Socialistpartiet hade fortsättningsvis makten.
I Tyskland firar man för närvarande årsdagen för Berlinmurens fall. Det har i kväll gått exakt trettio år sedan den så kallade fredliga revolutionen banade väg för murens fall den nionde november 1989.
Ett västtyskt synsätt fortfarande normen.
I morgon den nionde november har det gått 30 år sedan Berlinmurens fall. Inför årsdagen har man i Tyskland den här hösten diskuterat en hel del kring de skillnader mellan öst och väst som fortfarande finns. Skillnader som också blir tydliga då man ser på hur tyska medier behandlar de olika landsdelarna.
Heavy var stort under 1980-talet - men slut då muren föll.
Bakom järnridån i DDR fanns under 1980-talet ett mycket stort intresse för heavymusiken. När Berlinmuren föll för 30 år sedan, betydde det samtidigt slutet för DDR-heavyn.
Dödsdom väntade om han hade blivit gripen.
Lördagen den 9 november 2019 har det gått 30 år sedan Berlinmurens fall. Under de år muren stod var det trots allt en stor mängd östtyskar som lyckades fly från DDR till väst - ofta med hjälp av frivilliga flykthjälpare från väst.
Jansson fångade de historiska dagarna i bilder.
Det har i dagarna gått 30 år sedan Berlinmurens fall. I Tyskland har de synliga skillnaderna mellan öst och väst genom åren raderats ut, men samtidigt diskuteras skillnaderna mellan öst och väst intensivt. Fotografen Ann-Christine Jansson upplevde murens fall på nära håll.
Muren delade staden Berlin i 28 år.
Torsdagen den 9 november 1989 är stämningen overklig och kaotisk i Berlin. Folk gråter av glädje och kan inte tro sina ögon. Gränsen mellan Öst- och Västberlin har öppnats. Berlinmuren har fallit. Men varför byggde man Berlinmuren överhuvudtaget?
Ett ställe där det kalla kriget var som allra hetast.
För 70 år sedan var den tyska delningen ett faktum. Dagen i maj år 1949 då det dåvarande Västtyskland fick sin grundlag, kan ses som den dag som cementerade den efterkrigstida ordningen. Delningen betydde samtidigt att Tyskland mycket väl kunde bli ett nukleärt slagfält i ett möjligt krig mellan öst- och västblocken.
Tapani Brotherus gömde förföljda chilenare i sitt hem.
Efter militärkuppen i Chile 1973 flydde oliktänkare för sina liv. Finlands ambassad blev en skyddsplats för många. Ambassadörerna Tapani Brotherus och Ilkka Jaamala gömde och räddade tillsammans med sin svenska kollega Harald Edelstam över 2000 chilenare från fångenskap, tortyr och död.
"Bara den som är förberedd klarar sig".
Det allt varmare klimatet drabbar också många vintersportorter i Mellaneuropa. Ett exempel är Oberhof i centrala Tyskland, som tidigare var mecka för vintersporten i DDR. Idag är orten främst känd från världscupen i skidskytte. Men snön låter vänta på sig, och det är istället en regn och dimma som möter vår utsände Johnny Sjöblom.
DDR-aktivister protesterar mot att högern anammat parollen.
Årsdagen av Berlinmurens fall har uppmärksammats igen. Att tyska högerpopulister och tysk ytterhöger i dag använder samma slagord som i tiderna bidrog till att fälla muren, stör ändå många tidigare demokratikämpar. Man påminner om att dagens protester inte har något med demonstrationerna 1989 att göra.
En dödlig kvinhuggning har satt känslor i svall i Chemnitz.
I Tyskland har en dödlig knivhuggning satt känslorna i svall. I den östtyska staden Chemnitz står två flyktingar misstänkta för att under veckoslutet ha dödat en 35-årig tysk man. Sedan dess har våldsamma högerextremistiska protester präglat vardagen i staden.
Flera tusen husdjur har dödats sedan vargen återvände.
Precis som i Finland väcker vargen mycket heta känslor i vissa delar av Tyskland. Efter att ha varit helt utrotad i landet växer den tyska vargstammen igen kraftigt. Hittills är det främst en yrkesgrupp som har fått bära bördan av att ha vargen i knutarna.
Marx teorier lyftes upp på nytt under finanskrisen 2008.
Den 5 maj är det 200 år sedan socialismens lärofader Karl Marx föddes. Firandet märks inte minst i hans födelsestad Trier, där bland annat ett flertal utställningar ordnas. Deras uttalade syfte att presentera den värld där Marx verkade och de tankar han formulerade - utan den sorgliga barlasten från 1900-talets totalitära regimer.
Dopningsoffer rädd för unga ryska idrottares öde.
Inför de olympiska spelen i Pyeongchang har mycket kretsat kring dopningsanklagelserna mot Ryssland. Samtidigt som man diskuterar om ryska idrottare ska få delta, borde man också tala om dopningens följder för de enskilda idrottarna.
Terrorism har fått Tyskland att skärpa övervakningslagar.
Samtidigt som regeringen här hemma i snabb takt bereder en ny lag för underrättelseverksamhet har flera andra europeiska länder redan gjort omfattande ändringar i sin lagstiftning. I Tyskland har bekämpningen av terrorismen gett polis och underrättelsetjänst nya utvidgade befogenheter.
City Hostel Berlin inbringar tiotusentals euro varje månad.
De tyska myndigheterna har fått ögonen på ett vandrarhem i hjärtat av Berlin som inbringar tiotusentals euro varje månad till Nordkorea. Resenärer kan utan att ha vetat om det finansierat den nordkoreanska regimen. Myndigheterna tänker nu stänga vandrarhemmet.
Industrimetal som fortsätter störa i Tyskland.
De har sålt miljontals skivor och i många år har de varit Tysklands musikexport nummer ett. Trots den stora populariteten och framgångarna runtom i världen är ändå mottagandet i Tyskland oftast mycket dämpat och kyligt. Vår medarbetare Johnny Sjöblom om ett band som har det svårast på hemmaplan.
AfD nere på åtta procent.
Med sju månader kvar till det tyska parlamentsvalet backar högerpopulistpartiet Alternative für Deutschland AfD. De är nu nere på åtta procent. Det visar en färsk opinionsmätning som tidskriften Stern och den kommersiella TV-kanalen RTL har låtit göra.
Dockan misstänks kunna övervaka familjer.
Den talande dockan Cayla kan banda in och samla samtal i hemmet. Dockan förbjuds nu i Tyskland.
Åkerblom var en mystisk man som gick runt med sin kamera.
Lovisas första "paparazzo" var Aatos Åkerblom. Han umgicks med president Urho Kekkonen och överskred gärna gränser.