Hoppa till huvudinnehåll

utträde

 • Brittiska parlamentet stöder regeringens förslag att skjuta upp brexit

  14.03.2019 Utrikes

  Parlamentet fortsatte i dag att behandla brexitfrågan.

  Det brittiska parlamentet har röstat för att premiärminister Theresa May ska be att EU går med på att senarelägga det brittiska utträdet ur unionen. May säger att brexit kan skjutas upp med tre månader till den 30 juni om parlamentsledamöterna röstar för utträdesavtalet med EU.

 • Sunday Times: Fyra brittiska ministrar överväger att avgå

  11.11.2018 Utrikes

  I fredags avgick en minister, nu kan fyra till avgå.

  Fyra EU-vänliga brittiska ministrar överväger att lämna premiärminister Theresa Mays regering, skriver Sunday Times.

 • Brittiska regeringen har enats om sin brexit-linje – kör med "affärsvänlig" modell

  07.07.2018 Utrikes

  Vill ha frihandelszon för industri- och jordbruksprodukter.

  Den brittiska regeringen lyckades sent på fredagskvällen komma överens om hur den ska förhandla med EU om utträdet. Ett av målen är att få till en frihandelszon som skulle gälla industri- och jordbruksprodukter.

 • Också Sara Stridsberg lämnar Svenska Akademien - hur ska det gå för Nobelpriset i litteratur?

  28.04.2018 Utrikes

  Nu finns det endast tio ledamöter kvar av ursprungliga 18.

  Författaren Sara Stridsberg önskar lämna sitt uppdrag som ledamot i Svenska Akademien, uppger Akademien i ett pressmeddelande.

 • Kampanj för skilsmässobarn gav Barnavårdsföreningen i Finland titeln Årets förbund

  18.04.2018 Inrikes

  Fokus på skilsmässobarn i kampanjen Se mej belönas.

  Barnavårdsföreningen i Finland har utsetts till Årets förbund för sin kampanj att uppmärksamma barnen vid svåra skilsmässor. Det glöms lätt bort att barn har rätt till båda sina föräldrar också efter en skilsmässa, säger enhetschef Anne Bjaerre.

 • Britterna fick inte bli européer på 1960-talet - Storbritanniens obekväma relation till EU genom tiderna

  29.03.2017 Utrikes

  Frankrikes de Gaulle torpederade medlemsansökningar.

  Storbritanniens halvt ovilliga äktenskap med EU kulminerar på tisdagen då landet aktiverar brexitprocessen formellt. På 1960-talet var läget tvärtom och landet försökte flera gånger komma med i den kontinentaleuropeiska gemenskapen. Men det satte Frankrikes starke man Charles de Gaulle stopp för. Han tyckte inte att britterna var riktiga européer.

 • Italien blir utan premiärminister i kväll?

  07.12.2016 Utrikes

  Renzi tros lämna in sin avskedsansökan i kväll.

  Italien ser ut att bli utan premiärminister i kväll. Budgeten godkändes tidigare i dag, och efter det meddelande premiärminister Matteo Renzi att han är klar att avgå.

 • "Brexit" kan komma att kosta över 100 miljarder pund

  21.03.2016 Utrikes

  Brittisk arbetsgivarorganisation publicerar ny studie.

  Om britterna väljer att lämna EU kan utträdet komma att kosta Storbritannien över 100 miljarder pund, det visar en ny studie som gjorts på uppdrag av en brittisk arbetsgivarorganisation.

 • Brexit kan bli en ful skilsmässa

  14.03.2016 Utrikes

  Svåra förhandlingar om utträde om britterna röstar ja.

  Den 23 juni kan britterna stå inför en uppslitande skilsmässa som kan inverka på Storbritannien i generationer. Om britterna röstar ja till att utträda ur EU är det startskottet till långa och svåra förhandlingar om villkoren, som kan ta år att slutföra. Precis som i en vanlig skilsmässa kan den brittiska skilsmässan från EU i värsta fall bli en riktigt ful affär.

 • Finby sneglar inte västerut

  06.03.2014 Åboland

  Finby vill gärna fortsätta vara en del av Salo. Det tror i varje fall Finbybon Anders Björkqvist. Han tycker att det lilla samhället längst söderut i staden har vind i seglen.

 • Informationen på tågstationerna bristfällig

  28.02.2014 Österbotten

  Om ett tåg är försenat är det sällan personalen på tågstationerna som kan informera om förseningar eller problem. All information sköts nämligen från en central i Helsingfors.

 • Tysk minister avgår - störde barnporrutredning

  14.02.2014 Utrikes

  I Tyskland har jordbruksministern Hans-Peter Friedrich avgått, sen det blivit klart att han brutit mot ministrars tystnadsplikt. Friedrich berättade i fjol för det socialdemokratiska partiets ledning att en av SPD:s ledamöter i förbundsdagen förekom i en polisutredning om barnporr.

 • Ukrainas premiärminister avgår

  28.01.2014 Utrikes

  Ukrainas premiärminister Mykola Azarov har avgått. Han meddelade att han avgår när parlamentet öppnade sin extra session i dag.

 • Avgångspaketet kan vara en fälla

  27.01.2014 Inrikes

  Tidigare var det främst chefer som fick så kallade avgångspaket. Vid samarbetsförhandlingar har det nu blivit vanligare med avgångspaket, också för vanliga anställda och löntagare. Avgångspaketen kan verka lockande, men det finns fallgropar som det lönar sig att beakta innan man skriver på avtalet.

 • Många krav - inga löften

  23.01.2014 Utrikes

  Redan då demonstrationerna i Ukraina inleddes för två månader sedan formulerade oppositionen några krav. President Viktor Janukovytj har inte tillmötesgått något av dem.

 • Kvällsrutten mellan Vasa-Helsingfors återinförs

  13.12.2013 Österbotten

  Finnair återinför det tidiga kvällsflyget mellan Helsingfors och Vasa. Från och med januari kan man alltså igen flyga till Vasa från Helsingfors-Vanda flygplats med avgång klockan 18.15, vilket regionens företagare är mycket nöjda med.

 • Thailands största oppositionsparti ut ur parlamentet

  08.12.2013 Utrikes

  Det största oppositionspartiet i Thailand lämnar parlamentet. De anser sig inte längre kunna verka i parlamentet då de inte har folkets förtroende. Premiärminnister Yingluck Shinawatra föreslog tidigare idag en folkomröstning som skulle avgöra om hon ska avgå eller ej.

 • Stormen Oskar snällare än väntat i Österbotten

  02.12.2013 Österbotten

  Stormen Oskar blev mildare än befarat. Fallna träd och elavbrott har förekommit i liten skala i Österbotten och vid det här laget har alla fått strömmen tillbaka.

 • Stormen satte stopp för Wasaline

  17.11.2013 Österbotten

  Wasa Express morgonavgång från Vasa fick skjutas upp med några timmar. Dagens enda avgång från Vasa var klockan 15.00. Av säkerhetsskäll ville man inte lämna hamn före stormen hade bedarrat.

 • Wasa Express tillbaka i trafik

  05.11.2013 Österbotten

  Fartyget Wasa Express är tillbaka i trafik efter den planerade dockningen. Fartyget avgår från Vasa i kväll klockan 20.00.

Sidor