Hoppa till huvudinnehåll

grekiska

 • Två döda i hällregn på Rhodos

  23.11.2013 Utrikes

  Häftiga hällregn har pinat den grekiska turistön Rhodos. Katastroftillstånd har utlysts på delar av ön. Regnen orsakade översvämningar och elavbrott.

 • Glafkos Klerides död

  15.11.2013 Utrikes

  Cyperns förre president Glafkos Klerides är död. Klerides avled i fredags på en klinik utanför huvudstaden Nikosia, 94 år gammal. Klerides var en av de sista statscheferna i Europa som var med i andra världskriget, bland annat satt han i tyskt fångläger.

 • Grekland slår till mot Gyllene Gryning

  28.09.2013 Utrikes

  Grekisk polis har gripit ledaren för det högerextrema partiet Gyllene Gryning och flera andra ledande partimedlemmar och parlamentariker från partiet. De anklagas för att ha grundat en kriminell organisation.

 • Generalstrejk hotar i Grekland

  10.07.2013 Utrikes

  De två största fackförbunden i Grekland varnar för generalstrejk på tisdag. Strejken är en protest mot nedskärningar som hotar tusentals jobb inom den offentliga sektorn. Regeringen försöker fylla EU:s och IMF:s krav på att reformera den offentliga sektorn.

 • Grekland får ny lånerat

  08.07.2013 Utrikes

  Euroländernas finansministrar har beviljat Grekland en ny lånerat. Enligt dem är Greklands reformer på rätt väg, men de framskrider allt för långsamt.

 • Camilla Lindberg får hedersomnämnande i essätävling

  18.06.2013 Västnyland

  Västnylänningen Camilla Lindberg tilldelas ett hedersomnämnande i Hans Ruin-essätävlingen. Lindbergs essä heter "Herden - de moderna landskapen glömda - om ledarskap och riktning".

 • Domstol: Greklands rundradio ERT ska sända

  17.06.2013 Utrikes

  Högsta förvaltningsdomstolen i Grekland ogiltigförklarar regeringens beslut att stänga av den grekiska rundradion ERT. Domstolen kräver att sändningarna återupptas omedelbart. ERT:s fackförbund hade överklagat beslutet att släcka rundradiobolagets sändningar.

 • Kreta skakades av jordbävning

  15.06.2013 Utrikes

  En jordbävning skakade den populära grekiska semesterön Kreta i kväll. Skalvet kändes av på nästan hela ön. Det har inte rapporterats om några skador.

 • EBU vill rädda grekiska ERT

  14.06.2013 Utrikes

  Den europeiska radiounionen EBU, där också Yle är medlem, försöker hjälpa det grekiska TV- och radiobolaget ERT. Greklands premiärminister Antonis Samaras föreslår för sin del att ERT delvis fortsätter att sända radio- och tv-program.

 • Lärare demonstrerar för strejkrätt i Aten

  14.05.2013 Utrikes

  Grekiska lärare demonstrerar mot regeringen i huvudstaden Aten. Regeringen försöker hindra deras planerade strejk senare i veckan. Regeringen försöker få lärarna att hållas på jobbet med hjälp av en nödlag och genom att hota med att gripa lärare som vägrar lyda.

 • Syrier flyr till grekiska öar

  03.05.2013 Utrikes

  De humanitära organisationerna varnar för att flyktingströmmarna från Syrien nu ökar exponentiellt. Också den grekiska arkipelagen har fått motta tusentals syriska flyktingar som flyr för sina liv.

 • Tränare ska få Tyskland och Grekland att spela ihop

  28.03.2013 Utrikes

  I Tyskland väcker det ilska att landet igen ses som en syndabock i hanteringen av eurokrisen. Nu är det cyprioternas tur att spy galla. Samtidigt försöker förbundskansler Angela Merkel förbättra relationerna till Sydeuropa. Till Grekland har hon skickat ett tyskt sändebud som hon vet att grekerna älskar, skriver Johnny Sjöblom.

 • Grekland köper skuldpapper - minskar sin skuld

  03.12.2012 Utrikes

  Grekland erbjuder sig att köpa tillbaka skuldpapper av privata placerare till ett pris som understiger det nominella värdet. På det sättet strävar man efter att minska landets skuldbörda med 20 miljarder euro.

 • Stubb: Det har inte varit lätt

  26.11.2012 Ekonomi

  Förhandlingarna om hur den grekiska skuldkrisen ska hanteras fortsätter i Bryssel i dag. Europaminister Alexander Stubb (Saml) har försiktiga förhoppningar om att förhandlingarna går framåt.

 • Grekland godkände nedskärningar - protester i Aten

  08.11.2012 Utrikes

  Greklands parlament godkände i natt ett nedskärningspaket som innebär kraftigt sänkta löner och pensioner. Utanför parlamentet genomfördes en stordemonstration med över 70 000 deltagare. Demonstrationen spårade ur och ledde till våldsamheter. Svenska Yles Dan Ekholm var på plats.

 • Storstrejk i Grekland igen

  06.11.2012 Utrikes

  En ny storstrejk lamslår stora delar av Grekland. Bland annat tåg, bussar och tunnelbanan i Aten kommer att stå stilla. Strejken är en protest mot ett nytt åtstramningsprogram som parlamentet ska rösta om på onsdag.

 • Cypern ber Ryssland om lån

  21.06.2012 Utrikes

  Det ekonomiskt trängda Cypern rapporteras ha vänt sig till Ryssland för bilaterala lån som kunde rädda öns andra största bank. Cypern behöver nästan två miljarder euro före 30 juni.

 • Urpilainen hoppas på stark grekisk regering

  20.06.2012 Utrikes

  Grekland förväntas bilda regering idag. Valsegraren Ny Demokrati har diskuterat om regeringsprogrammet, och möjligtivs regeringssammansättningen, med det socialistiska partiet Pasok. Här hemma hoppas finansminister Urpilainen på en stark grekisk regering.

 • "Inga nya villkor för Grekland"

  19.06.2012 Utrikes

  EU-kommissionen villl samarbeta med en ny grekisk regering för att verkställa reformer och återuppliva ekonomin, men tänker inte förhandla om nya villkor för Greklands stödpaket på 130 miljarder euro.

 • Grekland tappade viktig spelare

  09.06.2012 Fotbolls-EM 2012

  Greklands viktigaste mittback Avraam Papadopoulos EM är över efter skadan han ådrog sig på fredag mot Polen.

Sidor