Hoppa till huvudinnehåll

skuldsanering

 • Extrem sjuklighet bland överskuldsatta - skuldstressen förkortar liv

  30.10.2017 Samhälle

  Var sjätte överskuldsatt har försökt ta sitt liv.

  En av sex överskuldsatta har försökt ta sitt liv. Skuldstressen blir en nedslitningsprocess där indvidens hälsa drabbas hårt, både fysiskt och psykiskt.

 • Snabblånebolagen jagar på nätet – Riku fastnade i ett skuldträsk och tänkte gå under

  29.10.2017 Samhälle

  Det går alldels för lätt att få snabblån säger drabbade.

  En halv miljon finländare räknas ha skuldproblem i dag. Snabblånebolagens affärslogik går ut på snabba pengar och höga räntor. Riku Westerlund var en av de som gick i fällan.

 • Skambelagt att vara överskuldsatt på grund av snabblån

  30.05.2017 Samhälle

  Skuldrådgivare: "Räntorna kan vara upp till 1000 procent".

  Att vara överskuldsatt är mycket skambelagt. Att vara överskuldsatt på grund av snabblån är kanske ännu värre eftersom man som vuxen väntas kunna ta ansvar över sin ekonomi och inte jaga snabba pengar. Den enda utvägen är då ofta att ta hjälp av en skuldrådgivare.

 • Hur skuldsatt är du? Vår skuldberäknare berättar om situationen är under kontroll

  01.01.2017 Inrikes

  Skuldberäknaren räknar ut din skuldsättningsgrad

  Fyll i hushållets inkomster och skulder i skuldmaskinen. Du får veta hur skuldsatt du är i förhållande till andra i din ålder och region. Oroar du dig för dina skulder? Vi har listat tecknen du ska ge akt på.

 • Stubb inför eurogruppen: IMF kan inte vara med till vilket pris som helst

  24.05.2016 Utrikes

  Eurogruppen och IMF i luven på varandra.

  Euroländernas finansministrar är samlade i Bryssel för ännu ett möte om den grekiska skuldkrisen. Mötet bjuder ändå på ny koreografi. Nu är det långivarna som sinsemellan inte kan komma överens.

 • Eurogruppen försiktigt positiv till skuldlättnader för Grekland

  09.05.2016 Utrikes

  Skuldavskrivningar är däremot uteslutna.

  Eurogruppen diskuterade första gången officiellt hur Greklands skuldsättning kunde lättas. Det är inte meningen att minska på lånesumman utan att till exempel förlänga betalningstiderna.

 • Många skäms för sina problem med ekonomin

  26.11.2015 Östnyland

  Snabblån ger mycket arbete åt skuldrådgivare.

  Ta kontakt med skuldrådgivningen i tid innan de obetalda räkningarna blir omöjliga att hantera, uppmanar skuldrådgivare Mona Isberg. Hon har Östnyland som sitt arbetsfält.

 • Jolla i skuldsanering

  20.11.2015 Inrikes

  Jolla vill få tilläggstid för att få finanserna i skick

  Mobilföretaget Jolla söker sig i skuldsanering och permitterar en stor del av personalen. Jolla lämnade i fredags in ansökan om skuldsanering till Helsingfors tingsrätt.

 • Att leva med skuldsanering

  02.10.2015 Tro

  De grundade Vasanejdens Stackare r.f.

  Gina Rivera jobbar med invandrare vid Vasa kyrkliga samfällighet och det är många som vänder sig till henne då de behöver hjälp.

 • Skuldsatta vill ha öppenhet

  31.08.2015 Österbotten

  Skuldsatte Stefan efterlyser hänsyn och öppenhet.

  Stefan är i 30-årsåldern och skuldsatt upp över öronen. Stefan förstår att det är han själv som dragit på sig skulderna men han önskar att banker ändå tog emot skuldsatta bättre.

 • Djupdykning i Aten

  15.10.2014 Ekonomi

  Politisk oro i Grekland ledde på onsdagen till att aktiekurserna på börsen i Aten föll sällsynt mycket för andra dagen i följd. Samtidigt har räntan på statsobligationer gått upp till nivåer som ohållbara för staten.

 • Pank, skuldsatt och sömnlös? Ring Risto!

  15.04.2014 Huvudstadsregionen

  "Jag är i sticket!" Så börjar de flesta samtalen till Risto Salminen på skuldrådgivningen i Vanda. Samtidigt larmar stadens social- och patientombudsman för att allt fler hamnar i en skuldspiral.

 • Urho-Tv lägger lapp på luckan

  28.03.2014 Sport

  Sportkanalen Urho-Tv avslutar sin verksamhet den 1 april. Urho-Tv äger sändningsrättigheterna till den inhemska fotbolls, basket och volleybolligan.

 • Esbobor har höga skulder

  21.02.2014 Huvudstadsregionen

  Kunderna hos Esbo stads ekonomi- och skuldrådgivning har ökat med en fjärdedel sedan 2012, och ansökningar om skuldsanering har ökat med nästan hälften.

 • 17 bostadsbolag blir ett enda bolag i Jakobstad

  12.01.2014 Österbotten

  Fastighetsbolaget Ebba inledde verksamheten i Jakobstad vid årsskiftet. Åratal av diskussioner har föregått beslutet. Bolaget samlar alla 17 kommunala bostadsbolag under en hatt, enda undantaget är studentboendet Bodgärdet som är i skuldsanering.

 • Kärlek och 22 år av skulder

  26.12.2013 Kultur och nöje

  Nils Lindberg hade varit skuldsatt i åratal. En morgon vaknade han och visste att han skulle träffa kvinnan han skulle leva resten av livet med. Vem det var hade han ingen aning om. Och den dagen mötte han Barbro.

 • Det ska bli lättare att få skuldsanering

  22.11.2013 Österbotten

  Privata näringsidkare och yrkesutövare ska ges bättre möjligheter till skuldsanering. Det föreslår en arbetsgrupp vid justitieministeriet.

 • Ingen nödfinansiering för Talvivaara

  21.11.2013 Inrikes

  Det krisdrabbade gruvbolaget Talvivaara har inte lyckats få in de 40 miljoner euro i nödfinansiering, som man skulle ha behövt under den tid bolaget genomgår skuldsanering. Vd Pekka Perä vägrar ta ställning till hur nära konkurs bolaget nu är.

 • Korkman: Bankunionen behövs

  23.10.2013 Inrikes

  Professor Sixten Korkman förutspår problem i den europeiska skuldkrisen inom ett år, trots att läget just nu ser lugnt ut. Det är främst läget i Portugal, Grekland och Italien som oroar.

 • Tuomioja: Grekland kan behöva ett tredje krispaket

  24.08.2013 Inrikes

  Grekland kommer sannolikt att behöva nya krislån, spår utrikesminster Erkki Tuomioja. I en intervju för Sveriges Radio säger Tuomioja att han inte är förvånad över om pengarna till Grekland tryter.

Sidor