känt tidigare. Underrättelsetjänsterna kommer också åt dina banktransaktioner och sjukjournaler. Dessutom påstås det att Sverige hjälper till med verksamheten.

 • NSA medger illegal dataspaning

  22.08.2013 Utrikes

  Den amerikanska underrättelsetjänsten NSA medger att den har gjort sig skyldig till illegal dataspaning. Enligt dem beror spaningen på ett tekniskt problem.

 • Åklagare: 60 års fängelse för Manning

  20.08.2013 Utrikes

  Åklagarna kräver att soldaten Bradley Manning döms till minst 60 års fängelse för att ha läckt hemligstämplade dokument till Wikileaks. Åklagaren vill göra Manning till ett exempel för andra avslöjare.

 • Partner till journalist som skrivit om Snowden greps

  19.08.2013 Utrikes

  Partnern till journalisten som först skrev om USA:s hemliga övervakning greps på Heathrow i London med hänvisning till antiterrorlagar och förhördes i nio timmar. Nu krävs de brittiska myndigheterna på svar om deras agerande.

Sidor