Hoppa till huvudinnehåll

leder

 • President Sauli Niinistö höftopereras på onsdag

  25.02.2019 Inrikes

  Operationen ska inte påverka presidentens arbete.

  President Sauli Niinistö lider av artros och ska därför genomgå en planerad höftoperation på onsdag, uppger presidentens kansli. Trots att han opereras ska han kunna sköta sina uppdrag som vanligt.

 • Professor: Onödigt att äta vitamintillskott för säkerhets skull

  07.09.2016 Inrikes

  Finländaren sätter i medeltal 60 euro per år på tillskott.

  Många finländare lägger ner stora mängder av pengar på vitaminpiller - och slänger därmed i praktiken ut pengar genom fönstret. Man behöver inte äta vitaminer "för säkerhets skull", säger en forskare i tidningen Kuluttaja.

 • EIF:s Mamadou Konate ur spel - operation väntar

  07.04.2016 Västnyland

  Anfallsspelaren skadade sig i matchen mot FC Inter.

  Ekenäs IF:s herrar får inleda säsongen utan anfallsspelaren Mamadou Konate. Han är skadad och måste opereras.

 • Vårdreformen väcker oro för äldrevården

  28.03.2014 Österbotten

  Ingenstans i Europa har man integrerat allt. Det är en djärv förändring, säger Olli-Pekka Lehtonen, direktör för Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt. Sammanlagt 62 kommuner i Österbotten, Satakunda och Egentliga Finland ska bilda ett av Finlands fem miljondistrikt inom vården.

 • Obs frågar: Är du för eller emot sanktioner?

  18.03.2014 Utrikes

  Hela västvärlden enas i protest mot Rysslands agerande i Ukraina. Det är oacceptabelt att Ryssland löser dispyter med väpnade styrkor och annektering. Men har det någon betydelse för Putin vad västvärlden anser? Gå in och svara på vår webbenkät.

 • Ruohonen-Lerner vill höja assistentlöner

  26.02.2014 Inrikes

  Pirkko Ruohonen-Lerner vill höja riksdagsassistenternas löner rejält. Den tidigare ordföranden för Sannfinländarnas riksdagsgrupp anser att de är alltför låga om man jämför med ministrarnas politiska medarbetare "som saknar kompetenskrav för sina uppgifter".

 • Hemmaförlust för Sport

  08.02.2014 Österbotten

  Vasalaget Sport mötte Kookoo från Kouvola hemma på fredag kväll och förlorade med siffrorna 3-5.

 • Kiuru: Gymnasiet ska vara allmänbildande

  05.02.2014 Inrikes

  Undervisningsminister Krista Kiuru anser att gymnasiet också i framtiden måste vara allmänbildande. Gymnasiet ska fostra mångsidigt bildade medborgare som förstår komplexiteten i världen, säger Kiuru.

 • Växande Gerby vill inte mista sin hälsostation

  26.01.2014 Österbotten

  I Gerby i Vasa är man bestörta över överläkare Markku Sirviös tankar om att Vasa kunde klara sig med en enda hälsostation. I Gerby-Västervik området bor det över 10 000 människor och stadsdelen växer hela tiden. Egen hälsostation ses som en nödvändighet bland de gerbybor vi talat med.

 • De bästa slaverifilmerna

  26.01.2014 X3M

  Ett tungt tema som förevigats på film flera gånger. Vi listar en topp trea.

 • Munsala IK vann kylslagen Winter Classic

  18.01.2014 Österbotten

  Spelare och omkring 260 åskådare trotsade kylan för en speciell ishockeyupplevelsei Pixne i Malax på lördagen. Munsala IK, som leder den österbottniska division 2-zonen mötte Kurikan Ryhti i en så kallad Winter Classic.

 • Oilers besegrade SSV

  22.12.2013 Sport

  Ställningen inför den tredje perioden var 2-4 till Oilers och matchbilden hade sett relativt jämn ut. I den tredje perioden krossade dock Oilers SSV med hela 9-3.

 • Tre dagar kultur för daghemsbarn i Pargas och Åbo

  02.10.2013 Åboland

  Daghemsbarn i Pargas och Åbo deltar i kulturverkstäder för att testa på kulturverksamheter av olika slag. Kulturverkstäderna fungerar också som en inspirationskälla för både kulturaktörer och daghemspersonal.

 • Åbolands sjukhus med i kommunutredning

  18.09.2013 Åboland

  Kimitoöns kommunstyrelse vill utreda en kommunsammanslagning med Pargas. På samma gång bör man också granska vilken roll Åbolands sjukhus kunde ha i en Åboländsk kommun, tycker styrelsen.

 • Lust och levebröd

  06.05.2013 Lyssna på Radio Vega Åboland!

  Lust och levebröd, ett seminarium med Mariella Lindén på Hangö Sommaruni

 • Äldreråden oroade över att fungerande äldreboenden hotas av stängning

  25.04.2013 Österbotten

  Äldreråden i Jakobstadsregionens kommuner är oroade över att väl fungerande vårdhem och äldreboenden hotas av stängning. Regelverken tolkas kompromisslöst och leder till orimliga kostnader för de boende och upprätthållarna utan att myndigheterna erbjuder alternativa möjligheter, skriver äldreråden till riksdagsmän och ministrar.

 • Vattennivån i Lappfjärd sjunker

  18.04.2013 Österbotten

  Den något kallare natten har gjort att läget lite har lugnats i översvämningsområdena men inte tillräckligt. Vattennivån har sjunkit med 20 centimeter i Lappfjärds å i natt.

 • BK-damerna förlorade efter förlängning

  03.04.2013 Västnyland

  BK-46 från Karis förlorade den målrika tredje semifinalmatchen i damernas FM-serie i handboll. HIFK var bättre i idrottshuset i Helsingfors efter förlängning.

 • Fem linjer blir en på Novia

  12.12.2012 Västnyland

  Yrkeshögskolsektorn förändras för tillfället mycket och sparkraven är hårda. Ett led i det är att yrkeshögskolan Novia i Ekenäs slår ihop fem utbildningprogram till ett och trädgårdsutbildningen blir internationell.

 • Hangö uppmuntrar folk att gå och cykla

  16.11.2012 Västnyland

  För att uppmana folk i Hangö att gå och cykla har man utvecklat en plan. Nu skall de olika nämnderna i staden bekanta sig med den.

Sidor