Hoppa till huvudinnehåll

sociala myndigheter

 • Helsingfors barnskydd reagerar på kritik

  21.03.2016 Inrikes

  Situationen inom barnskyddet beskrivs som bedrövlig.

  Anonyma källor uttrycker för FNB stor oro över situationen inom Helsingfors barnskydd. Stadens socialmyndigheter svarar att man tar oron på allvar.

 • De biologiska barnen i en fosterfamilj behöver mera stöd

  16.01.2016 Familj

  ”Socialarbetaren kunde ha frågat – Hur mår du?”

  Barn som blir placerade i en fosterfamilj har ofta traumatiserande upplevelser i bagaget som barnet får stöd och hjälp med att bearbeta. Men även de biologiska barnen i familjen behöver bli sedda.

 • Det saknas tid inom barnskyddet

  13.10.2015 Österbotten

  Svårt för alla parter att bli hörda inom barnskyddet.

  De biologiska mammorna behöver bli ordentligt hörda när deras barn omhändertas, säger Heidi Jansson som skrivit pro gradu på ämnet.

 • Mormor har ingen laglig rätt till sitt barnbarn

  05.12.2014 Västnyland

  Inom barnskyddet och barnatillsyningen i Raseborg är en handfull ärenden per år sådana, där mor- och farföräldrar av någon anledning inte får träffa sina barnbarn. Men den hjälp de kan få är begränsad.

 • ”Någonstans har vi inte lyckats möta de här individerna”

  08.10.2014 Huvudstadsregionen

  Vi borde fokusera på det att en grupp ungdomar mår dåligt på grund av det samhälle vi har i dag och inte på att vi skulle ha något stort gängproblem i staden. Det anser Christina Westerholm, som är säkerhetskoordinator på stadskansliet i Helsingfors.

 • Breivik får brev av barn

  18.12.2012 Utrikes

  Enligt den norska radion NRK får massmördaren Anders Behring Breivik mycket brev från barn och ungdomar. Fängelseledningen vill inte kommentera saken men det är känt att ledningen kontaktat sociala myndigheter med anledning av breven.

 • Ryska demonstranter uppvaktade finska diplomater

  24.10.2012 Utrikes

  Det finska barnskyddet fortsätter att intressera Ryssland. Aktivister demonstrerade i dag utanför Finlands konsulat i S:t Petersburg. Rysslands barnombudsman Pavel Astachov mötte å sin sida upp den internationella pressen i Moskva, och var mer diplomatisk än tidigare.

 • Fler barnskyddsanmälningar pressar socialarbetare

  16.08.2012 Österbotten

  Antalet barnskyddsanmälningar har ökat kraftigt i Pedersöre och Nykarleby. I Pedersöre anmäldes nästan hälften fler 2011 om man jämför med året före. Det sätter press på socialarbetarna att hinna med alla anmälningar.

 • Polisen hittade kidnappade småpojkar

  16.06.2012 Inrikes

  Polisen har hittat de två pojkar, som kidnappades av sin mamma på torsdagen. Mamman och hennes pojkvän hade kommit för att träffa de två omhändertagna barnen, som är 5 och 7 år gamla och tog sedan med sig pojkarna utan tillstånd.

 • Fyllhunden av Henrik Tikkanen

  17.04.2009 Arkivet

  Vems skuld är det att någon super?

  Vems skuld är det att någon super? Och var börjar alkoholism? Henrik Tikkanen ställer dessa frågor i kortpjäsen Fyllhunden.

 • Nog blir det bra – första säsongen med familjen Bergström

  19.09.2008 Arkivet

  Familjeserien Bergström om socialkatalogen blev en succé.

  I början av 1970-talet fick Carl Mesterton i uppdrag att presentera en nyutkommen socialkatalog för finlandssvenskarna. Han valde att göra det i dramaform och skapade en succé: familjeserien Bergströms.

 • Barn, blinda och folkilskna hundar

  15.10.2007 Arkivet

  Peter Snagg tar upp lyssnarnas frågor.

  I det här avsnittet tar Peter Snagg upp frågor om ensamförsörjande mammor, blindas försäljning och folkilskna hundar.

 • Frågan är fri: Volontärhjälp och socialnämnder

  22.11.2006 Arkivet

  Hur skall man hjälpa u-länderna?

  Hur skall man hjälpa u-länderna? Och kan socialnämnden placera en mammas barn på barnhem? Bland annat dessa svåra frågor tar Peter Snagg itu med i det här avsnittet av Frågan är fri