Hoppa till huvudinnehåll

uppståndelse

 • Essä: Vad kan döden och människans sorg visa oss om livet?

  05.01.2020 Kultur och nöje

  Merete Mazzarella om människans existentiella sorg.

  Människan är det enda djur som sörjer, hävdas det ibland, men hur ser våra sätt att sörja ut? Merete Mazzarella skriver om sorg ur existentiella perspektiv, om vad sorg kan bertyda i människors liv.

 • JO: Statsministern var inte jävig i Terrafame-fallet

  01.02.2017 Inrikes

  JO och JK har fått 22 klagomål i frågan.

  Riksdagens justitieombudsman anser att statsminister Juha Sipilä inte var jävig då regeringen beslutade om tilläggsfinansiering för gruvbolaget Terrafame.

 • Nya vindar blåser i Finby

  25.10.2013 Åboland

  För cirka två år sedan beslöt Salo stad att stänga äldreboendet Finbyhemmet, vilket väckte stor uppståndelse i Finby. Snart ska Finbyhemmet ändå sjuda av liv igen.

 • JK: Himanen borde ha konkurrensutsatts

  06.09.2013 Inrikes

  Justitiekanslern anser att Pekka Himanens framtidsrapport borde ha haft konkurrenter och att statsrådet inte följde god förvaltningssed. Enligt statsrådets kansli fanns det inget behov att konkurrensutsätta rapporten.

 • Belfiore: Helt vanligt arbetsbesök om samarbete

  22.06.2013 Inrikes

  IT-jätten Microsofts chef för telefondivisionen Joe Belfiore säger att hans besök i Finland var ett helt normalt arbetsbesök gällande Microsofts telefonsamarbete med Nokia.

 • "Arhippainen inte ett politiskt val"

  20.06.2013 Inrikes

  Utnämningen av Max Arhippainen till Försvarsministeriets kommunikationsdirektör var inte ett politiskt val, understryker försvarsministeriet. Det har blivit en mindre uppståndelse över att Arhippainen utsågs till posten av Carl Haglund.

 • Jalovaara kan predika i Jakobstad

  27.02.2013 Österbotten

  I den finska församlingen i Jakobstad måste man ta ställning till om den omstridda predikanten Pirkko Jalovaara skall få tillåtelse att tala i kyrkan. Jalovaara har kommit på kollisionskurs med kyrkan efter att hon påstått att sjukdomar beror på onda andar i människan.

 • "Det går åt helsike för skärgården och skärgårdsborna"

  21.02.2013 Inrikes

  Om staten inte förändrar sig upphandlingspolitik gällande förbindelsebåtstrafiken går det åt helsike för skärgården säger företagaren Kurt Kronehag.

 • JK kräver förklaring om trafikbudgeten

  21.11.2012 Inrikes

  Justitiekansler Jaakko Jonkka kräver en utredning av kommunikationsministeriet om hur processen kring felkalykeringen av statens trafikfinansieringsmedel gått till. Statsminister Jyrki Katainen (Saml) säger att regeringen inte kommer att ge ut information om vägfinansieringen i det här skedet.

 • Putin avsatte general Makarov

  09.11.2012 Utrikes

  Rysslands president Vladimir Putin har avsatt general Nikolaj Makarov som befälhavare för det ryska försvaret. Makarov väckte i somras stor uppståndelse när han under ett Finlandsbesök varnade Finland för att samarbeta med Nato.

 • Janez Janša vittnade i Patriarättegång

  08.11.2012 Inrikes

  Sloveniens premiärminister Janez Janša har vittnat i den österrikiska muträttegången om den statsägda finländska försvarskoncernen Patria. Janša förnekar att hans parti skulle ha varit inblandad i affären då Patria sålde 135 pansarfordon till Slovenien.

 • Intervju med Kim Han-sol väcker stort internationellt intresse

  19.10.2012 Utrikes

  Elisabeth Rehns möte med Kim Jong-Ils barnbarn Kim Han-sol väcker internationell uppståndelse. Programmet har redan över 16 000 visningar på Arenan! Till exempel det brittiska rundradiobolaget BBC, amerikanska The Wall Street Journal, brittiska The Guardian och sydkoreanska The Chosun Ilbo rapporterar om intervjun på sina sajter. På Youtube har programmet en halv miljon visningar.

 • Misstankar mot Peltomäki utvecklats till härva

  04.10.2012 Huvudstadsregionen

  Mutmisstankarna mot Vandas förra stadsdirektör har utvecklats till en hel korruptionshärva.

 • Hirvisaari avskedar inte sin assistent

  13.04.2012 Inrikes

  Den sannfinländska riksdagsledamoten James Hirvisaari tänker inte säga upp sin assistent Helena Eronen, meddelar han i sin blogg.

 • Eldsjäl - programmet om det övernaturliga

  21.06.2010 Arkivet

  Diskussionsprogrammet Eldsjäl

  Finns det liv utanför jorden? Kan man få kontakt med de döda? Hur ser jordens framtid ut? Bland annat dessa frågor försöker diskussionsprogrammet Eldsjäl från 1995 hitta svar på.

 • Ortodox påsk kulminerar i fest och glädje

  04.04.2007 Arkivet

  Hur firar man påsk inom den ortodoxa kyrkan?

  Hur firar man påsk inom den ortodoxa kyrkan?

 • Påskpynt med Jesu död och uppståndelse

  04.04.2007 Arkivet

  Påsk på 1980-talet

  Här får vi se ett barnprogram från 1980-talet som behandlar påsken. Påsktraditioner, mat, äggmålning och Jesus död och uppståndelse är det som tas upp.