Hoppa till huvudinnehåll

östrogener

 • Från barbie till bitch i en handvändning – medelåldern kommer inte ensam

  25.11.2018 Kultur och nöje

  Vad sker mellan benen och öronen när man fyllt 50?

  Att vara en medelålders kvinna är som att irra runt i ett okänt landskap iklädd en osynlighetsmantel och hoppas på att övergångsåldern verkligen går över.

 • I Sverige ska nytt klimakteriecafé bryta tabut - många talar inte ens med sina väninnor om klimakteriet

  10.11.2018 Hälsa

  Torra slemhinnor i underlivet kan ge smärta vid samlag.

  Hälften av jordens befolkning kommer förr eller senare in i klimakteriet, ändå talas det väldigt lite om de besvär kvinnor i klimakteriet kan ha. I Sverige vill ett nytt ambulerande klimakteriecafé bryta tabut kring klimakteriet och samtidigt ge stöd och råd.

 • Allt flera vill undvika hormonella preventivmedel, men går det att undvika hormoner i klimakteriet?

  04.11.2017 Inrikes

  Vallningar och sömnproblem kan göra det svårt att arbeta.

  Vallningar och sömnproblem kan göra det svårt att arbeta.

 • P-piller kan både stoppa och utlösa akne

  02.10.2017 X3M

  P-piller kan hjälpa mot akne, men kan de också orsaka akne?

  P-piller används ofta för att sköta akne hos kvinnor. Men kan p-piller också orsaka akne? Det reder vi ut tillsammans med hudläkare Carl Kyrklund. #x3makne

 • Var det en panikattack?

  14.06.2017 Sex & sånt

  Kvallsvettning och rädsla att dö, var det paniattack?

  Hej. Jag är nitton år gammal ung kvinna och jag var med om något riktigt skrämmande här om dagen. Det började med en skarp smärta i bröstkorgen, på vänstra sidan under mitt bröst som följdes av lätt svindel och kallsvettning. Sedan greps jag av en obeskrivlig rädsla för att dö, det knyckte i diverse muskler i hela kroppen. Jag grät hysteriskt hela kvällen för jag var övertygad om att det var mitt hjärta som var skadat och att jag höll på att dö även om jag i princip vet att mitt hjärta inte ligger så långt på sidan och det knappast var det eftersom jag annars är helt frisk. Nu undrar jag: kan det vara frågan om nån sorts panikångestattack? Jag har haft det väldigt stressigt den senaste tiden och äter Cerazette, östrogenfritt p-piller. Kan de två faktorerna ha nåt med saken att göra? Hur ska jag gå vidare med det här? Vart ska jag vända mig?

 • Studie: Män kan ha sämre skydd mot influensa än kvinnor

  16.01.2016 Hälsa

  Myten om män som överdriver sina symptom får sig en törn.

  Influensa verkar drabba män hårdare än kvinnor. Myten om att män gör sig till och tycker de är sjukare än de egentligen är får sig en törn i ny forskning.