Hoppa till huvudinnehåll

slutande

 • Skidlöftet Julia Svan valde att ge upp sin dröm

  07.04.2017 X3M

  Lade skidorna på hyllan efter att ha satsat helhjärtat.

  Den svenska skidåkaren Julia Svan hade en lovande skidkarriär framför sig men istället valde hon att som 24-åring lägga skidorna på hyllan. Men att lägga av med något som man satsat helhjärtat på i flera år är inget lätt beslut.

 • Lukas Rusk – En tjänstgöringsopportunist?

  21.10.2016 X3M

  Han gjorde militärtjänst med målet att senare skriva ut sig.

  Lukas Rusk gjorde militärtjänst och blev reservist, men planen var hela tiden att skriva ut sig. Varför gör man så?

 • Keskisuomalainen: 300 till ska bort vid FRK

  01.06.2016 Inrikes

  Målet är att minska personalen med ytterligare 300.

  Finlands Röda Kors inleder nya samarbetsförhandlingar eftersom 20 flyktingförläggningar läggs ned, uppger tidningen Keskisuomalainen.

 • Catariina Salo: Kamrater, det är över - men vi kommer alltid ha Kräm och 747

  14.03.2016 Kultur och nöje

  Kent meddelar att de går i graven.

  Kent meddelar att de går i graven. Trogna fans är både upprörda och nöjda - för vi unnar både dem och oss själva lite vila, skriver Catariina Salo.

 • Friggesbyföräldrar sätter sitt hopp till skärgårdsstatusen

  04.03.2016 Huvudstadsregionen

  Friggesby skola i Porkala ska stängas med snabb tidtabell.

  I måndags fick föräldrarna till barn i Friggesby skola i Porkala en kalldusch: kommunstyrelsen vill lägga ner skolan redan från och med hösten 2016. Nu sätter föräldrarna sitt hopp till Porkalas nya skärgårdsstatus.

 • Politiker lovar bevara Rödskogs skola

  26.02.2014 Huvudstadsregionen

  -Jag kommer att jobba för att vi har en skola i Rödskog också i framtiden. Så säger Kurt Torsell, fullmäktigeledamot och ordförande i nämnden Svenska rum i Esbo.

 • Linda räddade Kaninklubben

  26.02.2014 Utrikes

  Europa är fullt av eldsjälar som gör livet bättre för människorna på hemorten, utan att göra mycket väsen om sig själva. Vi letade reda på en sådan: Linda Graversen från Kaninklubben.

 • Föräldrar misstänker fult spel i Rödskog

  25.02.2014 Huvudstadsregionen

  Då utbildningsdirektören i Esbo evakuerar en skola efter myndighetsrapport om fuktskador, misstänker föräldrar en hemlig agenda. Morgonöppet bjöd in de berörda parterna för att diskutera Rödskogs skola.

 • Hjärtkirurgin ser ut att bli kvar i Vasa

  04.02.2014 Österbotten

  Hjärtkirurgin blir med all sannolikhet kvar i Vasa. Skulle det vara omröstning i frågan i dag skulle mer än två tredjedelar av rösterna gå till alternativet att hjärtkirurgin ska bevaras. Yle Österbotten har ringt upp ledamöterna i sjukvårdsdistriktet fullmäktige och bara två säger rakt ut att de vill lägga ner verksamheten.

 • Ännu blir alla hälsocentraler i Vasa kvar

  28.01.2014 Österbotten

  Hälsovårdscentralerna i Vasa får ännu vara kvar. Social- och hälsovårdsnämnden ville i kväll (tisdag) inte gå med på att Vasa ska ha bara en hälsocentral. Ärendet återrremitterades enhälligt.

 • Sirén-Aura hoppas ännu på hjärtkirurgin

  23.01.2014 Österbotten

  Monica Sirén-Aura (SFP Korsholm) var en av tre styrelsemedlemmar som röstade för en fortsättning för hjärtkirurgin vid Vasa centralsjukhus. Hon anser att den nu föreslagna tidtabellen, en nedläggning i slutet av februari, är mycket stram.

 • Styrelsen: Lägg ner hjärtkirurgin!

  22.01.2014 Österbotten

  Styrelsen för Vasa sjukvårdsdistrikt beslöt på onsdagen att hålla fast vid att hjärtkirurgin vid Vasa centralsjukhus ska läggas ner i slutet av februari. Rösterna föll 8-3 för en nedläggning.

 • Hjärtkirurgin bekymrar Larsmobor

  21.01.2014 Österbotten

  Sexton Larsmobor är missnöjda med att kommunens representanter stödde sparpaketet som innebär att hjärtkirurgin läggs ner vid Vasa centralsjukhus. I ett brev till kommunen kräver de att kommunstyrelsen ger en utförlig redogörelse till varför man var för en nedläggning av hjärtkirurgin. En av dem som skrivit under brevet är Bo-Erik Haglund som själv är hjärtsjuk.

 • Hjärtkirurgibeslutet kan ännu ändras

  15.01.2014 Österbotten

  Turerna kring hjärtkirurgins vara eller icke vara vid Vasa centralsjukhus är många. Sjukhuspolitikerna Gösta Willman från Nykarleby och Sture Erickson från Vasa tror att beslutet att lägga ner kirurgin ännu kan ändras.

 • Hbl: Varkaus svenska skola läggs ned

  17.12.2013 Inrikes

  Varkaus svenska skola ska avvecklas, rapporterar Hbl. Efter stadsfullmäktiges beslut i går ska skolan upphöra inom sex år. Enligt socialdemokratiska fullmäktigeledamoten Marjukka Aarnio är avvecklingen ändå inte helt säker eftersom omröstningen var jämn.

 • Baby på väg - på vägen

  03.12.2013 Samhälle

  Antalet förlossningar som sker på landsvägen i en bil eller ambulans har ökat de senaste åren.

 • Medicinska experter stöder nedläggning av hjärtkirurgin

  26.11.2013 Österbotten

  Två medicinska experter stöder en nedläggning av hjärtkirurgin på Vasa centralsjukhus. Professorerna konstaterar att den hjärtkirurgiska enheten kan läggas ner av flera skäl: kvalitet, säkerhet och ekonomi.

 • Lappträsk förlorar sitt skolcenter

  19.11.2013 Östnyland

  I Lappträsk är Porlom skolcenter nu definitivt hotat. Kommunstyrelsen föreslår att undervisningen vid det finska högstadiet och gymnasiet läggs ner efter vårterminen år 2014.

 • Artesanutbildning blir rättssak

  19.11.2013 Österbotten

  Kronoby kommun godkänner inte att Yrkesskolan Optima flyttar artesanutbildningen från Terjärv till Jakobstad. Kommunstyrelsen beslöt på måndag kväll att besvära sig till förvaltningdomstolen. Beslutet var enhälligt.

 • Gammelbackaföräldrar: "Vi är otroligt besvikna"

  14.11.2013 Östnyland

  Att Gammelbacka skola stängs blev klart på stadsfullmäktiges möte på onsdagskvällen. Det upprör aktiva föräldrar som kämpat för att hålla kvar skolan.

Sidor