Hoppa till huvudinnehåll

genrer

 • Kulturdebatt: Hur ser den finlandssvenska förlagsvärlden ut?

  27.10.2017 Kultur och nöje

  Hur fungerar den finlandssvenska förlagsvärlden?

  - Läsning och skrivande handlar ofta om att vara sårbar och ful. I dagens kulturdebatt diskuterar författaren Monika Fagerholm förlagsvärlden och bokutgivning tillsammans med Anna Friman från Schildts & Söderströms och Sara Enholm-Hielm från Förlaget M.

 • Malin Nyqvist: Tugga, tugga, svälj 90-tal

  01.09.2016 Kultur och nöje

  90-talet kom, men gick inte. Ny musik luktar ännu 90-tal.

  90-talets lågkonjunktur längtar knappast någon efter, men då man lyssnar på dagens musik så luktar den 90-tal på lång väg. Har dagens musiker faktiskt inget bättre att komma med än att stöpa om 20 år gamla, beprövade idéer?

 • Yle svarar: Politisk satir testar ofta gränser

  25.03.2015 Bolaget

  Yle svarar på en insändare om YleLeaks i HBL.

  Jan-Peter Paul ställer i HBL (15.3) frågor om Yles värderingar och programmet YleLeaks. Satu Keto och Arttu Nurmi från Yles finskspråkiga kultur- och underhållningsredaktion svarar att politisk satir ofta testar den goda smakens gränser.

 • Finland och Sverige på bulgariska

  01.12.2014 Kultur och nöje

  Rositsa Tsvetanova är doktorand vid Sofia Universitet i Bulgarien, och för närvarande skriver hon på en doktorsavhandling om de ömsesidiga litterära influenserna mellan Finland och Sverige från reformationstiden fram till idag ur ett sociohistoriskt perspektiv.

 • Tre generationer på efterlängtad skiva

  22.06.2013 Kultur och nöje

  Älska sommar presenterar de nominerade för Vegapriset 2013 i kategorin Årets album. Utan att kompromissa och tänka på vad andra vill har Riddo Ridberg i Folkrörelsen skapat albumet Släpp in publiken.

 • Stora förväntningar på The Hobbit

  11.12.2012 Österbotten

  Filmen The Hobbit har världspremiär 12 december klockan 00.12. En av de som kommer att se filmen i Vasa är Anna-Stina Sjölund.

 • Tupac blir universitetsämne

  13.06.2012 Kultur och nöje

  Gangstarap är ungefär så långt från akademiskt som man kan komma. Ändå dyker just den här genren och en av dess förgrundsgestalter upp på universitetsprogram i höst.

 • Veckans musiknyheter i Radio Vega

  25.04.2012 Musik