Hoppa till huvudinnehåll

uppgifter

 • Johan Storgård: Jag har gjort mitt

  13.01.2017 Titta och lyssna

  Teaterchefen ser framåt mot nya utmaningar.

  Teaterchefen ser framåt mot nya utmaningar.

 • Janina Andersson har hittat sitt drömjobb

  18.11.2016 Yle Fem

  Först nu inser hon vilken tillgång åren i riksdagen varit.

  Verksamhetsledaren för Mannerheims barnskyddsförbund i Egentliga Finland, Janina Andersson, längtar inte tillbaka till riksdagen. Men sexton år i granitborgen var den bästa tänkbara skolan för det jobb hon gör idag.

 • Allt det här gör Yle

  03.06.2016 Bolaget

  Yles uppdrag i punktform.

  Vi sammanfattar den viktigaste informationen om Yle.

 • Vad betyder public service?

  03.06.2016 Bolaget

  Yles uppdrag fastställs i lagen om Rundradion Ab.

  Vår verksamhet omfattas av lagen om Rundradion Ab. I lagen fastställs riktlinjerna och specialuppdragen för Yles allmännyttiga programverksamhet (public service).

 • Bra att veta om Yles omvärld och uppdrag

  03.06.2016 Bolaget

  Fem fakta om Yles omvärld och public service-uppdrag.

  Yles roll och uppdrag granskas och ifrågasätts ständigt i offentligheten. Här hittar du fem fakta om Yles omvärld och public service-uppdrag.

 • Yle i ett nötskal

  26.05.2016 Bolaget

  Vi sammanfattar Yles verksamhet.

  Vår programverksamhet i tv, radio och på webben finns tillgänglig för alla finländare oberoende av tillgångar eller boningsort.

 • Norge öppnar naziarkiven

  01.01.2015 Utrikes

  I Norge öppnas från och med idag arkiven från den så kallade Landsförräderiuppgörelsen om de norrmän som undersöktes för nazistsympatier för 70 år sedan.

 • Nu finns Jakobstadsbornas patientuppgifter på nätet

  24.11.2014 Österbotten

  Nu kan också invånarna i Jakobstadsregionen kolla sina patientuppgifter, laboratorieprover och uppgifter om mediciner via en dator. Förra onsdagen anslöt sig social- och hälsovårdsverket i Jakobstad till det nationella patientdataarkivet Kanta.

 • No money, no fun!

  01.04.2014 Svenska.yle.fi

  Kommuner med barn, äldre och broar får mindre pengar av staten när systemet med statsandelar görs om. Kommuner med många sjuka och invandrare kan däremot skatta sig lyckliga.

 • Lantmäteriverket flyttar verksamhet till nätet

  28.03.2014 Österbotten

  Lantmäteriverket slopar sin regionala status och trappar ned öppethållningstiderna i svenska Österbotten och andra delar av landet. Förändringar är att vänta i bland annat Vasa, Karleby och Närpes.

 • Inhemskt lammkött går åt

  10.03.2014 Åboland

  Inhemskt lammkött har god åtgång. Särskilt inför påsk är efterfrågan på lammkött stor men också under övriga tider på året vill många konsumenter ha inhemskt lammkött.

 • Socialt nätverk för fyllkajor

  08.03.2014 svenska-nyheter

  I vår lanseras ett socialt nätverk som är avsett enbart för berusade personer. Enligt förhandsreklamen är nätverket till för människor som vill ha roligt. Och man lär inte ska stöta på sin mamma där.

 • Sport sålde hundratals säsongkort på en dag

  06.03.2014 Österbotten

  Vasa Sports säsongkort säljer bra. På bara en dag har hundratals kort sålts. Verksamhetsledare Jyrki Niemi tror att alla 2000 sittplatser kan vara sålda redan före den första ligamatchen spelas i Vasa.

 • I vinter står skidorna kvar i butiken

  27.02.2014 Österbotten

  Den snöfattiga och varma vintern har gjort att skidförsäljningen har gått riktigt trögt. Bara de mest aktiva motionärerna har vågat satsa inför större lopp, många andra har helt låtit bli att köpa skidor. Försäljningen av vinterkläder är inte heller vad den brukar vara.

 • Nordkalk fortsätter leta kalk på Gotland

  20.02.2014 Åboland

  Pargasföretaget Nordkalk fortsätter leta efter kalk på Gotland. Bolaget har inlett provborrningar i mellersta Gotland i Buttle.

 • Mera bomber över Aleppo

  02.02.2014 Utrikes

  85 människor dödades under lördagen i Aleppo i Syrien då arméhelikoptrar släppte tunnor med sprängämnen över rebellhållna stadsdelar. Samtidigt genomför rebellgrupper bombattentat mot varandra.

 • Landskapens framtid ifrågasätts

  30.01.2014 Österbotten

  Landskapen har visst en uppgift, också i framtiden, säger landskapsdirektör Olav Jern vid Österbottens förbund. Trots kommunreformen som siktar på att minska antalet kommuner finns ett behov för en övergripande instans enligt Jern.

 • Jättevåg drog in över norska västkusten

  29.01.2014 Utrikes

  Den norska västkusten drabbades också av en jättevåg på onsdagen. Vågen berodde på ett enormt stenras, som skedde i eftermiddags i Statland i Nord-Trøndelag norr om Trondheim. Följ med läget på NRK.

 • Allt fler besöker Nyland

  20.01.2014 Huvudstadsregionen

  Turismen ökar med rasande fart i Nyland. Under de senaste tio åren har turismen i landskapet ökat med cirka 80 procent medan turismen i övriga delar av landet bara ökat med 50 procent.

 • Läkarsituationen i Vanda bättre än på många år

  20.01.2014 Huvudstadsregionen

  Vanda har äntligen börjat få bukt med läkarbristen på stadens hälsocentraler. Av hundra läkartjänster är bara en handfull obesatta och de sköts av hyrläkare.

Sidor