Hoppa till huvudinnehåll

styre

 • Avgörande kväll för kommundirektören i Vörå

  27.01.2015 Österbotten

  Efter ett turbulent halvår i Vörå väntas en majoritet på två tredjedelar av fullmäktige i kväll rösta bort sin kommundirektör Christina Båssar. Men ute i kommundelarna väntar man fortfarande på något avslöjande som skulle förklara varför politikerna tappat förtroendet.

 • Pentagon tar ställning till krigshandlingar i Syrien

  23.07.2013 Utrikes

  USA:s försvarsministerium Pentagon har för första gången offentliggjort sina militära alternativ för att få slut på kriget i Syrien. Enligt Pentagon skulle aktivare insatser innebära att USA dras djupt in i krigshandlingarna och medföra kostnader för miljarder dollar.

 • Brasiliens president försöker dämpa protesterna

  25.06.2013 Utrikes

  Brasiliens president Dilma Roussef försöker dämpa de nu två veckor långa protesterna med flera ambitiösa förslag. Bland annat föreslår hon en folkomröstning om en stor grundlagsförändring.

 • Regeringen har aldrig varit så impopulär som nu

  21.06.2013 Inrikes

  Färre än var fjärde finländare tycker att regeringen har lyckats bra i sitt arbete, visar Helsingin Sanomats gallup. Statsvetaren Göran Djupsund tror ändå att regeringen håller ihop mandatperioden ut.

 • Abbas hotar upplösa sitt styre

  28.12.2012 Utrikes

  Palestinas president Mahmoud Abbas hotar upplösa sitt styre om Israel inte gör något för att på nytt få i gång fredsförhandlingarna efter parlamentsvalet. Det israeliska parlamentsvalet hålls i slutet av januari.

 • Hongkong: Stor demonstration mot Kina

  01.07.2012 Utrikes

  Tiotusentals människor i Hongkong har demonstrerat mot det kinesiska styret och för demokrati. I dag är det 15 år sedan Kina övertog den tidigare brittiska kolonin.

 • Putin höjer böter för demonstrationer

  08.06.2012 Utrikes

  Rysslands president Vladimir Putin har undertecknat en lag som kraftigt höjer böter som utfärdas för att delta i demonstrationer som stör den allmänna ordningen. Det sker strax före nästa demonstration mot hans 12-åriga styre ska hållas.

 • Inge Bråten har avlidit

  13.04.2012 Sport

  Skidtränaren Inge Bråten har avlidit efter en kort tids sjukdom. Under hans styre vann Norge 15 OS- och VM-guld med hemmasuccén i Lillehammer som kronan på verket.