Hoppa till huvudinnehåll

panik

 • Före detta polis och forskare om hur rädsla och panik påverkar poliser i stressade situationer

  03.08.2018 Inrikes

  Mer utbildning är ett sätt att förhindra felskjutningar.

  I Sverige befinner man sig i chock över torsdagens skjutning då en ung man med Downs syndrom och autism som hade rymt hemifrån med en leksakspistol blev ihjälskjuten. Enligt före detta polis och forskare Harri Gustafsberg kan en orsak vara att tillräcklig utbildning för att hantera sådana situationer saknas.

 • Matti Aspvik tvivlade: "Var det faktiskt Gud jag hade älskat? Eller bara min publik?"

  26.11.2017 Tro

  Matti Aspvik startade en egen församling.

  En mörk tid i Matti Aspviks liv vågade han knappt gå ut till postlådan. Byggföretaget gick brant neråt och räkningarna strömmade in.

 • Polisen har hört männen som misstänks ha orsakat paniken i Londons metro

  25.11.2017 Utrikes

  Männen har anmält sig till polisen, rapporterar BBC.

  De två män som orsakade panik i metrostationen Oxford Circus i London i fredags har anmält sig till polisen, rapporterar BBC. Männen hade haft ett gräl innan paniken bröt ut.

 • Bolts 100-meterslopp kan ligga bakom evakuering av JFK

  16.08.2016 Utrikes

  Polisen fick över 20 nödsamtal.

  Videomaterial från säkerhetskamerorna visar hur jublande Bolt-fans orsakade en kedjereaktion som misstolkades som panik och skottlossning. Två terminaler evakuerades på söndagen.

 • ”Medierna sprider ebolapanik i USA”

  06.10.2014 Utrikes

  I USA ökar rädslan för febersjukdomen ebola, trots att de enda konstaterade fallen är under strikt kontroll och risken för smittospridning bedöms som minimal. Ändå gör massmedierna sitt bästa för att piska upp stämningen, berättar Yle Nyheters korrespondent i New York.

 • Berättelse 47: Bestulen på självsäkerhet

  12.05.2014 Fixa mobbningen I #tadetpåallvar

  Viveca fick telefonsamtal från grannkommunen och blev kallad hora, äcklig och ful. Efter panikattacker, psykologhjälp och en flytt mår hon bättre. Hon klarar nu av att stå upp för sina egna åsikter.

 • Oroade kineser nära att fälla bank

  28.03.2014 Utrikes

  Ett falskt rykte om att en liten bank var nära att gå under fick människor att rusa dit och lyfta alla sina pengar. Ekonomer är oroade över att liknande händelser faktiskt kan få katastrofala följder.

 • Tio åtalas för Love Parade-olyckan

  12.02.2014 Utrikes

  I Tyskland har tio människor åtalats för bland annat dödsvållande i samband med festivalolyckan i Duisburg år 2010. Bland de åtalade finns festivalarrangörer och stadens anställda.

 • Finländsk konsul satte på sig skidorna

  07.01.2014 Utrikes

  Finlands hederskonsul Olavi Göös berättar att det nog råder en liten panik bland amerikanerna när polarvindarna sveper över landet. Skolorna i stängda i många delstater - folk är helt enkelt inte utrustade för den här väderleken, säger han.

 • Tusentals flydde undan vulkanutbrott i Indonesien

  24.11.2013 Utrikes

  På norra Sumatra i Indonesien flydde tusentals människor natten till söndagen från sina hem när vulkanen Sinabung fick utbrott. Vulkanen fick åtta utbrott inom några timmar och spydde ut aska och stenar till en höjd av upp till åtta kilometer.

 • Över 90 döda i indisk festivalpanik

  13.10.2013 Utrikes

  Över 90 människor har omkommit i delstaten Madhya Pradesh i centrala Indien då panik utbröt i samband med en religiös festival. Hinduerna firar Durga Puja och miljoner indier vallfärdar till olika tempel för att fira gudinnan Durga.

 • Fyra skadade under tjurrusning i Pamplona

  07.07.2013 Utrikes

  Fyra personer skadades under den första dagen av den traditionella tjurrusningen, eller San Fermin-festen i Pamplona i Spanien. Deltagarna i tjurrusningen springer framför tjurarna en 800 meter lång sträcka genom gränder i den gamla stadsdelen.

 • FBI utreder hackat twitterkonto

  24.04.2013 Utrikes

  I USA utreder FBI vem som ligger bakom kapningen av nyhetsbyrån AP:s twitterkonto på tisdagen. AP:s twitterkonto hackades och hackaren skickade ut en tweet där det sades ett en explosion inträffat i vita huset.

 • Jakten - stark och gripande film

  22.03.2013 Titta och lyssna

  Jakten utspelar sig i ett litet danskt, välmående samhälle. Huvudpersonen Lucas är en medelålders, frånskild man som jobbar som barnträdgårdslärare.

 • Kackerlackor orsakade panik i USA

  17.03.2013 Utrikes

  Panik utbröt i en långfärdsbuss på väg mot New York i USA då stora mängder kackerlackor plötsligt började välla in i fordonet. Kackerlackorna kom in i passagerarutrymmet från ventilationssystemet.

 • Omfattande materiella skador av meteorit

  16.02.2013 Utrikes

  Inga rester har hittats av den meteorit som föll ned över den ryska miljonstaden Tjeljabinsk. De materiella skadorna är omfattande, men det verkar inte som om någon människa kommit till skada. .

 • Hinduer firar med dopp i Ganges - många trampades ihjäl

  10.02.2013 Utrikes

  Ovanligt gynnsamma stjärnkonstellationer har lockat 30 miljoner hinduer till ett dopp i Gangesfloden. Trots fina arrangemang har minst 20 mänskor trampats ihjäl av folkmassorna.

 • Tre trampades ihjäl under halloweenfest

  01.11.2012 Utrikes

  Tre personer blev ihjälklämda under en halloweenfest i Madrid tidigt i natt.

 • Nytt jordskalv i Italien

  04.06.2012 Utrikes

  Norra Italien skakades sent i går av ytterligare ett jordskalv. Skalvet mätte 5,1 på Richterskalan och orsakade panik bland befolkningen i Emilia-Romagna-regionen. Enligt polisen skadades ingen människa i gårdagens skalv.

 • Mögelkasern åtgärdas i Dragsvik

  20.03.2012 Inrikes

  Den kasern på garnisonsområdet i Dragsvik som drabbats av fuktskador har enligt brigadkommendör Juha Vauhkonen tömd på personal och beväringar.

Sidor