Hoppa till huvudinnehåll

person (personlighet)

 • Den sargade själen bakom framgångarna

  08.12.2014 Titta och lyssna

  Cris af Enehielm är en av de mest särpräglade rösterna i den finländska teater- och bildkonstscenen. Bakom den framgångsrika konstnären finns dock en mobbad och sargad själ.

 • Bernt har samlandet i sina gener

  14.09.2014 Kultur och nöje

  Experttimmens antikkännare Bernt Morelius tycker om att diska sina glas för hand. Hans tv-möbel är en nyrenässanssoffa där man sitter rak i ryggen.

 • "Nästa gång ni säger att jag är konstig säger jag tack"

  31.03.2014 Kultur och nöje

  Vill jag dö med värdigheten i behåll eller vill jag kanske att världen blir lite roligare tack vare mig, frågar sig tv-profilen Anne Hietanen som vill slå ett slag för bydåren.

 • Världsrekord i knäböj på gång

  28.03.2014 Österbotten

  På måndagen ska det slås världsrekord i Finland. Grenen är knäböj och 18 orter i Finland är med. I Österbotten är Vasa och Kristinestad med.

 • Två tågolyckor i Helsingfors

  27.03.2014 Huvudstadsregionen

  Två personer har idag hamnat under tåg i Helsingfors. En olycka skedde vid Hoplax station vid sextiden och en annan vid Kottby station vid tretiden på torsdag eftermiddag.

 • Drunknad funnen i Nystad

  05.03.2014 Åboland

  En drunknad person hittades på onsdag morgon vid Sorvakon rantatie vid sundet i centrum av Nystad.

 • SDP i Pedersöre vill ha utredningsman

  18.02.2014 Österbotten

  En opartisk utredningsman är bättre än att kommunerna gör en fusionsutredningen på egen hand. Det säger SDP:s Johanna Överfors i Pedersöre.

 • Rattfyllerist i Jakobstad

  18.02.2014 Österbotten

  En person misstänks för rattfylleri i Jakobstad på måndag kväll. Personen körde i diket och blåste 1,07 promille i polisens test.

 • Man dog i brand i Vasa

  18.02.2014 Österbotten

  En man omkom i en brand i centrum av Vasa tidigt på tisdag morgon. Ytterligare en person andades in rök och fördes till sjukhus. Det var på Kyrkoesplanaden 30 som det började brinna i en lägenhet strax före klockan fyra.

 • En person allvarligt skadad i radhusbrand i Korsnäs

  26.01.2014 Österbotten

  En hotande brand uppstod i ett radhus i Taklax i Korsnäs på lördag kväll. En person skadades allvarligt i branden och fördes till sjukhus. Risken för att branden skulle ha spridit sig till hela radhuset var stor.

 • Trafikolycka i Ersby

  21.01.2014 Åboland

  En person skadades i en trafikolycka på Skärgårdsvägen på måndagskvällen.

 • Altti Koivisto årets betydande Resobo

  20.01.2014 Åboland

  Årets betydande Resobo är en person eller ett samfund som på ett betydande sätt har verkat för Resos väl. År 2014 är årets betydande Resobo hembygdspersonen Altti Koivisto.

 • Kulturpersonligheter om val, vändpunkter och visioner

  17.01.2014 Titta och lyssna

  Bakom bilden är tillbaka på Yle Fem - porträttserien som ger en inblick i ett liv. Vem döljer sig bakom silhuetten? De porträtterade berättar om viktiga val, vändpunkter, drivkrafter och visioner. Hur har jag blivit den jag är?

 • Stort räddningspådrag på Långträsks is

  14.01.2014 Huvudstadsregionen

  Fyra räddningsenheter med dykare och yträddare, tre polispatruller, en ambulans och gränsbevakningens sjöräddningshelikopter letade efter en person på Långträsks i i Esbo under natten, men man hittade varken spår i snön eller något annat tecken på att någon rört sig på isen

 • Två tagna på bar gärning vid stöldförsök

  09.01.2014 Österbotten

  Två kvinnor blev tagna på bar gärning på onsdag, då de rotade igenom skåp och garderober hos en äldre person i Vetil. Hemhjälpen kom till platsen och undrade vad de höll på med.

 • Man hotade med gevär i Karleby

  28.12.2013 Österbotten

  En man som hade för avsikt att skjuta en person stoppades av polisen i Karleby på fredag kväll. Mannen är nu misstänkt för olaga hot och skjutvapenbrott.

 • Plåtkrockar i halkan

  11.12.2013 Österbotten

  Det hala väglaget har förorsakat mindre krockar i Vasa. På onsdag morgon kolliderade två personbilar i hörnet av Järnvägsgatan och Rådhusgatan. Ingen person skadades, men bilarna fick plåtskador.

 • ERI belönades med medalj

  02.12.2013 Åboland

  Dansteatern ERI i Åbo har tilldelats årets Aurora-medalj. Enligt Egentliga Finlands landskapsförbund kombinerar dansteatern mod, mångsidighet och konstnärligt djup med glädje.

 • Nuotio om polischefen: ”Allt inte hans ansvar”

  25.11.2013 Inrikes

  Kimmo Nuotio, professor i straffrätt vid Helsingfors Universitet, anser att det inte är rättvist att lägga allt ansvar för oklarheterna inom polisen på en person i polisorganisationen. Nuotio efterlyser i stället förbättringar i systemet och mera forskning kring tillsynsverksamheten inom polisen.

 • Polisen söker fartdåre

  18.11.2013 Österbotten

  Polisen söker efter en person som gjort sig skyldig till ett trafikbrott igår, söndag. Det var vid 15-tiden som en förare i en personbil på riksväg 8 i Kronoby körde rejäl överhastighet, 130 kilometer i timmen på området där det rådde 80-begränsning.

Sidor