Hoppa till huvudinnehåll

änder

 • Gräsand - fet favorit bland sjöfåglar

  11.05.2016 Mat och fritid

  om gräsanden.

  Kamouflerad från topp till tå sitter jägaren i vassen och ber om största möjliga tystnad. Retrivern som ligger vid hans fötter spanar uppåt och följer med minsta rörelse. När skotten avfyras rör sig öronen en aning. När signalen kommer försvinner hunden blixtsnabbt ut i vattnet och hämtar den feta draken. Det går en svag höstbris över fjärden morgonen när jakten på gräsand inleds.

 • Andjägarna i Östnyland drabbas av förbud

  21.08.2014 Östnyland

  Andjakten, som nyss har inletts, och många andra former av jakt kan i framtiden förbjudas på statens Natura-2000-skyddsområden.

 • Gräsand i siktet

  18.08.2014 Inrikes

  Jägarna kan vänta sig ett gott utbud på gräsand då andjakten inleds på onsdag. Beståndet av gräsand har stigit med upp till 30 procent jämfört med i fjol.

 • Guns N Roses i Rock and Roll Hall of Fame

  15.04.2012 Utrikes

  Den amerikanska rockgruppen Guns N Roses hör nu officiellt till rockmusikens stilskapare. Guns N Roses tillsammans med Red Hot Chili Peppers, Donovan, Beastie Boys, Laura Nyro samt The Small Faces och The Faces valdes i dag in i Rock and Roll Hall of Fame.

 • Det finns liv i naturen också på vintern

  15.02.2012 Arkivet

  Göran Bergman om fåglar och Harry Krogerus om alla småkryp.

  Också under den allra svåraste vinterkölden, när kvicksilvret hotar att frysa, finns det liv i Finlands natur. Hör om dessa fascinerande världar. Göran Bergman berättar om fåglarna under vintern (1956) och Harry Krogerus om alla smådjur i snön (1989).

 • Att jaga och tillreda sjöfågel

  17.04.2009 Arkivet

  Lär dig flå och tillreda sjöfågel jagad i april.

  Innan Finland gick med i EU var vårjakt på ejder tillåten på Åland. Här får du följa med och lära dig flå och tillreda sjöfågel i april.