Hoppa till huvudinnehåll

produkter

 • Polisen varnar för defekt ammunition för hagelgevär

  11.10.2019 Inrikes

  Patronerna får inte användas.

  Polisstyrelsen varnar för ett parti patroner som kan vara defekta. Om man använder patronerna då man skjuter med hagelgevär kan vapnet gå sönder och skytten kan skadas.

 • Hur mäter man matprodukters koldioxidavtryck? - "Man kan inte jämföra koldioxidavtryck mellan nötkött och en citrusfrukt"

  16.08.2019 Inrikes

  Vissa företag anger produktens koldioxidavtryck.

  I dag är allt fler företag intresserade av klimatmärka sina livsmedel och ange produktens koldioxidavtryck. Det finns också de som mäter men inte märker ut.

 • Längdskidor bästsäljare i sportaffärerna – “Kanske OS-framgångarna lyft känslan för skidåkning”

  05.03.2018 Åboland

  Butikschef tycker det kalla vädret var överraskande.

  Det är några veckor kvar av vintersäsongen, men i hyllorna i sportaffärerna börjar utbudet redan minska. Försäljningen har ändå gått riktigt bra i vinter, tycker butikschef.

 • Klaus Suhonen samlar på prylar från filmvärlden: Stjärnornas krig är en värld av fantastisk formgivning

  13.12.2017 Östnyland

  Klaus Suhonen gör sina egna Star Wars-prylar.

  Mångsysslaren Klaus Suhonen har ett passionerat förhållande till Stjärnornas krig. Hemma i Gamla stan i Borgå finns en gedigen samling kringprodukter: dräkter, figurer, rymdskepp och andra farkoster.

 • Nokia 8 dyker snart upp - en telefon för sociala medier

  16.08.2017 Inrikes

  Ingen information när den släpps.

  HMD Global som äger Nokias licens lanserar snart sitt nya flaggskepp - smarttelefonen Nokia 8.

 • Sex säljer inte - avskräcker snarare

  04.07.2017 Samhälle

  Lättklädda människor i reklam lyckas inte sälja en produkt.

  En analys av tiotals undersökningar visar att olika försök att sälja produkter genom erotisk reklam motverkar sitt syfte.

 • Bärselar i test – mångsidiga Manduca bäst

  05.06.2016 Familj

  Vinnarselen passar från spädbarn till småbarn.

  Föräldern har fria händer när babyn sitter säkert och bekvämt i en bärsele. Yle testade fyra bärselar och selen som vann testet passar både för nyfödda och småbarn.

 • Fransmännen har upptäckt östnyländska smaker

  14.02.2016 Östnyland

  Sädesris från Lovisa och knäckebröd från Borgå slår igenom.

  Då sädesrisotto från Lovisa och knäckebröd från Borgå presenterades i Paris väckte det genast stort intresse bland finsmakarna på Frankrikes bästa restauranger.

 • Fler nedskärningar på kommande för österbottniska företag

  03.02.2016 Österbotten

  Efterfrågan på företagens tjänster minskar.

  En stor del av företagen i Österbotten förväntar sig personalminskningar under de närmaste månaderna. Brist på efterfrågan på företagens produkter är ett stort problem.

 • Är märkesvaror värda sitt pris?

  27.12.2015 Samhälle

  Kort sagt: jo. Läs varför.

  Världen är full av produkter som ser likadana ut och som har rätt likadana egenskaper. De skiljs åt huvudsakligen av priset och sin image. Märkesprodukter associeras dessutom med kvalitet. Men håller märkesprodukter det de lovar? Lönar det sig att betala extra för en märkesvara?

 • "Mest ekologiskt att odla själv" - inomhusodlingar i test

  24.10.2015 Strömsö

  Tre inomhusodlingar i test.

  Inomhusodlingar gör det möjligt att njuta av gröna, ätbara växter året om. Butikens krukörter håller vanligtvis inte i många dagar hemma. Olika inomhusodlingar lovar längre livslängd för krukörter, utan besvär.

 • Finländarna köper mer rättvisemärkt

  13.05.2015 Inrikes

  Försäljningen av rättvisemärkta produkter ökade i fjol.

  Försäljningen av rättvisemärkta produkter ökade i fjol. År 2014 köpte finländarna rättvisemärkta produkter för 162,3 miljoner euro vilket är 3,5 procent mer än året innan.

 • Pedersöre och Kronoby utreder biogassamarbete

  22.04.2015 Österbotten

  Stora lantgårdar och farmer ger tillgång på biogasråvara.

  Med stora lantgårdar och farmer har Pedersöre och Kronoby riklig tillgång på råvaror för biogasproduktion. Nu vill kommunerna utreda förutsättningarna för en gemensam biogasanläggning med hjälp av energikonsulter från Muutoksen Tuulet Oy.

 • ”Fast & Furious” - en såpa?

  02.04.2015 Kultur och nöje

  Vad har filmvärldens machokoncept gemensamt med såpavärlden?

  Så har då machosagan om Dominic Toretto (Vin Diesel) och hans bilburna bröder nått fram till del sju. Och plötsligt står det klart att det finns oväntat många likheter mellan ”The Fast and the Furious" och ”The Bold and the Beautiful".

 • Matringen växte till folkrörelse

  04.11.2014 Österbotten

  En helt vanlig höstkväll byter 4000 ägg ägare på en parkeringsplats i Jakobstad. Dessutom säljs potatis, morötter, surdegsbröd och kött ur bakluckorna. Den REKO-matring som startade i Jakobstad för ett och ett halvt år sedan har spridit sig till tjugo orter över hela landet.

 • Plastkorken som blir en byggkloss

  29.10.2014 Utrikes

  Uppfinnaren Claudio Vollers hör till dem som tycker att det är ohållbart att tillverka produkter som har så kort livscykel som en plastkork. Därför uppfann han en kork som kan användas till helt andra saker när produkten är slut.

 • Kungen eller Carl Philip, Maria Montazami?

  16.10.2014 X3M

  Vi fick en pratstund med den långvarigaste Hollywoodfrun, Maria Montazami. Hon dricker champagne när hon klär sig, skulle välja Kungen av Sverige framom Carl Philip och avslöjar att Finland får vara med i nästa säsong av succéserien. Hon gör också en servis med tofsar.

 • Tamware fortsätter att krympa

  21.05.2014 Österbotten

  På företaget Tamware i Malax bävar de anställda inför framtiden. Och de är inte många kvar. Huvudförtroendeman Johnny Söderholm har jobbat hos dörrtillverkaren sedan 1998 och under den tiden har personalen krympt från ett sextiotal till bara drygt tio.

 • Termonova permitterar

  18.03.2014 Västnyland

  Cellplasttillverkaren NMC Termonova i Ingå permitterar tillfälligt sex personer. Det står klart efter att samarbetsförhandlingarna har avslutats.

 • Hälsa på burk

  07.03.2014 Vega

  Idag är det trendigt med natur- och hälsokost, och hyllorna i en av butikerna i Vasa dignar under tusentals produkter. Men då det hela startade i stan 1959 var utbudet inte så vidlyftigt, säger Benita Nygård. Hon har egentligen lämnat över rodret till sin dotter, men hon tycker att branschen är så pass intressant att hon gärna hoppar in då och då.

Sidor