Hoppa till huvudinnehåll

nära döden-upplevelse

 • Människor vid gränsen mellan liv och död vittnar om starka ljussken och döda bekanta — nu tror forskarna att de vet vad nära döden-upplevelserna handlar om

  24.11.2018 Vetamix

  Vad är ljuset i ändan av tunneln som många ser vid gränsen?

  Det här händer när du dör. Nu vet forskarna också vad de olika dödsbäddsvisionerna handlar om. Erfarenheten av nära döden-upplevelse kan förklaras vetenskapligt.

 • När livet tar en annan riktning

  23.01.2017 Yle Fem

  Gripande berättelser i tredje säsongen av När livet vänder.

  Ibland ändrar sig livet och tar en annan riktning. I den tredje säsongen av När livet vänder fortsätter Anja Kontor att träffa människor som berättar om var trösten kan finnas när det oväntade händer.

 • Anna var död i 13 minuter

  03.11.2016 Hälsa

  Tvåbarnsmamman Anna Alenius hjärta stannade utan förvarning.

  Eftermiddagen i februari för fem år sedan skulle blir en vanlig söndag hemma för tvåbarnsmamman Anna Alenius. Snöskottning och bakning på agendan, men i stället kunde det ha blivit Annas sista dag i livet.

 • Döden, döden, döden

  24.03.2015 Tro

  Sista avsnittet om döden

  8/8. Att vi ska dö är säkert, men blir man mindre rädd för döden om man tror på ett liv efter detta? Vi möter dem som tror och dem som inte tror. Hurdana är nära-döden-upplevelser? Anna Lindmans sista avsnitt om döden och våra rädslor i samband med den. (R

 • Eldsjäl - programmet om det övernaturliga

  21.06.2010 Arkivet

  Diskussionsprogrammet Eldsjäl

  Finns det liv utanför jorden? Kan man få kontakt med de döda? Hur ser jordens framtid ut? Bland annat dessa frågor försöker diskussionsprogrammet Eldsjäl från 1995 hitta svar på.