Hoppa till huvudinnehåll

frälsning

 • En fransk Forrest Gump

  04.08.2015 Kultur och nöje

  Sävlig och godtrogen, men med ett hjärta av guld!

  Den japanske författaren Shusako Endo skildrar ett efterkrigstida Japan. I sin roman Dumboms resa introducerar han en genomgod hjälte som uppvisar stora likheter med Forrest Gump.

 • Himlaliv: Sov i tio år

  13.10.2014 Tro

  Anna Grönblom kristen och skådespelare

  När Anna Grönblom studerade till skådespelare var det populärt att göra sketcher om kristna. "De var roliga att imitera då de såg så knäppt saliga ut", förklarar hon. Hon brukade också skratta åt kristna uttryck, så därför kom det som en liten överraskning att det var just kristen hon blev, efter en tio år lång utmattning där hon mest låg och sov hela tiden. Idag säger hon till och med att hon är frälst. "Men jag kan också säga det på ett annat sätt", förklarar hon. "Idag genomsyrar kärlek hela mitt liv. Förr var det rädsla." Redaktör: Hanna Klingenberg. Yle Fem 13.4. kl 18.30. På Arenan utan landsbegränsningar

 • Kristens resa i Radio Vega

  14.01.2013 Tro

  En verklig bestseller har den engelska 1600-talspastorn John Bunyans Kristens resa varit. I Vegas radioversion, redigerad av Hedvig Långbacka och uppläst av Johan Klingenberg, hör vi historien om en man som kämpar med den stora kristna frågan; hur skall han bli frälst? Följ med på Kristens resa i Radio Vega fredagar kl 19.20.

 • Rinne och Bergenheim matchhjältar

  18.04.2012 Sport
 • Livets ord - köp dig frälsning

  19.01.2011 Arkivet

  Livets ord

  I slutet av 80-talet kom Livets ord till Finland. Det viktigaste för Livets ord var frälsningen; både materiellt och kroppsligt.

 • Jehovas vittnen

  19.03.2009 Arkivet

  Jehovas vittnen är kända för dörrknackande.

  Jehovas vittnen är kända för dörrknackande, vapenvägran och att vägra ta emot blodtransfusioner. Hurudan är deras gudssyn?

 • Scientologirörelsen - världens farligaste sekt?

  04.12.2008 Arkivet

  Scientologirörelsen

  Är scientologirörelsen farlig? Inte ens medlemmarna vet vad rörelsens läror går ut på. Varför granskas inte sekten i Finland?