Hoppa till huvudinnehåll

mässor

 • Påven: Lyssna på kvinnorna

  18.01.2015 Utrikes

  Påven Franciskus uppmanar män att slopa chauvinismen och lyssna mer på kvinnor. Kvinnor har mycket att ge oss män, som ibland låtsas vara machomän, sa påven.

 • Bokmässan for dummies

  23.10.2014 X3M

  Bokmässan har kickat igång i Helsingfors. Bokbloggaren Jessica Andersin hjälper dig att klara av mässvimlet. Hur undviker du svartklädda kulturtanter, vilken dag ska du satsa på och hur lyckas du ta en selfie med Mark Levengood?

 • Följ Helsingfors bokmässa hela helgen

  23.10.2014 Kultur och nöje

  På torsdagen börjar Helsingfors bokmässa med många intressanta gäster i Mässcentret i Böle. Följ programmet på bokmässans Edith Södergran-scen i direktsändning på Yle Arenan från torsdag till söndag.

 • Frankrike och Tove Jansson teman på årets bokmässa

  02.10.2014 Åboland

  Frankrike är huvudtemat på Åbo bokmässa i år. Mässan har även fler svenskspråkiga inslag än tidigare.

 • Jobb finns - men var aktiv!

  30.09.2014 Åboland

  Visst finns det jobb! Det var budskapet i dag tisdag då företag som hyr ut och rekryterar arbetskraft presenterade sig i Åbo. Men den som letar efter ett jobb måste vara aktiv eftersom läget på arbetsmarknaden kan förändras på en dag.

 • Dunkadunka i kyrkan

  14.03.2013 Huvudstadsregionen

  House, trance, färggranna roterande lampor och en vilt dansande församling. Technomässan Dance and Pray anländer till Helsingfors.

 • Svart rök - ingen ny påve

  12.03.2013 Utrikes

  På tisdag kväll steg svart rök från skorstenen på Sixtinska kapellet, vilket betyder att konklaven i Vatikanen ännu inte har valt en ny påve. Omröstningarna fortsätter under onsdagen.

 • Den österbottniska livskvaliteten skall locka holländare till flytt

  08.02.2013 Österbotten

  Det här veckoslutet visar Österbotten upp sig i Holland på Europas största emigrationsmässa. Mässan hålls i Utrecht och dit väntas ca 10 000 besökare. Man kommer att marknadsföra är framförallt landskapets unika natur, goda sysselsättningsläge, energiklustret och livskvaliteten i Finland och Österbotten.

 • Metallmässa ute med nya albumet Sanctus

  15.05.2012 Musik

  Metallmässan är en gudstjänst där psalmerna och mässmusiken har arrangerats om till dånande heavy metal. Metallmässor har ordnats i Svenskfinland sedan 2008.

 • Attacker mot kristna i Nigeria

  29.04.2012 Utrikes

  Minst 20 kristna dödades i två separata attacker i Nigeria under söndagen. Den islamistiska Boko Haram-gruppen misstänks ligga bakom attackerna.